Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013




Η σκέψη της ημέρας
H Σοφία εξαγνίζει το μυαλό, έτσι ώστε όλες οι εμπειρίες μας να είναι αληθινές

Θέλετε να σας παινεύουν οι άλλοι;


Ρώτησα τον Σουάμι: «Γιατί παινεύω τους άλλους;» Ο Σουάμι μού είπε ότι είναι η φύση μου και μου υπέδειξε ένα ποίημα:


Όποιος θέλει να επαινείται από τους άλλους
Πρέπει να ακολουθεί ένα και μόνο πράγμα χωρίς ποτέ να το ξεχνάει
Πάντα να λέει τις καλές τους ιδιότητες
Και να μη αναφέρει τις κακές
Να δείχνει ταπεινότητα σ’ όλους

Αν κάποιος θέλει να επαινείτε από τους άλλους, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βλέπει και μόνον τις καλές τους ιδιότητες και ποτέ τα λάθη τους. Πάντα να είναι ταπεινός προς τα πάντα και τους πάντες. Από την ημέρα που διάβασα αυτό μέχρι τώρα λέω πάντοτε στους άλλους μόνον τις καλές τους ιδιότητες και ποτέ τα λάθη τους. Αυτή είναι η φύση μου και αυτό είναι που έχω εφαρμόσει στη ζωή μου. Αυτό δεν το έκανα ούτε για να αποκτήσω όνομα είτε φήμη. Η συνήθειά μου είναι να βλέπω μόνον τα δικά μου λάθη. Βλέπω τα λάθη μου και τι ς καλές ιδιότητες των άλλων. Μαθαίνω από όλους. Καθώς πήρα μαθήματα από τα πάντα ζήτησα από τον Σουάμι να χαρίσει παγκόσμια απελευθέρωση δείγμα ευγνωμοσύνης που προς όλους. Δεν τους λέω τις καλές τους ιδιότητες για να τους κολακεύσω. Κολακεία σημαίνει έπαινος κατά πρόσωπο. Γράφω στα βιβλία και τους γράφω με όλη μου της καρδιά. Δεν το κάνω χωρίς κάποια προσδοκία. Ζήτησα απελευθέρωση για όλους για να ισοσταθμίσω το χρέος μου. Αν περίμενα κάποια ανταπόδοση, το χρέος μου θα μεγάλωνε.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 8 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η σκέψη της ημέρας

Το μυαλό μας είναι λεκιασμένο και βρώμικο με ρύπους που συλλέγονται κατά τη διάρκεια πολλών ζωών. Θα πρέπει να περάσουμε από τη δοκιμασία του καθαρισμού του νου




Σήμερα εξ αιτίας του φόβου που έχετε για τον κόσμο μένετε μακριά από το Όνομα του Θεού. Όταν, όμως, ο θάνατος βάλει την θηλιά γύρω από το λαιμό σας και σας σύρει μακριά, δεν θα υπάρχει χρόνος για να μετανοήσετε, ούτε κάποιος από αυτούς που σας επηρεάζουν να μην είστε με τον Θεό, θα έρθει να σας σώσει. Στ’ αλήθεια, ποιος μπορεί να σας σώσει;
Το αν θυμάται κάποιος το Όνομα του Θεού κατά τη διάρκεια της ζωής του, αυτό είναι που θα φέρει τη θεραπεία την ώρα του θανάτου. Γι’ αυτό, αν συνεχώς ψάλλετε το Όνομα του Θεού από τη μικρή σας κιόλας ηλικία, οποτεδήποτε έρθει το τέλος, Αυτό θα έρθει προς Σωτηρία σας.
Σπουδαστές, μην φοβάστε κανέναν και τίποτα για να ψάλλετε το Όνομα του Θεού! Επί πλέον να μη αφήνετε χώρο για το εγώ και τις προσκολλήσεις. Καθώς βαραίνετε από το εγώ και τις προσκολλήσεις καταστρέφετε τις ζωές σας. Τα πάντα πρέπει να προσφέρονται στον Θεό!

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 8 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η σκέψη της ημέρας

Η αυτοπραγμάτωση είναι το αληθινό τέλος ταξιδιού. Το τελικό στάδιο είναι αυτό του Τζίβαν Μούκτα





Θεϊκή Συζήτηση…

19 Φεβρουαρίου 2002 Διαλογισμός

Βασάντα: Σουάμι, πότε τούτη η ανεξέλεγκτη Πρέμα θα έρθει κάτω από έλεγχο; Για τι κλαίω και θρηνώ για Σένα; Δεν μπορώ να το αντέξω!
Σουάμι: Είναι η Πρέμα που συνεχίζεται από Εποχή σε Εποχή. Άκουσέ Με! Θα σου πω ένα πράγμα. Κανένας δεν είχε τέτοια Πρέμα σε καμιά Γιούγκα. Η Σίτα και ο Ράμα, η Ράντα και ο Κρίσνα δεν ήταν έτσι. Μόνον εμείς οι δύο. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να δείξω το μέγεθος αυτής της Πρέμα. Ακόμη και αν ενωθώ μαζί σου και εσύ ενωθείς μ’ Εμένα, τούτη η άσβεστη δίψα της Πρέμα ποτέ δεν θα ικανοποιηθεί. Πρόκειται για κορυφή του σταδίου της. Αυτό το στάδιο της ένωσης και της λαχτάρας μας κάνει να θέλουμε όλο και περισσότερο. Κανείς δεν μπορεί να είναι σαν Εμάς!




Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 8 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η σκέψη της ημέρας

Μια Τζίβα που έγινε καθαρή συνείδηση, δεν μπορεί να επιστρέψει




Το σώμα είναι ασθένεια, η γέννηση είναι ασθένεια. Το σώμα γεννήθηκε μόνο για θεραπεύσει την ασθένεια της γέννησης. Γι’ αυτό ζητώ απελευθέρωση από τον Ύψιστο Γιατρό-τον Σουάμι. Εκείνος είναι ο μοναδικός Γιατρός που μπορεί να θεραπεύσει την αρρώστια της γέννησης. Αν έχουμε τη Χάρη Του, τότε ματαιώνει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς μας. Γι’ αυτό ξεκίνα από τώρα την προσπάθεια! Εφάρμοσε αυτά που διδάσκει! Δείξε Αγάπη σε ΟΛΟΥΣ!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ 8 ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 

Η σκέψη της ημέρας

Κάθε άνθρωπος γεννιέται από τον Θεό και πρέπει να ενωθεί ξανά με Αυτόν




ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ, μπορεί να γνωρίσει τούτη την αγάπη. Ακόμη και αυτός που αγαπάς δεν μπορεί να την καταλάβει. 
Αγαπώ τον Σουάμι πάρα πολύ, Εκείνος, όμως, δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της αγάπης μου. Μπορεί κάποιος να δει πόσο ψηλό είναι ένα βουνό είτε απλώς κοιτώντας το είτε από κάποια φωτογραφία. Το ύψος του είναι υπολογίσιμο. Για παράδειγμα γνωρίζουμε το ύψος του Έβερεστ. Μπορούμε να δούμε τους ορειβάτες να σκαρφαλώνουν και μπορούμε να το φωτογραφίσουμε. Πώς μπορούμε όμως να δούμε το βάθος του ωκεανού; Πώς μπορούμε να δούμε το βάθος της Γης;  Μπορούμε να υπολογίσουμε το βάθος του ωκεανού σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι το βάθος ολόκληρου του ωκεανού. Πώς, λοιπόν, να μπορέσουμε να μετρήσουμε την Πρέμα μου για τον Σουάμι; Είναι ένας ωκεανός Αγάπης-Πρέμα. Από τούτο το Μέγα Ωκεανό μόνο λίγες σταγόνες έχουν πάρει τη μορφή των βιβλίων. Λίγες ακόμη σταγόνες έχουν πάρει τη μορφή των γραμμάτων μου προς τον Σουάμι. Αυτοί που μένουν μαζί μου εδώ μπορεί να γνωρίζουν ένα όση ποσότητα χωρά ένα κουτάλι και μόνον αυτή. Αυτοί που νιώθουν, λιώνουν και βιώνουν αυτήν την Πρέμα, μπορούν να πιουν ένα κύπελλο από τούτον τον ωκεανό της Πρέμα.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας


Ο Θεός βρίσκεται παντού και σε κάθε τι. Μην αμφισβητείτε οτιδήποτε, λέγοντας ότι είναι μάγια. Ό, τι συμβαίνει, να το αποδεχθείτε και να το βιώσετε όπως είναι.





Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ δεν υπάρχει κόσμος. Ο κόσμος δημιουργήθηκε έχοντας για βάση την αγάπη. Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει δημιουργία. Η εξ ορισμού ιδιότητα της αγάπης είναι η προσφορά, η φύση της είναι να δίνει συνεχώς. Όταν η αγάπη δίνει, εκτείνεται. Η αγάπη εκφράζεται με πολλούς τρόπους.  
Η δική μου η Πρέμα είναι έτσι. Ό,τι και αν αποκτώ θέλω να το μοιράζομαι με άλλους. Ό,τι αυτή η Βασάντα έχει, πρέπει να το έχουν όλοι. Από το σκουλήκι μέχρι τον Μπράχμα, όλοι πρέπει να έχουν το ίδιο. Ο άνθρωπος λέει: « Θέλω αυτό, θέλω εκείνο…» Χρήματα, σπίτι, φήμη, διάκριση, καριέρα όλα είναι εφήμερα. Τι έχω κατακτήσει; Την Αθάνατη Πρέμα, την Αγάπη του Θεού, το στάδιο Μούκτι, την Αιώνια Ευδαιμονία, τη γαλήνη. Θέλω όλοι να απολαύσουν το ίδιο. Η φύση μου, που δε βλέπει διαφορές, αγκαλιάζει όλο τον κόσμο σαν ένα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας

Έχουμε γεννηθεί σε αυτό το σώμα για ένα σκοπό, 
τη σάντανα. 
Ακόμα και αν ανταμειφθούμε με το Ντάρσαν του Θεού, 
πρέπει να συνεχίσουμε την σάντανα 
μέχρι την τελευταία αναπνοή μας.

SRISHTI TEMPLE

TEMPLE FOR SATHYA YUGA
(NΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)





 








Στις τελευταίες της στιγμές η Ράντα βρισκόταν στην αγκαλιά του Κρίσνα και Του μιλούσε καθώς τα μάτια της ήταν στυλωμένα επάνω Του. Η Ράντα άφησε το σώμα της ενόσω άκουγε την γλυκιά μουσική από το φλάουτο του Κρίσνα. Η επόμενη γέννησή μας καθορίζεται από τις σκέψεις που έχουν καταλάβει το νου μας την στιγμή του θανάτου μας. Αν κάποιος πεθαίνει σκεπτόμενος τα παιδιά του με αγάπη, θα ξαναγεννηθεί εγκλωβισμένος στην φωλιά της αγάπης των παιδιών του. Αν πεθάνει με τη σκέψη της συζύγου του ξανά θα είναι αιχμάλωτος της ίδιας προσκόλλησης και στην επόμενη ζωή του.
H κάθε επόμενη γέννηση έχει αποφασιστεί από τη σκέψη τη στιγμή του θανάτου μας. Αυτό ελέχθη στο 8ο κεφάλαιο της Μπαγκαβάτ Γκιτά. Δεν είναι τόσο σπουδαίο το τι θα κάνει κάποιος στη ζωή του. Το σπουδαιότερο είναι το πώς θα πεθάνει. Τέτοιος δοξασμένος θάνατος έρχεται μόνον κάνοντας σάντανα κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας


Ένας σάντακα πρέπει να γεμίσει με σάτβαγκούνα 
στο βαθμό που ο ίδιος δεν θα αναγνωρίζει καν 
 τη δική του κατάσταση

Από το βιβλίο
Ο ΑΒΑΤΑΡ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ


Έχουμε έρθει εδώ για να ισορροπήσουμε τα ελαττώματα κάθε Αβαταρικής περιόδου. Ότι συνέβη στους προηγούμενους Αβατάρ δεν ήταν λάθος, όλα έγιναν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν εκείνη την εποχή. Ό ύψιστος και μέγιστος όλων των Αβατάρ ήρθε για να κάνει τα πάντα Πούρναμ (ολοκληρωμένα, τέλεια). Υποφέρουμε με αυτό τον τρόπο για να τα ισορ­ροπήσουμε όλα.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας

Η αλήθεια φανερώνεται 
όταν βλέπει κάποιος τον Θεό 
στη Δημιουργία Του.



από το βιβλίο
Το Πρωταρχικό Στούπι



Ο Σουάμι είπε ότι ανάλογα με τις προτιμήσεις τα διάφορα άσραμ προσελκύουν συγκεκριμένους ανθρώπους. Ο Σουάμι δείχνει εδώ ότι για το Αβαταρικό Του Έργο, όλες οι γεύσεις-προτιμήσεις- είναι ένα. Όπως ακριβώς υπάρχουν και διάφορες θρησκείες, έτσι υπάρχουν και διάφορα άσραμ. Οι άνθρωποι ακολουθούν μια θρησκευτική ομάδα ή διαλέγουν μια θρησκεία, λατρεύοντας τη Μορφή του Θεού που έχουν επιλέξει. Παρόμοια και η πορεία του κάθε άσραμ είναι διαφορετική. Οι άνθρωποι επιλέγουν και ακολουθούν αυτό που ταιριάζει με τις ανάγκες τους και μπορεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες τους. Ο Σουάμι δείχνει ότι εδώ ότι όλες οι θρησκείες και οι Θεοί είναι ένα. Όλοι είναι παιδιά του ενός Θεού, και ότι υπάρχει μόνον μία θρησκεία η θρησκεία της Αγάπης. Ο Σουάμι αυτό ακριβώς δείχνει. Τα αισθήματα του Σουάμι και τα δικά μου βγαίνουν προς τα έξω μέσα από το Στούπι και μεταμορφώνουν την Εποχή Κάλι σε Σάτυα Γιούγκα. Αυτό είναι το στρατηγείο του Αυτοκράτορα Σάτυα Σάι. Είναι το Βασίλειο του Αυτοκράτορα. Όλα γίνονται σύμφωνα με τη θέλησή Του. Τα άλλα άσραμ είναι σα τα μικρά βασίλεια.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας


Η απέραντη Πρέμα είναι η Πραγκνιάνα, 
η υπέρτατη σοφία


Από το βιβλίο
Ο ΑΒΑΤΑΡ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ




Θα πρέπει να επιλέξουμε τον σωστό γκουρού ή σοφό για να ρωτήσουμε πώς μπορούμε να δούμε τον Θεό. Εάν δεν μπορούμε να βρούμε γκουρού θα πρέπει να διαβάσουμε τα βιβλία του Σουάμι. Όμως, είναι αρκετό μόνο να τα διαβάσουμε; Θα πρέπει να αλλάξουμε και να μεταμορφωθούμε. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που γίνονται τα θαύματα σαν απόδειξη της επίσκεψης του Σουάμι. Όμως οι άνθρωποι μετατρέπουν αυτά τα επισκεπτήρια σε δικές τους ταυτότητες. Δείχνουν λοιπόν τους εαυτούς τους στους άλλους, μαζεύουν πλήθος ανθρώπων γύρω τους και δημιουργούν όνομα, φήμη και χρήματα. Δίνουν περισσότερη σημασία στο σώμα και ενισχύουν την αίσθηση του «εγώ και δικό μου». Μέσα από αυτές τις εγωιστικές πράξεις τους είναι που καταστρέφονται. 

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας

Η Πρέμα δεν είναι η αγάπη για τον Θεό και μόνο. 
Είναι η αγάπη για το σύνολο της δημιουργίας.



από το βιβλίο
Το Πρωταρχικό Στούπι





Γεννήθηκα από τον Σουάμι. Με έχει φέρει εδώ για το Έργο Του. Κάποιοι μένουν μαζί μου και κάποιοι σε άλλα μέρη. Πρέπει να φθάσουμε τον Σουάμι. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στον ωκεανό της ζωής. Όταν ο Σουάμι ξανάρθει, θα μας πάρει στην γεμάτη ευδαιμονία ακτή της Αγάπης. Εμείς θα περιμένουμε μέχρι τότε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Θα μας πάρει πίσω στο μέρος από το οποίο έχουμε έρθει


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας

Δεν πρέπει να υπάρχει 
το παραμικρό ίχνος ρύπου στην Πρέμα. 
Θα πρέπει να είναι καθαρή και απόλυτη


Από το βιβλίο
Ο ΑΒΑΤΑΡ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ



Ο Σουάμι μού ζήτησε να δω τα νάντι και να τα εκδώσω σε βιβλίο. Όμως υπάρχουν ορισμένοι που δεν πιστεύουν σε αυτά. «Ο Σουάμι άφησε τον κόσμο. Η ιστορία Του έχει τελειώσει», έτσι σκέφτονται. Πόσους ανθρώπους έχει σώσει ο Σουάμι από βέβαιο θάνατο; Δεν επανέφερε στην ζωή τον Γουόλτερ Κόουαν; Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό τον κόσμο που να μην μπορεί να κάνει ο Σουάμι. Αυτό το έχει δείξει και ο ίδιος μέσα από αμέτρητα περιστατικά. Όμως ακόμη και έτσι, οι άνθρωποι αρνούνται να πιστέψουν. Μήπως κάποιος από αυτούς στάθηκε να σκεφτεί και να προβληματιστεί, πώς και γιατί αυτός, ο μεγαλύτερος από τους Αβατάρ αρρώστησε, εισήχθη στο νοσοκομείο και εκεί άφησε το σώμα Του; Γιατί έγινε κάτι τέτοιο; Μήπως σκέφτηκε κανείς έτσι; Μήπως κάποιος σκέφτηκε να πάει να δει τα νάντι του Σουάμι; Μήπως κάποιος πήγε στα Ιμαλάια να ρωτήσει τους μεγάλους αγίους και σοφούς τι έγινε με τον Σουάμι; Προβληματίστηκε κανείς έτσι; Όχι! Και αυτό έγινε γιατί κανείς δεν επηρεάστηκε τόσο βαθειά στην καρδιά και στο μυαλό όσο εγώ. Μόνο εγώ έκλαψα, θρήνησα και έτρεμε όλο μου το σώμα. Ήταν σαν την εμπειρία τού να είσαι δίπλα στο νεκροκρέβατο κάποιου! Και ήταν ο Σουάμι που έγραψε ότι ο SV (ο επίτροπος του Μούκτι Νίλαγιαμ) θα πρέπει να πάει και να δει τα νάντι. Και μόνο αφού είδα τα νάντι ήταν που ηρέμησα κάπως.


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας

Συνείδηση ​​είναι η εσωτερική φωνή 
που μας διορθώνει ,όταν κάνουμε λάθος. 
Είναι η φωνή της αλήθειας και της εντιμότητας.





από το βιβλίο
Το Πρωταρχικό Στούπι



Το Μούκτι Νίλαγιαμ δεν είναι ένα συνηθισμένο σπίτι. Ούτε ένα συνηθισμένο άσραμ. Είναι το μέρος της Αβαταρικής Αποστολής του Θεού. Επειδή ο Σουάμι δεν είναι ένας συνηθισμένος Αβατάρ, και το Έργο Του δεν είναι ένα συνηθισμένο Έργο. Είναι το Έργο που κάνει το Μούκτι Νίλαγιαμ και μόνον. Αυτή είναι η πρώτη φορά που στον κόσμο κτίζεται ένας Ναός της Δημιουργίας. Έτσι ο Σουάμι μάς καθοδηγεί σε όλα. Αλλιώς τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από μόνοι μας; Τι ξέρουμε για να κάνουμε; Μ’ αυτό τον τρόπο περνάει η ζωή μας, γράφοντας σοφία που ο Σουάμι αποκαλύπτει και κτίζοντας ναούς που ο Σουάμι μας λέει. Κατασκευάζονται σύμφωνα με το τις οδηγίες που είναι γραμμένες στα Νάντις. Όλα συμβαίνουν με αυτόν τον τρόπο. Θα φθάσουμε ξανά στην ακτή της ευδαιμονικής Αγάπης του Σουάμι. Μέχρι εκείνην την ώρα θα εκτελούμε το καθήκον μας.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας

Η διαίσθηση μας, 
επισκιάζεται από τις προσωπικές μας 
συμπάθειες και αντιπάθειες

Από το βιβλίο
Ο ΑΒΑΤΑΡ ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΙ



Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν αυτά που είναι γραμμένα στα νάντι. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Σουάμι άφησε το σώμα Του. Ρωτούν λοιπόν, «Πώς είναι δυνατόν να επιστρέψει ξανά; Είναι αντίθετο προς την φύση!» Για τον λόγο ένα αυτό φοβόμουν πάρα πολύ και έτσι ρώτησα τον Σουάμι στον διαλογισμό. 

25 Ιανουαρίου 2012 Διαλογισμός

Βασάντα: Σουάμι, φοβάμαι γιατί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν αυτά που έχουν γραφτεί στα νάντις.
Σουάμι: Έχεις γράψει ξανά για τον καλλιτέχνη που τοποθετεί τον πίνακά του σε κοινή θέα, θέλοντας να μάθει την γνώμη των άλλων. Αφήνει σημείωμα ζητώντας να βάλουν ένα σημάδι εκεί που βλέπουν κάποια ατέλεια. Όλοι έρχονται και βάζουν σημάδια πάνω σε όλο τον πίνακα. Την επόμενη μέρα ο καλλιτέχνης ζητά να βάλουν σημάδι στα σημεία που τους αρέσουν. Και ξανά ο πίνακας είναι γεμάτος με κουκίδες. Αυτό δείχνει την φύση των ανθρώπων να είναι σαν τις κατσίκες. Εκεί που πάει η πρώτη ακολουθούν όλες. Γιατί φοβάσαι; Δεν μπορεί ποτέ να κάνεις λάθος. Το χέρι σου είναι στο δικό Μου. Δεν μπορεί ποτέ να γλιστρήσεις ή να πέσεις.
Βασάντα: Εντάξει Σουάμι, τώρα καταλαβαίνω.

Τέλος διαλογισμού

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας

Θεότητα είναι η πραγματική μας φύση. 
Η συνειδητοποίηση τούτης της αλήθειας 
και η μη παραπλάνηση από οτιδήποτε άλλο, 
αυτό είναι η ομορφιά της σοφίας




Η λαγνεία είναι η πιο μεγάλη αμαρτία λέει ο Σρι Κρίσνα. Αποκρύπτει τη σοφία. Γεννημένη από το πάθος, εισέρχεται στις αισθήσεις, τους δείχνει κάθε είδος επιθυμιών, τυλίγει την αληθινή γνώση σαν την αδηφάγο φωτιά και τελικά οδηγεί στην καταστροφή. Καθώς κάποιος θέλγεται από φθηνές ανέσεις και απολαύσεις, διαφθείρει τις αισθήσεις του και χάνει την ευφυΐα του. Πέφτει στο λάκκο της καταστροφής. Ο Σρι Κρίσνα λέει ότι πρέπει να ελέγχουμε το νου με τη δύναμη της διάνοιας και να καταστρέψουμε τον εχθρό που αποκαλείται πόθος.

Αυτό είναι δυνατό μέσα από την άσκηση της απάθειας. Μέσα από την απάθεια, κατευθύνουμε το νου μας μακριά από τις αισθήσεις μας. Δεν υπάρχει μόνιμο κέρδος από τις εφήμερες αισθησιακές απολαύσεις. Αποτελούν όλες τους εχθρό της αιωνιότητας. Αυτό πρέπει να το φέρνουμε στο νου μας ξανά και ξανά. Η συνεχής άσκηση θα οδηγήσει τις αισθήσεις στο σωστό δρόμο. Μόνο μέσα από την άσκηση μπορούμε να μάθουμε κάτι. Η Θεϊκή Ευδαιμονία είναι αιώνια Ευδαιμονία. Όλα τα άλλα ωχριούν μπροστά στην ασημαντότητα και δεν είναι παρά μικρές απολαύσεις. Δεν θα πρέπει να γίνουμε σκλάβοι σε τούτες τις ευτελείς απολαύσεις. Όταν η αιώνια Ευδαιμονία σας περιμένει, γιατί θα πρέπει να υποφέρετε βυθισμένοι στη θλίψη; Μέσα από τη σοφία και την αποπροσκόλληση μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει πλήρως το στάδιο της Ενότητας με το Απόλυτο. Αυτό είναι Αντβαΐτα, όπου Εκείνος και εγώ (σόχαμ) είμαστε ΕΝΑ.




Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας


Διαίσθηση 
είναι η ικανότητα της γνώσης 
με τη συναίσθηση και την αντίληψη


Από το βιβλίο
ΑΠΕΙΡΑ ΣΩΜΑΤΑ + ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΙΣΟΝΜΠΡΑΧΜΑΝ





Θυσίασα τον εαυτό μου για να δείξω πώς να γίνουμε Ένα με τον Θεό. Θυσίασα τα πάντα για τον Σουάμι. Μέσα από τη ζωή μου δείχνω πώς να αγαπάμε τον Θεό. Θυσίασα τον χρόνο μου με τον Σουάμι για την παγκόσμια ευημερία. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ υπέφερα όντας χώρια από Εκείνον! Αγωνίζομαι για την παγκόσμια αλλαγή και γι’ αυτό είναι που υποφέρω. Για την παγκόσμια απελευθέρωση αγωνίζομαι τελείως συνειδητά κάθε λεπτό. Τα λόγια, τα αισθήματα και η καρδιά δεν μπορούν να εξηγήσουν τη Θυσία μου. Οτιδήποτε λέγεται, ο ωκεανός της θυσίας μου δεν ταιριάζει στα χέρια του αδαή.










Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η σκέψη της ημέρας



H Πραγκνιάνα 
είναι η εσωτερική γνώση, 
είναι η υπέρτατη σοφία, 
που βρίσκεται μέσα σε κάθε έναν από εμάς.


Από το βιβλίο
ΑΠΕΙΡΑ ΣΩΜΑΤΑ + ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΙΣΟΝΜΠΡΑΧΜΑΝ




Ο Σουάμι έχει έρθει για να δείξει ότι τα πάντα είναι δικά Του. Με τα αισθήματά μας έρχεται η νέα Σάτυα Γιούγκα. Στη Σάτυα Γιούγκα κανείς δεν θα έχει το αίσθημα « εγώ και δικό μου». Όλοι θα βιώνουν τον Θεό. Όλοι είναι θεοί. Όταν γεννιόμαστε, τα χέρια μας είναι άδεια. Όταν πεθαίνουμε, φεύγουμε με άδεια χέρια. Εφ’ όσον είναι έτσι, τότε ποιο και τι σας ανήκει; Μαζεύουμε λουλούδια για να τα προσφέρουμε στον Θεό. Σε ποιον ανήκουν αυτά τα λουλούδια; Και αυτά είναι Θεοί! Μπορεί να πείτε ότι τα λουλούδια φυτρώνουν στον κήπο μου. Τώρα, αν η δουλειά σας μεταφερθεί σε άλλη πόλη, θα κλειδώσετε το σπίτι σας και τον κήπο ή θα τα νοικιάσετε.

Τώρα είστε στο νέο σας σπίτι στη νέα σας πόλη. Μένετε για 5 χρόνια και ξανά αναγκάζεστε να μεταφερθείτε σε μια άλλη. Τώρα ποιο είναι το σπίτι σας, ποιος ο κήπος σας; Όταν πεθάνετε, ποιο σπίτι και σε ποια πόλη θα έρθει μαζί σας; Τίποτα δεν θα έρθει. Όπως αλλάζει το σπίτι, έτσι και η γέννησή σας αλλάζει. Γεννιέστε από καινούργιους γονείς σε ένα καινούργιο σπίτι. Γι’ αυτό ποιο είναι το σπίτι σας και ποια η οικογένειά σας; Όλα ανήκουν στον Θεό. Είναι μ’ αυτόν τον τρόπο που πρέπει να συλλογιέστε και να απομακρύνετε το εγώ και δικό μου, την άγνοια.



Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το τελευταίο Πρέμα Βαχίνι (Ιουλίου 2013) είναι διαθέσιμο στην Ηλεκτρονική μας Βιβλιοθήκη....

Η σκέψη της ημέρας


Τα συναισθήματα που δημιουργούνται 
από τη στιγμή της γέννησης, 
αποτυπώνονται βαθιά στο μυαλό 
μέχρι τον θάνατο


Όταν κάνετε ένα προσκυνηματικό ταξίδι χωρίς ανάλογη πνευματική προετοιμασία, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσετε να δεχθείτε την Χάρη του Θεού! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μην πράττετε σα να είστε ένα πακέτο που περνάει από διάφορα μέρη, συσσωρεύοντας  εμπειρίες στο εξωτερικό σας περίβλημα και όχι στον πυρήνα της ύπαρξής σας. Ο σκοπός του προσκυνήματος είναι να δυναμώσετε την πνευματική σας τάση και να αφήσετε την ιερότητα του μέρους να εγκατασταθεί στο μυαλό σας. Σαν αποτέλεσμα οι συνήθειές σας πρέπει να αλλάξουν προς το καλύτερο και να διευρυνθεί ο οπτικός σας ορίζοντας. Η εσωτερική σας όραση πρέπει να προχωρήσει πιο βαθιά και να σταθεροποιηθεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε την Πανταχού Παρουσία του Θεού και την ενότητα της Ανθρωπότητας. Πρέπει να μάθετε να είστε ανεκτικοί, υπομονετικοί, να ευεργετείτε και να προσφέρετε υπηρεσία στην κοινωνία. Όταν τελειώσει το προσκύνημα, καθίστε σπίτι σας και, ανακαλώντας τις εμπειρίες που είχατε, πρέπει να αποφασίσετε να ερευνήσετε. Φιλοδοξήστε να πάτε όλο και πιο ψηλά, πιο πλούσια και με περισσότερη πραγματική εμπειρία της συνειδητοποίησης του Θεού.
                              Θεϊκή Ομιλία 28 Φεβρουαρίου 1964

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το τελευταίο Πρέμα Βαχίνι (Ιουλίου 2013) είναι διαθέσιμο στην Ηλεκτρονική μας Βιβλιοθήκη....

Η σκέψη της ημέρας


Πριν από τη γέννηση, 
τα αισθήματα αγκαλιάζουν το χώρο χωρίς μορφή. 
Αναζητούν το σωστό μέσο, το σωστό χρόνο, τον σωστό τόπο.
Όταν βρουν το κατάλληλο δοχείο, σώμα, 
ο Θεός έρχεται για να κατοικήσει


Το Ομ Σρι Σάι Βασάντα Σαϊσάγια Ναμαχά 
έχει γραφεί από τον Ίδιο τον Σουάμι. 
Έχει σώσει πολλούς ανθρώπους 
από αρρώστιες, κινδύνους, κ.λ.π.. 
Το Όνομα του Σουάμι και το δικό μου 
έχουν ενωθεί σε τούτο το μάντρα 
και γι’ αυτό είναι παντοδύναμο.




Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το τελευταίο Πρέμα Βαχίνι (Ιουλίου 2013) είναι διαθέσιμο στην Ηλεκτρονική μας Βιβλιοθήκη....
Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΈναςYogi που έχει λάβει φώτιση έχει την ίδια ανάγκη για Βέδες όση έχει κανείς για μια μικρή λιμνούλα σε ένα χώρο πλημμυρισμένο με νερό!



Από το βιβλίο
ΑΠΕΙΡΑ ΣΩΜΑΤΑ + ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΙΣΟΝΜΠΡΑΧΜΑΝ




Ο καθένας δημιουργεί τη δική του άγνοια. Ο άνθρωπος γεννήθηκε σα μιαν όψη του Θεού, ένα τμήμα Του, έχει, όμως, δημιουργήσει ο ίδιος την άγνοιά του. Τα αισθήματα του «εγώ» και του « δικό μου» είναι άγνοια. Λόγω αυτών των αισθημάτων γεννιέται ξανά και ξανά. Στ’ αλήθεια όλα είναι Πούρναμ. Όλοι είναι Πούρναμ. Αυτοί που γεννήθηκαν από Πούρναμ είναι Πούρναμ. Και όμως το εγώ της τζίβα δεν της επιτρέπει να το κατανοήσει αυτό. Αυτός είναι ο λόγος όλων των βασάνων. Δεν μπορεί να βιώσει τον Πανταχού Παρόντα Θεό, το Διαπερνούν τα πάντα Ένα.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ti είναι το Άτμα;

Είναι Αγνή (Καθαρή) Συνειδητότητα. Είναι κάτι που είναι άφθαρτο, αγέννητο και αθάνατο.


Από το βιβλίο
ΑΠΕΙΡΑ ΣΩΜΑΤΑ + ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΙΣΟΝΜΠΡΑΧΜΑΝ


Από τη στιγμή που γεννήθηκα τα αισθήματά μου έχουν κυκλώσει τον Σουάμι. Κλαίω και θρηνώ για Κείνον και έχω γράψει πολλά τραγούδια, ποιήματα μα και άρθρα. Έχω γράψει παραπάνω από 18000 γράμματα στον Σουάμι. Στο τέλος Εκείνος άρχισε να δείχνει τα αισθήματά Του και μου ζήτησε να γράψω βιβλία. Οποτεδήποτε μιλάμε στο διαλογισμό τα αισθήματά μας ενώνονται και αναδύονται με τη μορφή βιβλίων. Τα 4 τελευταία χρόνια ο Σουάμι γράφει και ζωγραφίζει. Αυτά και οι συζητήσεις μας κατά τη διάρκεια του διαλογισμού παίρνουν τη μορφή των βιβλίων που γράφω. Όλα αυτάείναι αισθήματα τουΣουάμι.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα είναι o Θεός. Τα πάντα είναι ο Θεός Δεν υπάρχει τίποτα εκτός από τον Θεό

Απο το Ηλεκτρονικό Περιοδικό από το Μούκτι Νίλαγιαμ Πρέμα Βαχίνι


Το Τεστ της Πράκριτι!!!

Από τη γέννηση ακόμα ο άνθρωπος εμπλέκεται σε εγκόσμιες δραστηριότητες. Τα μάτια του τον οδηγούν να βυθιστεί βαθειά στην Πράκριτι, τη Δημιουργία, που προϋπήρχε. Τα πέντε στοιχεία - Γη, Αέρας, Φωτιά, Νερό και Αιθέρας - και οι τρεις Γκούνας – Σάτβα, Ράτζας και Τάμας – φτιάχνουν τούτη τη δημιουργία. Η αγνότητα και η γνώση που ορίζονται από τις Ράτζας και Σάτβας είναι το πάθος και η προσκόλληση, ενώ από την Τάμας είναι η τεμπελιά και η αδράνεια. Όλες αυτές οι ιδιότητες ενυπάρχουν σε όλους.

Καθώς η εξατομικευμένη ψυχή περνάει τη ζωή της, εμπλέκεται στη Μάγια (ψευδαίσθηση) και πιστεύει ότι η ευτυχία που βιώνει είναι πραγματική και ότι διαρκεί για πάντα. Αφού πάρει πολλές εκατοντάδες γεννήσεων, η χαρά που αντλεί από τον κόσμο διαλύεται και μέσα από τη δύναμη της διάκρισής της συνειδητοποιεί ότι πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο από τούτη τη ζωή, κάτι πέρα από αυτό που μέχρι τώρα έχει ζήσει και βιώσει. Αρχίζει τότε την αναζήτηση της γαλήνης και της ευτυχίας που διαρκεί. Εγείρεται η Συνειδητοποίηση ότι ο Θεός και μόνον είναι η Αλήθεια.

Η ίδια η Πράκριτι τώρα αφυπνίζει τη ψυχή από τη Μάγια και την οδηγεί στο πνευματικό μονοπάτι. Αυτό θα την κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ένας σημαντικότερος σκοπός της ζωής. Την οδηγεί σε ασκητισμό και, όταν επιτύχει σε όλες του τις ασκήσεις, γίνεται άξια και εξαγνίζεται για να παραδοθεί στον Κύριο για Απελευθέρωση. Και έτσι περνά το Τεστ της Πράκριτι που Εκείνη έχει δώσει μέσα από τη δύναμη της Μάγια της. Τώρα πια η Μάγια δεν επηρεάζει την εξατομικευμένη ψυχή. Η Πράκριτι τότε η ίδια την παραδίνει στα Πόδια του Κυρίου και έτσι απελευθερώνεται.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΜπορεί κανείς να περιορίσει την αγάπη; Η στενότητα του πνεύματος δεν επιτρέπει την εμπειρία της απεριόριστης αγάπης. Βλέπει μόνο σφάλματα


Απο το Ηλεκτρονικό Περιοδικό από το Μούκτι Νίλαγιαμ Πρέμα Βαχίνι





Σταγόνες από μέλι

Βασάντα: Σουάμι, γιατί αντιμετωπίζω τόσες δυσκολίες;
Σουάμι: Μόνον για το καλό του κόσμου. Απαλλάσσεις τον κόσμο από τις αμαρτίες του  με τα δάκρυά σου. Δεν υπάρχει γι’ αυτούς  κανένας άλλος τρόπος θεραπείας  από το κακό του κόσμου. Έχεις έρθει για να μεταστρέψεις τα κακά τούτου του κόσμου μέσα από τον ποταμό των δακρύων σου  και την Πρέμα σου. Αυτά όλα αποτελούν μέρος του Έργου ενός Αβατάρ.
(Στις 27 Μαΐου 2000 στο διαλογισμό ο Σουάμι με πήρε στο βουνό Καϊλάς)
Σουάμι: Είμαι ο Σίβα και είσαι η Σάκτι. Μόνον η Σάκτι κινείται και εργάζεται. Εμείς απλά έχουμε φορέσει αυτά τα ρούχα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει φιγούρα ούτε του Σάι ούτε της Βασάντα. Δεν έχουμε καμιάν ανθρώπινη μορφή… απολύτως καμία. Μόνον η Πρέμα είναι η μορφή Μας. Για χάρη  του κόσμου για να προστατέψουμε τον κόσμο είμαστε έτσι εδώ. Εμείς υπερβαίνουμε όλες τις αυτές τις μορφές.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013



Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Απελευθέρωση είναι να ζεις μια ζωή χωρίς προσκολλήσεις




Απο το Ηλεκτρονικό Περιοδικό από το Μούκτι Νίλαγιαμ Πρέμα Βαχίνι



Άμμα – Η Συμπαντική Κοσμική Σάκτι

Ένα Όραμα

…Θα κάνω τα πάντα. Είμαι Πανταχού Παρούσα, Παντογνώστρια και Παντοδύναμη. Θα πάρω μια Κοσμική Μορφή που επεκτείνεται σα Σύμπαν. Είμαι η Απεριόριστη Σάκτι! Είμαι η Συμπαντική Κοσμική Σάκτι! Το Νάντι λέει ότι το μέρος που ζω γίνεται Τζίβα Σαμάντι.

Η δύναμη της ζωής μου θα αναδυθεί μέσα από κάθε μορφή της Δημιουργίας. Μετά την τελική μου ένωση, θα συνεχίσω να ζω σε όλη τη Δημιουργία. Η δύναμη ζωής μου θα ρέει και θα πλημμυρίζει τα πάντα. Οι Αβατάρς είναι σαν κούκλες στα χέρια της Κοσμικής μου Μορφής. Οι Αβατάρς κατεβαίνουν σε κάθε Εποχή με συγκεκριμένη αποστολή. Τα Έργα που εκτελούν δεν είναι τίποτα. Η εγκαθίδρυση του Ντάρμα είναι κάτι άχρηστο. Όλοι οι Αβατάρς είναι σαν κούκλες μπροστά στη Σάκτι-Αβατάρ. Όταν η Σάκτι έρχεται με ανθρώπινη μορφή, δεν μπορεί να περιοριστεί. Δεν έχει όρια. Αυτή η Απέραντη Σάκτι παίρνει Κοσμική Μορφή, φέρνει κάτω το δέντρο Ασβάττα και το φυτεύει στη Γη. Είναι η Απέραντη τα πάντα διαπερνούσα Ύψιστη Δύναμη. Δημιουργείται από τον ίδιο της τον Εαυτό…

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013


Η ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι στο Ντάρμα, το ενάρετο καθήκον, αψηφώντας τις αναρίθμητες δυσκολίες που ενσκήπτουν στο διάβα μας.


Από το βιβλίο
ΑΠΕΙΡΑ ΣΩΜΑΤΑ + ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΙΣΟΝΜΠΡΑΧΜΑΝ




Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει απεριόριστη δύναμη. Όταν την εστιάζει προς τα έξω, στον κόσμο, περνάει μεγάλες δυσκολίες και θλίψεις. Παραμένει στον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Αν κάποιος έχει εστιάσει αυτή τη δύναμη σε κάτι συγκεκριμένο, θα γίνει ειδήμονας γι’ αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμα και έτσι πρέπει να γεννιέται και να πεθαίνει ξανά και ξανά. Όμως, αν είχε στρέψει τη δύναμη αυτή προς την πνευματικότητα, θα σηκωνόταν η Κουνταλίνι Σάκτι και θα ενωνότανε με τον Σίβα. Αυτή είναι η Ένωση Σίβα-Σάκτι, ο Άναντανάντανα, όπου χορεύουν σε ευδαιμονία.