Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα είναι o Θεός. Τα πάντα είναι ο Θεός Δεν υπάρχει τίποτα εκτός από τον Θεό

Απο το Ηλεκτρονικό Περιοδικό από το Μούκτι Νίλαγιαμ Πρέμα Βαχίνι


Το Τεστ της Πράκριτι!!!

Από τη γέννηση ακόμα ο άνθρωπος εμπλέκεται σε εγκόσμιες δραστηριότητες. Τα μάτια του τον οδηγούν να βυθιστεί βαθειά στην Πράκριτι, τη Δημιουργία, που προϋπήρχε. Τα πέντε στοιχεία - Γη, Αέρας, Φωτιά, Νερό και Αιθέρας - και οι τρεις Γκούνας – Σάτβα, Ράτζας και Τάμας – φτιάχνουν τούτη τη δημιουργία. Η αγνότητα και η γνώση που ορίζονται από τις Ράτζας και Σάτβας είναι το πάθος και η προσκόλληση, ενώ από την Τάμας είναι η τεμπελιά και η αδράνεια. Όλες αυτές οι ιδιότητες ενυπάρχουν σε όλους.

Καθώς η εξατομικευμένη ψυχή περνάει τη ζωή της, εμπλέκεται στη Μάγια (ψευδαίσθηση) και πιστεύει ότι η ευτυχία που βιώνει είναι πραγματική και ότι διαρκεί για πάντα. Αφού πάρει πολλές εκατοντάδες γεννήσεων, η χαρά που αντλεί από τον κόσμο διαλύεται και μέσα από τη δύναμη της διάκρισής της συνειδητοποιεί ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από τούτη τη ζωή, κάτι πέρα από αυτό που μέχρι τώρα έχει ζήσει και βιώσει. Αρχίζει τότε την αναζήτηση της γαλήνης και της ευτυχίας που διαρκεί. Εγείρεται η Συνειδητοποίηση ότι ο Θεός και μόνον είναι η Αλήθεια.

Η ίδια η Πράκριτι τώρα αφυπνίζει τη ψυχή από τη Μάγια και την οδηγεί στο πνευματικό μονοπάτι. Αυτό θα την κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένας σημαντικότερος σκοπός της ζωής. Την οδηγεί σε ασκητισμό και, όταν επιτύχει σε όλες του τις ασκήσεις, γίνεται άξια και εξαγνίζεται για να παραδοθεί στον Κύριο για Απελευθέρωση. Και έτσι περνά το Τεστ της Πράκριτι που Εκείνη έχει δώσει μέσα από τη δύναμη της Μάγια της. Τώρα πια η Μάγια δεν επηρεάζει την εξατομικευμένη ψυχή. Η Πράκριτι τότε η ίδια την παραδίνει στα Πόδια του Κυρίου και έτσι απελευθερώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου