Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Αν θεωρείς κάποιον σαν τον εχθρό σου, αυτή σου η σκέψη αντανακλάται στο πρόσωπό του και πιστεύει ότι είσαι εχθρός του

Ειδική Χάρη του Θεού…
Σπάντα, η δύναμη της Δυναμικής Συνειδητότητας Τον ταρακουνάει. Μετά από αυτό ένα φως κατεβαίνει από Εκείνον με τη Μορφή ενός Αβατάρ.
Ο Θεός βρίσκεται εδώ σαν Ενσάρκωση της Συμπόνιας. Σπάντα Σάκτι σημαίνει συμπόνια. Όποτε επικρατεί η αδικία και το Ντάρμα παρακμάζει, αυτή η δύναμη της συμπόνιας ταρακουνάει τον Θεό. Έλκει την προσοχή Του για να δείξει ότι έχει έρθει ο χρόνος για να γίνει Αβατάρ. Αυτό το ταρακούνημα είναι η αιτία που το φως κατεβαίνει στη Γη σαν Αβατάρ. Αν και είναι η Ενσάρκωση της Συμπόνιας ο Αβατάρ βρίσκεται στο Στάδιο του Παρατηρητή. Έχει έρθει εδώ για το Αβαταρικό Έργο, για να εγκαθιδρύσει το Ντάρμα. Δεν αναμειγνύεται στον Καρμικό Νόμο. Όμως κάποιες φορές η Χάρη Του ρέει άφθονα σε κάποιον και απομακρύνει το κάρμα του.
Παράδειγμα. Πριν πολλά χρόνια ο Σουάμι μίλησε σε μια τεράστια συγκέντρωση στο Τρίσυ. Τότε κάλεσε ένα τυφλό αγόρι από το πλήθος και του επανέφερε την όρασή του. Όλοι έμειναν κατάπληκτοι. Το επόμενο πρωί ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι που έμενε ο Σουάμι. Όλοι τους ήταν τυφλοί! Επειδή ο Σουάμι επανέφερε την όραση στο τυφλό αγόρι την προηγούμενη μέρα, όλοι συγκεντρώθηκαν για να θεραπευτούν και να ανακτήσουν την χαμένη τους όραση. Όμως ο Σουάμι έφυγε από μιαν πλαϊνή πόρτα. Αυτό το γεγονός δείχνει την Ειδική Χάρη προς το αγόρι του Σουάμι.
Ο Σουάμι δεν ανακατεύεται στον Καρμικό Νόμο. Όλοι πρέπει να βιώσουν το κάρμα τους. Η Σπάντα Σάκτι ταρακουνάει τον Θεό, που βρίσκεται στο Στάδιο του Παρατηρητή, για να χορηγήσει Ειδική Χάρη. Η ίδια η Κάθοδος του Θεού σαν Αβατάρ δείχνει την Συμπόνια Του. Είναι η ίδια συμπόνια που η Σπάντα Σάκτι χορηγεί Ειδική Χάρη σε κάποιον.
Κατά τη διάρκεια της ζωής επί Γης όλων των Αβατάρ τούτη η Ειδική Χάρη χορηγείται σε κάποιους ελάχιστους τυχερούς. Αυτή είναι και η Παντογνωσία του Θεού. Ο Αβατάρ κατεβαίνει εξαιτίας της συμπόνιας, όμως, η Ειδική Χάρη αποτελεί μίαν πράξη της Τσιτσάκτι του Θεού. Αυτή είναι η διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου