Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ -

Η Σκέψη της Ημέρας

Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσεις την οργή της φύσης είναι να σκορπίσεις αγάπη παντού.






ΒΕΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ


Αισθήματα – Η ριζική Αιτία

«Απελευθέρωση είναι να αγγίζεις τον Θεό με αγνή Αγάπη. Να αγγίξζις τον κόσμο είναι προσκόλληση.»
v  
Καθώς εμφανίζονται οι σκέψεις, μπορούμε να διακρίνουμε αν είναι καλές ή κακές, αλλά να αισθήματα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά με τούτον τον τρόπο. Τα αισθήματα πυροδοτούνται αυθόρμητα από μέσα μας και δεν μπορούμε ούτε να τα εμποδίσουμε μα ούτε και να τα δαμάσουμε.
v  Όλα τα αισθήματα πρέπει να κατευθύνονται προς τον Θεό. Αυτά είναι που θα μας αποφέρουν καλούς καρπούς. Αυτά τα αισθήματα και μόνον μας απελευθερώνουν από τον κύκλο γεννήσεων και θανάτων. Η
v  Η αίσθηση της αφής είναι η ριζική αιτία της γέννησης. Για να απομακρύνουμε το αίσθημα αφής πρέπει να απωλέσουμε κάθε αίσθηση του σώματος, τη σωματική επίγνωση.
v  Καθώς η αφοσίωση μεγαλώνει, η επίγνωση του σώματος μειώνεται και  τότε το σώμα γίνεται Πρέμα, η Αγνή Αγάπη για τον Θεό.
v  Η Πρέμα φέρνει τη σοφία ότι ο Θεός βρίσκεται στα πάντα. Το Ένα έχει γίνει Πολλά.
v  Το σώμα της Πρέμα αγγίζει τον Θεό με σοφία και γεννιέται η Αλήθεια. Αυτή είναι Αιώνια Ευδαιμονία,  η Αληθινή Ευδαιμονία, η Θαυμάσια Ευδαιμονία!
v  Τα αισθήματα της Πρέμα για τον Θεό βοηθούν να αποσύρουμε τις πέντε αισθήσεις από τις εγκόσμιες απολαύσεις. Συνειδητοποιούμε ότι όλες οι επιθυμίες και τα αισθήματα είναι ψευδή – τα αισθήματα για τον Θεό είναι μόνον αληθινά.
v  Πρέπει να ζήσουμε αγνές ζωές, θυσιάζοντας τα πάντα. Πρέπει να προσφέρουμε την κάθε μας αίσθηση, το νου, τη διάνοια και το σώμα στον Κύριο, μην κρατώντας τίποτα για τον εαυτό μας. Μ’ αυτό θα μπορέσουμε να αγγίξουμε τον Κύριο. Αυτή είναι η έννοια του να αγγίξουμε την Αλήθεια. Για να αγγίξεις την Αλήθεια, πρέπει να γίνεις Αλήθεια.
v  Η Πρέμα δεν γνωρίζει το αίσθημα της ντροπής. Δεν μπορεί τίποτα και κανένας να την αγγίξουν. Δεν εξαρτάται από κανέναν. Είναι για πάντα ελεύθερη.
v  Όταν γεμίζουμε με αγάπη για τον Θεό, αισθήματα όπως θυμός, μίσος και ζήλεια δεν μας αγγίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου