Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κεφάλαιο #43
Όχι Αγνά Λουλούδια!

Ό,τι και να γράψω, δεν μπορώ να βρω γαλήνη. Συνεχώς κλαίω και το σώμα μου προσβάλλεται ακόμα πιο πολύ. Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να δω τον Σουάμι.
3 Ιουνίου 2013     Απογευματινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι! Σουάμι! Θέλω να κάνω Αμπισέκαμ στα Πόδια  Σου! Τι να κάνω; Τα νερά του Γάγγη δεν είναι πια καθαρά. Όχι, όχι! Δεν θα κάνω αμπισέκαμ. Να κάνω άρτσανα;
Σουάμι:     Ναι, κάνε.
Βασάντα:  Τι λουλούδια να πάρω για την προσφορά; Δεν υπάρχουν πια κατάλληλα λουλούδια για να αγγίξουν τα Πόδια Σου. Όλα περιέχουν το σάλιο της μέλισσας και άλλων εντόμων. Όλα είναι γεμάτα μυρμήγκια! Όχι, όχι! Τίποτα δεν είναι πια καθαρό. Τι να κάνω;
Σουάμι:     Επειδή το Σώμα Μου δεν ήταν καθαρό, Το άφησα και θα ξανάρθω με ένα νέο Σώμα. Αυτό το Σώμα δεν θα Το έχει αγγίξει κανείς.
Βασάντα:  Σουάμι, με τις  λέξεις που θέλω να Σε υμνήσω, τις ίδιες χρησιμοποιώ και στα ποιήματα για τους άλλους. Γιατί;
Σουάμι:     Αυτές δείχνουν τα αισθήματά σου της ευγνωμοσύνης. Κανείς σε τούτον τον κόσμο δε εκδηλώνει την ευγνωμοσύνη του με τον τρόπο που εσύ τ0 κάνεις! Έτσι ζήτησες Παγκόσμια Απελευθέρωση. Και ο Θεός ακόμα δε δείχνει ευγνωμοσύνη. Εσύ είσαι Θεός, αλλά μα παραταύτα εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου.
Τέλος του Διαλογισμού
Και τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Θέλω να κάνω αμπισέκαμ στα Πόδια του Σουάμι. όμως το νερό από τον Γάγγη δεν είναι καθαρό. Μόνο με τα δάκρυά μου μπορώ να κάνω αμπισέκαμ. Αν θελήσω να κάνω άρτσανα, δεν υπάρχουν πια λουλούδια καθαρά, αμόλυντα για προσφορά. Και καθώς τα Πόδια του Σουάμι είναι τόσο καθαρά, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ούτε αυτά για την άρτσανα. Όλα είναι μολυσμένα  από τη βρωμιά της Γης. Και έτσι καθαρίζω τον εαυτό μου για να Του τον προσφέρω. Καθώς, επίσης και το  κάθε μέρος του σώματός μου είναι γεμάτο με ρύπους, το καθαρίζω για να το κάνω φως. Και τότε θα τελέσω άρτσανα και θα Του το προσφέρω. Ο Θεός είναι αμόλυντος. Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι αρκετά καθαρό για να το προσφέρω είτε να το χρησιμοποιήσω για άρτσανα στα Πόδια Του. Οι σκέψεις που έκανα από μικρό παιδί, οι ίδιες είναι που και τώρα κάνω.
Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο για τη Σάμπαρι:
Θα σκορπίσω στο μονοπάτι λωτούς
Μα δεν είναι βαρείς οι λωτοί;
Μήπως ένα μονοπάτι με ρόδα;
Ω μα τα αγκάθια…
Γιασεμί για χαλί
Μα τα μπουμπούκια του σκληρά
Τσαμπάκα πορτοκαλί για την πορτοκαλί ρόμπα Του;
Μα μήπως τα πολλά πέταλα δημιουργήσουν μώλωπες στα Πόδια Του;
Ένα πολύχρωμο χαλί με χρυσάνθεμα
Όχι όχι οι στήμονες θα Τον πληγώσουν
Μια σειρά από λουλούδια Μανοραντζίτα;
Όμορφα μα όχι και τα καλύτερα για τον Αγαπημένο μου Κύριο!
Ω Τα αγαπημένα Πόδια Του δεν μπορούν να συναντήσουν κανένα λουλούδι;
Ο άριστος Φόρος Τιμής είναι ένα μονοπάτι από Μάντρας των Βεδών

Εδώ λέω πώς θα κάνω ένα μονοπάτια με λουλούδια για τον Θεό για να περπατήσει πάνω τους. Μα θρηνώ καθώς δεν είναι αρκετά καλά τα λουλούδια για να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι πάνω στο οποίο θα περπατήσει ο Θεός. Εγώ ποτέ δε χαριτώθηκα με το Σπάρσαν, Ντάρσαν η Σαμπάσαν του Σουάμι. Ποτέ δεν βρέθηκα κοντά Του. Ποτέ δε μου επέτρεψε να Τον αγγίξω και Του μιλήσω με τη φυσική μορφή. Και εξαιτίας αυτού κλαίω  και θρηνώ και λαχταρώ. Για να κάνω τον εαυτό μου κατάλληλο κάνω ταπυάς με πλήρη επίγνωση και τον αλλάζω.
Ο Σουάμι έφυγε χωρίς να μου δώσει Σπάρσαν, Ντάρσαν ούτε και Σαμπάσαν. Όλοι έχουν αγγίξει αυτό το Σώμα. Τώρα ο Σουάμι έρχεται ξανά. Και με το νέο Του Σώμα θα με δει και θα μου μιλήσει. Εγώ εξαγνίζω τον εαυτό μου για να Του μιλήσω. Εκείνος έρχεται με ένα νέο Σώμα για να μου μιλήσει. Έτσι τούτες οι δύο αγνότητες θα ειδωθούν, θα μιλήσουν και θα αγγίξει η μία την άλλη. Και τότε μόνον θα γεννηθεί η Σάτυα Γιούγκα. Πρόκειται για μια Νέα και Παρθένα Δημιουργία, που κανένας δεν θα έχει αγγίξει.
5 Ιουνίου 2013   Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, Πραμπού μου, έλα! Εσένα και μόνον θέλω!
Σουάμι:     Θα έρθω! Και Εγώ επιζητώ την εγγύτητά σου. Όλοι όσοι που βρίσκονται στην εγκόσμια ζωή κάνουν σάντανα και φθάνουν τον Θεό. Εμείς ερχόμαστε από τους Ουρανούς. Το ότι αρέσει στον Θεό η εγκόσμια ζωή το κάνει για να αλλάξει τον κόσμο. Αυτός που βυθίζεται στον ωκεανό μπορεί να σωθεί μόνον από εκείνον που βουτάει μέσα στον ωκεανό για να τον σώσει.
Βασάντα:  Τώρα καταλαβαίνω. Σουάμι, λαχταρώ για το Ντάρσαν, Σπάρσαν και Σαμπάσαν Σου!
Τέλος του Διαλογισμού
Σήμερα ο Σουάμι έδωσε μια φωτογραφία Του που είναι σε μια τζούλα με ένα λουλούδι δίπλα Του. Σε προηγούμενο κεφάλαιο έγραψα ότι είπε ότι είναι ένα ουράνιο λουλούδι. Αυτό που ο Σουάμι έχει πει δεν έχει ποτέ ξανά αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια καινούργια αντίληψη. Εκείνος που είναι βυθισμένος στον ωκεανό δεν μπορεί να σωθεί από κάποιον που κάθεται στην ακτή. Πρέπει και ο άλλος να βουτήξει και να κολυμπήσει στο νερό, αν θέλει να τον σώσει. Ο άνθρωπος, λοιπόν, έχει βυθιστεί στον ωκεανό Σαμσάρα Σάγκαρα, στην εγκόσμια ζωή. Για να τον προστατέψει ο Θεός, πρέπει να πηδήσει στον ίδιο ωκεανό της εγκοσμιότητας. Όλοι όσοι κάνουν σάντανα αφήνουν τη Γη και φθάνουν τον Θεό, που βρίσκεται στους Ουρανούς. Όμως, ο Σουάμι και εγώ ήρθαμε από τους Ουρανούς στη Γη.
 Ο Θεός θέλει την εγκόσμια ζωή, σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος: οικογένεια, σύζυγο και παιδί. Γιατί; Γιατί ο Σουάμι λέει ότι μόνον αν το  κάνει αυτό θα μπορέσει να τους σώσει  όλους; Ο Σουάμι κατέβηκε σαν Αβατάρ στη Γη. Δεν μπορούσα να κατανοήσω το γιατί το είπε ο Σουάμι αυτό.
6 Ιουνίου 2013     Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Και Εσύ πηδάς σε τούτον τον ωκεανό. Σε παρακαλώ, εξήγησέ το καλύτερα, Σουάμι! Θέλω να γράψω.
Σουάμι:     Γράψε ότι εκείνοι που είναι βυθισμένοι στον ωκεανό, μόνον από εκείνον που πηδά στα ίδια νερά θα μπορέσουν να σωθούν. Εμείς κάναμε αυτό για κείνους που είναι ήδη βυθισμένοι στον ωκεανό της εγκόσμιας ζωής. Παντρευτήκαμε. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, χωρίστηκα από σένα. Έκλαψες και θρήνησες. Μετά άρχισα να μιλάω μαζί σου στο διαλογισμό και σου τα είπα όλα. Όμως ποτέ δεν αποκάλυψα προς τα έξω κανένα από αυτά. Και καθώς δεν μπορούσες να Με φθάσεις πήρες έναν όρκο να κάνεις τους πάντες Σάτυα Σάι και Βασάντα. Αυτό συνέβη και θα συμβεί. Στο μέλλον θα παντρευτούμε και θα ζήσουμε ευτυχισμένα.
Βασάντα:  Καταλαβαίνω, Σουάμι, και θα γράψω.
Τέλος του Διαλογισμού
Ο Σουάμι με παντρεύτηκε με μιαν άλλη μορφή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, χωρίστηκε από μένα. Μετά από αυτό, έκλαιγα και θρηνούσα επί σαράντα χρόνια. Και τότε μου έδειξε ότι ήταν Εκείνος που με είχε παντρευτεί. Μου έδωσε το Μανγκάλυα και μου ζήτησε να το φορέσω. Όλα τα Νάντις δηλώνουν ότι εγώ είμαι η Σάκτι του Σουάμι. Όμως οι άνθρωποι της Διοίκησης του Σουάμι δε μου επέτρεψαν να Τον βλέπω. Ο Σουάμι από το 1996 μου μιλάει στο διαλογισμό και μόνον, χωρίς να φανερώσει προς τα έξω το ποια είμαι. Έτσι ορκίστηκα ότι, αφού δεν μπορώ να φθάσω τη Μία Μορφή του Σάτυα Σάι, θα κάνω όλους τους άντρες Σάτυα Σάι και όλες τις γυναίκες Βασάντα και μετά θα απολαύσω.
Η Πρέμα μου για τον Σουάμι είναι που τα κάνει όλα. Ο Σουάμι και εγώ παντρευτήκαμε σαν ένα συνηθισμένο ζευγάρι, ζήσαμε μια συνηθισμένη οικογενειακή ζωή και αποκτήσαμε και παιδιά. Στη συνέχεια χωριστήκαμε. Είναι ο πόνος του χωρισμού και μόνον που καταστρέφει το κάρμα του κόσμου. Εξαιτίας τούτων των 72 χρόνων αδιάλειπτων δακρύων και της εστιασμένης μου λαχτάρας είναι  που το τροχιακό σύστημα του κόσμου αλλάζει. Ο Σουάμι και εγώ πήραμε τις αμαρτίες του κόσμου για να απελευθερώσουμε το ανθρώπινο είδος από τον Σαμσάρα Σάγκαρα, τον ωκεανό της εγκοσμιότητας. Όλοι θα αλλάξουν με το που θα έρθει ο Σουάμι. Και όταν ο Σουάμι με καλέσει και ανταμώσουμε, μιλήσουμε και αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, θα αρχίσουν να λειτουργούν η Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ και το Μούκτι Στούπι. Θα αφήσουμε  τον κόσμο και στη συνέχεια θα ξανακατεβούμε στην Εποχή του Αβατάρ Πρέμα Σάι. Τότε ο κόσμος θα αλλάξει τελείως σα Σάτυα Γιούγκα και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι σ’ αυτόν.
Ο Σουάμι έδωσε ένα μήνυμα στις 4 Ιουνίου του 2013 που συνδέεται με τούτο το θέμα. Σ’ αυτό υπάρχει μια κίτρινη μορφή ενός άντρα με τις λέξεις «Ψήγματα Σοφίας» Και στη συνέχεια στα Σανσκριτικά και στα Αγγλικά ήταν γραμμένα τα εξής:

Η μορφή αποτελεί το στολίδι για τον άνθρωπο. Οι Αξίες αποτελούν τα στολίδια της μορφής. Η Γνώση αποτελεί το στολίδι των Αξιών. Η Υπομονή αποτελεί το στολίδι της Γνώσης.
Η μορφή είναι το στολίδι για τον άνθρωπο. Από τα 8,5 εκατομμύρια όλων των πλασμάτων, μόνον η μορφή του ανθρώπου αποτελεί το στολίδι του. Η ανθρώπινη γέννηση είναι εξαιρετικά σπάνια. Μόνο μέσα από την ανθρώπινη μορφή μπορεί κάποιος να φθάσει τον Θεό. Και οι Ντέβας ακόμα δεν μπορούν να Τον φθάσου. Έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τούτην τη μορφή για να φθάσουμε τον Θεό. Στολίδια τούτης  την μορφής αποτελούν οι αρετές, οι καλές ιδιότητες. Αν ο άνθρωπος στερείται αρετών, τότε εξομοιώνεται με το ζώο. Αυτό είναι που ο Σουάμι κήρυξε σαν εκπαίδευση στις Ανθρώπινες Αξίες. Αυτό το δίδαξε και στα παιδιά. Ο Σουάμι δίδαξε σε όλους ότι το εντουκάρε (educare)  έχει μεγαλύτερη σημασία  από την εκπαίδευση(education). Η σοφία και μόνον είναι το στολίδι των καλών ιδιοτήτων. Μόνον όταν έρθει η σοφία, ο άνθρωπος κατανοεί την αναγκαιότητα των καλών ιδιοτήτων. Όταν έρθει η σοφία, κατανοεί το γιατί είναι πιο σημαντικός από όλα τα είδη των επί Γης πλασμάτων. Κατανοεί το γιατί του έχει δοθεί τούτη η γέννηση – για να φθάσει και μόνον το χωρίς γέννηση Στάδιο.
Το στολίδι της σοφίας είναι η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα για τα πάντα. Η ζωή μου είναι γεμάτη ανεκτικότητα από τη στιγμή που γεννήθηκα. Ένα κορίτσι γεννήθηκε ξανά χωρίς ποτέ να έχει ξαναγεννηθεί εδώ. Πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Πριν γεννηθώ σε τούτη τη βρώμικη Γη, έμενα με τον Καθαρό Θεό. Τώρα έχω έρθει και γεννιέμαι ξανά σε τούτην τη γεμάτη ρύπους Γη. Ζω σε έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχει αγνότητα. Και αυτό αποτελεί μια μεγάλη σάντανα.
Η καρτερία είναι ο λόγος που μπορώ να τραβήξω σοφία από τον Θεό και να την αποκαλύψω. Η καρτερία είναι ουσιώδης, είναι απολύτως αναγκαία για τη ζωή. Αν υπάρχει καρτερία, τότε μπορούμε να φθάσουμε στο ορυχείο της σοφίας. Γι’ αυτό και έχω γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Ορυχείο Σοφίας». Όλα όσα γράφω αποτελούν σοφία. Τίποτα εκτός από σοφία δεν έρχεται σε μένα. Στις 5 Ιουνίου του 2013 ο Σουάμι τοποθέτησε ένα μικροσκοπικό λουλούδι στην φωτογραφία Του. Ήταν ένα ροζ μπουμπούκι. Όταν ρώτησα  γι’ αυτό τον Σουάμι μού είπε: «Είναι ένα παραδεισένιο λουλούδι, είναι για  σένα και μόνον. Εσύ έχεις μόνο το δικαίωμα να καθίσεις δίπλα μου.»
Είπα πριν ότι προσφέρω τον εαυτό μου σαν ένα καθαρό λουλούδι. Και ο Σουάμι το έδειξε αυτό με τούτο το λουλούδι στην φωτογραφία. Ο Σουάμι έδωσε επίσης και μια φωτογραφία με τις λέξεις ψήγματα σοφίας γραμμένες σ’ αυτήν. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας φαίνεται η Σαράσβατι να κάθεται σε ένα άσπρο λωτό με τη βίνα Της και έναν κύκνο παραπέρα. Γύρω από τη Σαράσβατι το χρώμα της ένωσης και οι λέξεις «Η Σοφία παρέχει το δικαίωμα». Και από κάτω με μεγάλα γράμματα Ρατζαλάκσμι.
4 Ιουνίου 2013   Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι αυτό που έδωσες σχετικά με τη σοφία;
Σουάμι:     Εσύ γράφεις υπομονετικά σοφία. Πρώτα ήσουν Σαράσβατι. Στη συνέχεια είσαι η Λάκσμι του Ράτζα.
Βασάντα:  Σουάμι, για πόσο ακόμα τούτη η υπομονή;
Σουάμι:     Γράφεις με υπομονή σα Σαράσβατι. Όταν έρθω, θα γίνεις η Λάκσμι του Ράτζα.
Τέλος του Διαλογισμού
Και τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Οτιδήποτε γράφω είναι ύψιστη σοφία. Η βάση του Στούπι είναι ένας κόκκινος λωτός, το Πίταμ της Λάκσμι. Το Στούπι στηρίζεται  στα θεμέλιά Του. Στην κορυφή Του ο χιλιοπέταλος λωτός από τον οποίον αναδύεται όλη η σοφία και αλλάζει τον κόσμο. Τούτο το πίταμ της Γκνιάνα Σαράσβατι είναι το κάθισμά Της. Όταν έρθει ο Σουάμι και με καλέσει, θα γίνω η Λάκσμι του Ράτζα. Ο Σουάμι είναι ο Ράτζα, ο Βασιλιάς των 14 Κόσμων. Όταν ήταν νεαρός, όλοι Τον αποκαλούσαν Ράτζου, Ράτζου! Όταν ήμουνα στο Βαντακαμπάττι, Τον αποκαλούσα «Ράτζα μου!»Γι’ αυτόν το λόγο, όταν έρθει σαν Αβατάρ Πρέμα Σάι, θα είναι ο «Ράνγκα Ράτζα». Σαν την Άνταλ, θέλω να παντρευτώ και να ενωθώ με τον Ρανγκανάτα, που τώρα το όνομά Του είναι Ράνγκαράτζα.

Jai Sai Ram
   VS  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου