Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ



Στις 29 Οκτωβρίου 2000 στον πρωινό διαλογισμό, ο Σουάμι μου είπε: « Πρόκειται να καταστρέψεις το κακό που υπάρχει στον κόσμο. Θα αφυπνήσεις όλους τους ανθρώπους. Γράψε την ερμηνεία της Μπαγκαβάντ Γκιτά και σε αυτή περίλαβε και τα 108 ονόματα που σου έδωσα. Το βιβλίο αυτό θα πρέπει να αποτελείται από 18 κεφάλαια. Ο τίτλος του είναι Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ (Sai Geetha Pravachanam).»

Τον ρώτησα : «Σουάμι, γιατί θέλεις να γράψω αυτό το βιβλίο ; » Απάντησε : « Πολλοί άνθρωποι έχουν ερμηνεύσει την Γκιτά. Έχουν γράψει σχόλια ή έχουν εξηγήσει τους στίχους. Εσύ, από την άλλη, θα χρησιμοποιήσεις τις εμπειρίες που έχεις για να εξηγήσεις τα μαθήματα που εμπεριέχονται στην Γκίτα. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι εύκολα θα κατανοήσουν και θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σου ».

Το βιβλίο Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους παλεύουν στον ωκεανό της εγκόσμιας ύπαρξης. Ο απλός τρόπος με τον οποίο επεξηγούνται σπουδαίες πνευματικές αλήθειες βοηθάει τους πνευματικούς αναζητητές να τις κατανοήσουν και ως εκ τούτου να επωφεληθούν. Αυτό το πνευματικό κείμενο « αναδύθηκε » μέσα από εμπειρίες με τη βοήθεια της ακλόνητης πίστης και αφοσίωσης για τον Μπαγκαβάν. Πρόκειται για μία απόδειξη της διευρυνόμενης αγάπης της συγγραφέως για τον Σουάμι. Η Βασάντα Σάι κατοικεί στο Άσραμ της που βρίσκεται στο χωριό Ρογιαπάλαγιαμ κοντά στο Τιρουμάγκαλαμ, στην επαρχία Ταμίλ Νάντου στην Ινδία.

« Ω μητέρα Γκίτα. Παρείσφρυσε στο νου όσων διαβάσουν αυτό το κείμενο. Οδήγησέ τους στο μονοπάτι των δικαίων που οδηγεί στην ένωση με τον Θεό ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου