Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013


Μέσα από την απάθεια , εκτρέπουμε το μυαλό από το να ακολουθεί τις αισθήσεις. Αυτές είναι εχθρός της αιώνιας ευδαιμονίας.


Μπίντου – Η Πύλη προς τον Θεό (συν)
Ο Σίβα είναι ένα άσπρο Μπίντου στο Μπραχμαράντρα και η Σάκτι είναι το κόκκινο Μπίντου στη βάση της σπονδυλικής στήλης, στη Μουλαντάρα. Το άσπρο Μπίντου είναι ο Πουρούσα, η Αγνή Συνειδητότητα, και το κόκκινο είναι η Πράκριτι, η δύναμη της εκδήλωσης. Το κόκκινο Μπίντου στη Μουλαντάρα επιθυμεί να ενωθεί με το άσπρο Μπίντου στο Μπραχμαράντρα. Η θηλυκή όψη, το κόκκινο, επιθυμεί να βιώσει την αρσενική όψη, το λευκό Μπίντου.
Τα Ιερά Κείμενα λένε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατακτηθεί τούτο το στάδιο της ένωσης. Το κόκκινο Μπίντου συμβολίζεται με τον ήλιο και υποδηλώνει το Πίνγκαλα Νάντι. Το λευκό Μπίντου συμβολίζει το φεγγάρι και αντιπροσωπεύει το Ίντα Νάντι. Είναι σα να ενώνονται δύο αντίθετες δυνάμεις. Η ένωση αυτών των δύο οδηγεί στην άνοδο της Κουνταλίνι μέσα από το Σουσούμα Νάντι προς το Σαχασράρα. Μόνον εκείνοι που έχουν βιώσει την ένωση του κόκκινου και λευκού Μπίντου κατανοούν την Αρχή της Ταυτότητας και έχουν γίνει κύριοι της τέχνης της γιόγκα.
Οι γιόγκις διαλογίζονται στο Όμκαρ με το Μπίντου. Χαιρετούν το Όμκαρ, που τους εκπληρώνει τις επιθυμίες και κάθε τους επιδίωξη και τους οδηγεί στον τελικό σκοπό της Απελευθέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου