Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας


Αφήστε τον Κύριο να καθοδηγήσει τη ζωή σας, σύμφωνα με το θέλημά Του. 




Από το Άρθρο για τη Συνειδητότητα #  4
Ο Έξυπνος Βασιλιάς



#1 Οικογένεια – Η προσκόλληση αρχίζει μέσα στην οικογένεια: πρώτα σύζυγος, μετά παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνει η προσκόλληση και μας δένει γερά. Πριν λίγες μέρες διάβασα μιαν ιστορία από το βιβλίου του Σουάμι.
…Κάποτε ένας βασιλιάς έκανε αυστηρή άσκηση και ο Θεό εμφανίστηκε μπροστά του. Ο Κύριος τον ρώτησε τι ήθελε. Ο βασιλιάς είπε: «Θέλω να δω τη στέψη του δισέγγονού μου!»
Ο Σουάμι αναφέρει τούτην την ιστορία και θαυμάζει την εξυπνάδα του βασιλιά να ζητήσει ένα τέτοιο δώρο. Τα πάντα εμπεριέχονται σε αυτό. Καταρχήν προϋπόθεση είναι η απόκτηση από τον βασιλιά ενός γιου. Η δεύτερη είναι ο γιος να αποκτήσει γιο και ο γιος του εν συνεχεία να αποκτήσει και αυτός γιο. Και όλοι να γίνουν βασιλιάδες. Το βασίλειο δεν θα πρέπει να αφανιστεί και ο βασιλιάς να είναι υγιής για να τα δει όλα αυτά!
Όλες οι επιθυμίες όπως πλούτη, όνομα, φήμη, απόγονοι όλα περιέχονται σε τούτο το μοναδικό δώρο. Ο Σουάμι δείχνει μέσα από την ιστορία πόσες πολλές επιθυμίες υπάρχουν δε έναν άνθρωπο! Ο βασιλιάς ζήτησε αυτό το δώρο ώστε ολόκληρη η γενιά του να γίνει βασιλιάδες. Ο Ίδιος ο Θεός παρουσιάστηκε και όμως εκείνος λόγω αυτών των επιθυμιών του ζήτησε ένα τέτοιο δώρο. Ο Κούτσελα ήταν πολύ φτωχός και πήγε να αναζητήσει τον Θεό. Όταν, όμως, είδε τον Θεό, ξέχασε να ζητήσει οτιδήποτε καθώς είχε βυθιστεί τόσο στην ευτυχία. Έτσι αυτός ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, που εγείρεται με το να είσαι βασιλιάς είτε μέλος βασιλικής οικογένειας πρέπει να ξερριζωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου