Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Οι τρεις Άλβαρς
Ιανουάριος 2014 Πρωινός Διαλογισμός
Σουάμι:     Οι Άλβαρς συνδέονται με τη ζωή σου.
Βασάντα:  Πώς γίνεται αυτό, Σουάμι; Υπάρχουν 12 Άλβαρς.
Σουάμι:     Έχεις διαβάσει τα τραγούδια τους και έτσι έγινες σαν κι αυτούς.
Βασάντα:  Εντάξει, Σουάμι, τώρα θα γράψω.
Τέλος του Διαλογισμού
Και τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Στο σπίτι ο πατέρας μου συνεχώς απήγγειλε τα 4000 τραγούδια που συνέθεσαν οι Άλβαρς. Όλα αυτά μου τα δίδαξε και σε μένα και στα παιδιά μου. Ήξερα πολλά από αυτά απ’ έξω.
Οι τρεις Άλβαρς
Ο πρώτος Άλβαρ ήταν γνωστός σαν Poikai Azhwar (προφέρεται σαν Άλβαρ). Γεννήθηκε σε ένα λωτό σε μια λίμνη. Το όνομα του μέρους είναι γνωστό σαν Τιρουβέκα. Ο Poikai Azhwar ήταν μια όψη του κοχυλιού του Μάχαβίσνου και έζησε τον 7ο αιώνα. Ήταν μεγάλος πιστός πάντα βυθισμένος στις σκέψεις του Μαχαβίσνου.
O επόμενος είναι ο Bhoothad Azwar. Γεννήθηκε κοντά στο Μαχαμπαλιπούραμ στο Τσενάι. Γεννήθηκε στην κορυφή ενός μπλε λουλουδιού σε έναν θάμνο γιασεμιού. Ήταν μια όψη του ρόπαλου του Βίσνου.  Και αυτός γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του 7ου αιώνα και πιστός του Μαχαβίσνου.

Ο τρίτος Άλβαρ ήταν ο Pey Azwar. Γεννήθηκε στο Μυλαπούρ του Τσενάι στο Ναό Αντικέσα Πέρουμαλ και αυτός σε ένα νούφαρο. Είναι μία όψη του σπαθιού του Μάχαβίσνου. Και αυτός γεννήθηκε τον 7ο αιώνα. Το σπαθί του Μάχαβίσνου είναι γνωστό σαν Ναναντατάκαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου