Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Άρθρα για τη Συνειδητοποίηση # 2

Ο Κλόουν και ο Ζητιάνος

Η Γιάμινι έκανε μία ερώτηση: «Στην   Aitareya Upanishad αναφέρεται ότι Ντρίστι σημαίνει να δεις με το μάτι του νου. Εσύ το έχεις εξηγήσει για τους συνηθισμένους ανθρώπους, πώς όμως τα βλέπεις όλα;’
Να η απάντησή μου. Από πολύ μικρή δεν έβλεπα τίποτα με μιαν εγκόσμια ματιά. Τα συνέδεα με την πνευματικότητα. Γι’ αυτό ήδη έχω γράψει και εμβαθύνει σαν «κόβω- ράβω». Οι κοινοί άνθρωποι βλέπουν ένα πράγμα μέσα από τα φυσικά τους μάτια και κάτι άλλο μέσα από το μάτι του νου τους. Οτιδήποτε εγώ βλέπω με τα φυσικά μάτια το συνδέω με τον Θεό. Πολλά παραδείγματα έχω δώσει γι’ αυτό στο παρελθόν. Έτσι τώρα ο Σουάμι δίνει φωτογραφίες, αντικείμενα και άλλα πράγματα ζητώντας μου να γράψω. Εγώ γράφω για τη σοφία του κάθε πράγματος. Όποτε και ό,τι δω τα μάτια μου δεν το βλέπουν με μιαν εξωτερική ματιά. Βλέπουν μόνον την εσωτερική τους σημασία. Εγώ μιλάω για την εσωτερική θειότητα του κάθε πράγματος. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που στερείται θειότητας. Όλα προέρχονται από τον Αιώνιο Ένα Θεό. Ο Κύριος Κρίσνα δήλωσε στην Γκιτά ότι όλα στη Δημιουργία είναι σαν χάντρες περασμένες σε μια κλωστή. Οι χάντρες είναι οι διάφορες δημιουργίες. Ο Θεός είναι η κλωστή στην οποία όλα είναι αρμαθιασμένα. Όταν κάποιος βλέπει τις χάντρες, η κλωστή είναι κρυμμένη από την θέα. Μόνον οι χάντρες φαίνονται. Έτσι όλοι βλέπουν τον έξω κόσμο και αυταπατούνται. Οι χάντρες, που φαίνονται απ’ έξω, είναι όλες διαφορετικές. Ο άνθρωπος περνάει την ώρα του μέσα από το δικό του «εγώ και δικό μου» -όπως η οικογένειά του, η θέση του κ.λ.π..
Αιτία της γέννησης είναι το αίσθημα αφής. Ό,τι αγγίζει ο νους κάποιου και τον ταρακουνά αυτό είναι το αίσθημα αφής. Έτσι ο άνθρωπος γεννιέται ξανά και ξανά. Είναι οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες του που αποτελούν την αιτία της επαναγέννησής του.  Πρέπει να γνωρίζουμε τούτην την αλήθεια και να κερδίσουμε σοφία. Μόνον η σοφία θα μας απελευθερώσει από το να ξαναγεννηθούμε. Ο νους συνεχώς ζητάει πράγματα. Οι επιθυμίες συνεχώς εμφανίζονται στον άνθρωπο που επίσης συνεχώς θέλει το ένα ή το άλλο. Σε μία από τις ομιλίες Του ο Σουάμι είπε: «Δεν είστε ζητιάνοι, αλλά λιοντάρια.» Στον 5ο τόμο των «Ομιλιών Σάτυα Σάι» και στη σελίδα 85 λέει:
…δεν κουραστήκατε να παίζετε το ρόλο του ζητιάνου και του κλόουν σε κάθε σκηνή, σε κάθε γέννηση; Φιλοδοξήστε για έναν ευγενέστερο ρόλο, τουλάχιστον σε τούτην τη γέννηση.
---Αυτό είναι που ο Σουάμι έχει πει. Ο άνθρωπος συνεχώς περιφέρεται, ψάχνοντας και τρέχοντας σα ζητιάνος σε κάθε του γέννηση. Τώρα, που ο Σουάμι βρίσκεται εδώ, δεν θα πρέπει να είμαστε ζητιάνοι. Όλοι έχουν έρθει εδώ για να φθάσουν τον Θεό. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε τώρα, που ο Σουάμι είναι εδώ. Είναι οι επιθυμίες που κάνουν τον άνθρωπο να τριγυρνά εδώ κι εκεί. Πηγαίνει από μέρος σε μέρος και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εκπληρώσει τις επιθυμίες του. Τα πάντα είναι Μάγια. Τα πάντα είναι φθαρτά. Αν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα φθάσετε την αιώνια ευδαιμονία. Αυτή η γέννηση μάς έχει χορηγηθεί για να φθάσουμε τον Θεό.
10-1Υπάρχει μια Υπέρτατη Δύναμη μέσα στον καθένα από μας. Αν αυτό το συνειδητοποιήσουμε και το χρησιμοποιήσουμε με σωστό τρόπο, τότε θα γίνουμε το Απόλυτο. Ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιεί ότι ο ίδιος δεν είναι παρά ένας ζητιάνος. Όταν ο ζητιάνος έρχεται στην πόρτα μας, τον κοιτάμε με απέχθεια και τον διώχνουμε. Εκλιπαρούμε για  τα πάντα σα ζητιάνοι, χάνοντας έτσι τον αυτοσεβασμό μας  με μόνη μας σκέψη να εκπληρώσουμε τις ασήμαντές  μας επιθυμίες.
Ο κόσμος είναι μια σκηνή και όλοι εμείς  ηθοποιοί. Όλοι γεννιόμαστε σαν όψεις του Θείου. Γι’ αυτό και πρέπει να αποδείξουμε μέσα από τη ζωή μας τούτη την αλήθεια. Όλοι μας είμαστε παιδιά του Ενός και μοναδικού Θεού. Όλοι πρέπει να διατρανώσουν:
…δεν είμαι το παιδί ενός ζητιάνου! Σε τούτο το δράμα, είμαι ένας Πρίγκιπας, ο γιος Του Βασιλέα. Είμαι ο γιος του Αυτοκράτορα Σάτυα Σάι. Δεν είμαι ο γιος κάποιου κλόουν!
Μ’ αυτόν τον τρόπο πρέπει όλοι να σκεφτούν. Πρέπει να δώσουμε όρκο να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα μ’ αυτό. Και όμως πώς ζούμε; Πρέπει να είμαστε ταπεινοί προς όλους και να δείχνουμε σε όλους αγάπη. Πρέπει να ελαττώσουμε τις επιθυμίες μας και να ακολουθήσουμε τον πολιτισμό της Μπάρατ- Ινδίας. Να λέμε την αλήθεια και να περπατάμε στο δρόμο της δικαιοσύνης. Όλοι πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με ό,τι έχουν στη ζωή τους. 14-1Να μη τριγυρνάμε άσκοπα από μέρος σε μέρος για να βρούμε δουλειά και να κερδίσουμε χρήματα. Στη σύγχρονη εποχή  όλοι οι νέοι άνθρωποι θέλουν να πάνε στο εξωτερικό για να κερδίσουν χρήματα. Όλα όμως τα κέρδη και τα πράγματα είναι εφήμερα και φθαρτά. Δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, όταν θα φύγουμε, ούτε τα χρήματα ούτε τη θέση που κατέχουμε. Μόνον ό,τι μάθουμε στη πνευματική ζωή, τις καλές πράξεις και τις ιδιότητες, μόνον αυτά θα έρθουν μαζί μας. Πρέπει να εφαρμόσουμε όσα ο Σουάμι έχει διδάξει όλα αυτά τα 84 χρόνια.  Πρέπει να τα εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Αρκετά το ότι έχουμε γεννηθεί και πεθάνει τόσες φορές! Προσπαθήστε να φθάσετε τον Θεό! Αυτός ο Μέγας Αβατάρ έχει έρθει και έχει διδάξει σε όλους. Δεν παίρνουμε μαζί μας τίποτα, όταν αφήνουμε τούτον τον κόσμο. Δεν υπάρχει καμιά χρησιμότητα στο να πολλαπλασιάζουμε τη γενιά μας! Να ένα παράδειγμα. Κάποιος έχει ένα γιο. Το αγόρι πεθαίνει και οι γονείς θρηνούν και κλαίνε. Βλέποντας τη θλίψη τους ο γκουρού τους έρχεται και παίρνει τον πατέρα στη Ντέβα Λόκα. Εκεί βλέπει ο πατέρας το γιο του και τον πλησιάζει. Τον ρωτάει: Γιε μου, πόσο πολύ η μητέρα σου κι εγώ κλάψαμε για σένα! Δεν θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι μας;» Το αγόρι ρωτάει: «Ποιος είσαι; Εδώ είμαι πολύ ευτυχισμένος. Γιατί με φωνάζεις να γυρίζω στη Γη; Ποια είναι η σχέση μας;» Και το αγόρι φεύγει. Έτσι είναι και ο νους του ανθρώπου. Ποιος σχετίζεται και με ποιον. Δεν υπάρχει κανένας δεσμός πια ανάμεσα σε κείνον που αναχωρεί  και στην οικογένειά του. Ο πατέρας δυστυχισμένος καθώς ο γιος του ήταν στους  Ουρανούς και προσπάθησε να τον πάρει πίσω. Ήθελε ο κληρονόμος του να επιστρέψει μαζί του. Η γενιά του πρέπει να συνεχιστεί μα και να αυξηθεί! Αυτή ήταν η επιθυμία του. Τι ανοησία! Όσο κι αν μεγαλώσετε τη γενιά σας ακόμη κι αν την πολλαπλασιάσετε, θα έρθει η μέρα που θα αφανιστεί. Πρέπει να το συνειδητοποιήσετε αυτό και να απαλλαγείτε από το καθήκον σας χωρίς καμιά προσκόλληση και να προσπαθήσετε να φθάσετε τον Θεό. Ακολουθήστε τις διδασκαλίες του Σουάμι. Αφυπνιστείτε! Εγερθείτε! Δεν είστε ζητιάνοι! Δεν έχετε έρθει εδώ για να πολλαπλασιάσετε τη γενιά σας των ζητιάνων! Είστε παιδιά του Αυτοκράτορα Σάτυα Σάι! Αν το συνειδητοποιήσετε, το όνομά σας θα παραμείνει σε τούτον τον κόσμο για μεγάλο διάστημα όπως αυτό του Ραμακρίσνα Παραμαχάμσα και του Ραμάνα Μαχάρσι!

                                                                 Jai Sai Ram




Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο Έξυπνος Βασιλιάς


«Είμαι το Άτμα. Τούτη η γέννηση μου έχει δοθεί για να ενωθώ με τον Θεό.»
Έτσι πρέπει να συλλογιζόμαστε και να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να γνωρίσουμε την Αλήθεια του Άτμα. Τούτος ο Μέγας Αβατάρ ήρθε εδώ για να διδάξει αυτό ακριβώς.
Αρκετά! Αφυπνιστείτε! Σηκωθείτε! Δεν είστε το σώμα!
Μέσα από τη  σωματική συνείδηση είναι που εγείρεται το «εγώ και το δικό μου». Ο άνθρωπος επιθυμεί όλο και πιο πολύ πλούτο. Και καθώς θέλει να είναι σαν τους άλλους, μπαίνουν μέσα του ο θυμός και η ζήλεια. Και όμως όταν αφήνει το σώμα, δε θα πάρει τίποτα μαζί του. Ποια η σύζυγος; Ποια τα παιδιά; Αυτή η αλήθεια φαίνεται μέσα από την ιστορία του Βαλμίκι.
Ο ληστής Ρατνάκαρα σκότωνε και λήστευε πολλούς και με αυτά τα πλούτη που έπαιρνε φρόντιζε την οικογένειά του. Τον πλησίασε ο Σοφός Νάραντα και του είπε να ρωτήσει την οικογένειά του: «Μοιράζεστε τα πλούτη, μοιράζεστε, όμως, και την αμαρτία;» Εκείνοι είπαν: «Είναι το δικό σου καθήκον να προστατέψεις την οικογένειά σου. Εμείς δεν πρόκειται να μοιραστούμε τις δικές σου αμαρτίες.» Μόνο μετά από αυτό ο Ρατνάκαρα συνειδητοποίησε το λάθος του. Έκανε ασκητισμό και έγινε ο Σοφός Βαλμίκι. Έτσι, λοιπόν, όποια σκληρή δουλειά και να κάνετε για χάρη της οικογένειάς, κανείς δεν θα μοιραστεί μαζί σας τις αμαρτίες σας. Πρέπει να προσπαθήσετε να διώξετε αυτές τις κακές ιδιότητες. Πόθο, θυμό, απληστία, προσκόλληση και αμαρτωλές ιδιότητες που έρχονται μέσα από τη σωματική συνείδηση. Πρέπει να αποβάλλετε τη σωματική συνείδηση. Διακηρύξτε: «Είμαι το Άτμα! Αυτό το σώμα και όσα συνδέονται με αυτό δεν συνδέονται με τον αληθινό μου Εαυτό!» Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να συλλογιστείτε.
17 - 2Τα 8 Είδη Εγωισμού
Ο Σουάμι έδωσε ένα χαρτί στο οποίο είχε γράψει: «Αναγνωρίστε αυτούς τους 8 εγωισμούς. Πρέπει τους τσαλαπατήσετε.  Οι επάρσεις που αναπτύσσονται είναι αυτές της οικογένειας, του πλούτου, της ομορφιάς, της νεότητας, των πτυχίων, της ιδιαίτερης πατρίδας και ακόμη η επίτευξη αυστηρών ασκήσεων καθώς διασχίζουμε το πνευματικό μονοπάτι.»
Και στη συνέχεια…
               «Το εγώ αποτελεί το παραπέτασμα που καλύπτει τον Θεό που είναι ο Αληθινός Εαυτός.»
Και τώρα ας δούμε τα 8 είδη εγωισμού. Ο Σουάμι λέει ότι πρέπει να τσαλαπατήσουμε αυτόν τον εγωισμό. Το λέει χρησιμοποιώντας  σκληρά λόγια. Ο πατέρας δίνει όλη του την αγάπη στα παιδιά του. Όταν κάνουν λάθη μιλάει με  σκληρές κουβέντες και είναι αυστηρός μαζί τους. Ο Σουάμι είναι η Ενσάρκωση της Αγάπης, μα δείχνει αυστηρότητα στα παιδιά που έχουν πάρει λάθος δρόμο. Τώρα ας δούμε τον εγωισμό που αναπτύσσεται σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες.
#1 Οικογένεια – Η προσκόλληση αρχίζει μέσα στην οικογένεια: πρώτα σύζυγος, μετά παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Με αυτόν τον τρόπο μεγαλώνει η προσκόλληση και μας δένει γερά. Πριν λίγες μέρες διάβασα μιαν ιστορία από το βιβλίου του Σουάμι.
…Κάποτε ένας βασιλιάς έκανε αυστηρή άσκηση και ο Θεό εμφανίστηκε μπροστά του. Ο Κύριος τον ρώτησε τι ήθελε. Ο βασιλιάς είπε: «Θέλω να δω τη στέψη του δισέγγονού μου!»
Ο Σουάμι αναφέρει τούτην την ιστορία και θαυμάζει την εξυπνάδα του βασιλιά να ζητήσει ένα τέτοιο δώρο. Τα πάντα εμπεριέχονται σε αυτό. Καταρχήν προϋπόθεση είναι η απόκτηση από τον βασιλιά ενός γιου. Η δεύτερη είναι ο γιος να αποκτήσει γιο και ο γιος του εν συνεχεία να αποκτήσει και αυτός γιο. Και όλοι να γίνουν βασιλιάδες. Το βασίλειο δεν θα πρέπει να αφανιστεί και ο βασιλιάς να είναι υγιής για να τα δει όλα αυτά!
Όλες οι επιθυμίες όπως πλούτη, όνομα, φήμη, απόγονοι όλα περιέχονται σε τούτο το μοναδικό δώρο.  Ο Σουάμι δείχνει μέσα από την ιστορία πόσες πολλές επιθυμίες υπάρχουν δε έναν άνθρωπο! Ο βασιλιάς ζήτησε αυτό το δώρο ώστε ολόκληρη η γενιά του να γίνει βασιλιάδες. Ο Ίδιος ο Θεός παρουσιάστηκε και όμως εκείνος λόγω αυτών των επιθυμιών του ζήτησε ένα τέτοιο δώρο. Ο Κούτσελα ήταν πολύ φτωχός και πήγε να αναζητήσει τον Θεό. Όταν, όμως, είδε τον Θεό, ξέχασε να ζητήσει οτιδήποτε καθώς είχε βυθιστεί τόσο στην ευτυχία. Έτσι αυτός ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, που εγείρεται με το να είσαι βασιλιάς είτε μέλος βασιλικής οικογένειας πρέπει να ξερριζωθεί.
#2 Πλούτη – Ο κομπασμός για τα πλούτη είναι ακόμη χειρότερος. Τα πάντα υπόκεινται εις φθορά. Τα πλούτη δεν είναι μόνιμα. Σήμερα ζητιάνος, αύριο εκατομμυριούχος. Ο σημερινός εκατομμυριούχος αυριανός ζητιάνος. Ο Σουάμι συχνά το λέει αυτό. Ο κομπασμός για τα πλούτη είναι η πλέον χειρότερη ιδιότητα. Ο πλούσιος συχνά δεν χαίρει εκτιμήσεως και σεβασμού από τους άλλους. Ο Θεός δεν κατακτιέται μέσα από τα πλούτη. Το μοναδικό που απαιτείται είναι η ταπεινοφροσύνη. Η Μαχαλάκσμι είναι η Θεά του πλούτου. Και όμως, το μόνο που επιθυμεί είναι να υπηρετεί τα Πόδια Του Κυρίου Της, Μαχαβίσνου. Όταν ο Σουάμι περιγράφει τα εννέα μονοπάτια της αφοσίωσης, το παράδειγμα που φέρνει για Πάντα Σεβάναμ είναι της Μαχαλάκσμι.
#3 Χαρακτήρας – Πρέπει να αναπτύξουμε καλές ιδιότητες. Όμως είναι πολύ κακό η υπερηφάνεια που εγείρεται σε κάποιον που πιστεύει ότι έχει καλές ιδιότητες. Ο Vinobaji λέει στο δοκίμιό του πάνω στην Μπαγκαβάτ Γκιτά ότι:
«Αν κάποιος είναι περήφανος για τις καλές του ιδιότητες ή για το ότι είναι καλός άνθρωπος, είναι προτιμότερο να είναι κακός!»
Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι γράφω και υποστηρίζω αυτούς που έχουν κακές ιδιότητες. Δε σημαίνει αυτό κάτι τέτοιο. Αν κάποιος είναι καλός και κομπάζει για τις καλές του ιδιότητες, αυτό ακριβώς είναι χειρότερο από το να είναι κακός άνθρωπος. Ο Vinobaji δίνει το παράδειγμα μόνο για να δείξει πόσο τρομερή είναι τούτη η ιδιότητα του κομπασμού. Δεν πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι είμαστε καλοί άνθρωποι. Όταν έχουμε μιαν τέτοια ταπεινότητα, ποτέ δεν θα παρουσιαστεί η αλαζονεία. Κάποτε ζητήθηκε από το Νταρμαράτζα να ψάξει και να βρει ποιος είναι ο πιο κακός του κόσμου. Λίγο αργότερα, όταν επέστρεψε, είπε: «Έψαξα σε όλον τον κόσμο και δεν μπόρεσα να βρω ούτε έναν κακό. Εγώ μόνον είμαι κακός.» Ο Νταρμαράτζα είναι γνωστός σαν ο Βασιλιάς του Ντάρμα. Όμως ο ίδιος είχε τελείως διαφορετική άποψη για τον εαυτό του. Στα δικά του μάτια όλος ο κόσμος ήταν καλός και εκείνος μονάχα ήταν κακός. Είχε ξεχάσει τον εαυτό του. Είχε ξεχάσει ότι ήταν ένας  καλός άνθρωπος. Αν υπάρχει τόση ταπεινότητα, δεν θα υπάρχει η υπερηφάνεια. Αν και ήταν ο Βασιλιάς με όλες τις καλές ιδιότητες, εκείνος ποτέ δεν ένιωσε περήφανος γι’ αυτές. Κάποιος που είναι τόσο καλός θα πρέπει να έχει εξαλείψει μέχρι αυτού του σημείου το εγώ του.
#3 Υπερηφάνεια για την Ομορφιά
Να ένας μεγάλος κίνδυνος. Μια μέρα η ομορφιά σας θα εξαφανιστεί. Τι είναι ομορφιά; Συνήθως με αυτό εννοούμε την  εξωτερική ομορφιά. Για πόσες  όμως μέρες θα διαρκέσει αυτή; Τα πάντα είναι εφήμερα και φθαρτά. Η ομορφιά παραμένει μόνον όσο είμαστε νέοι. Μόλις έρθουν τα γηρατειά, η ομορφιά μαραίνεται. Μη δίνετε σημασία στην εξωτερική ομορφιά! Στρέψατε την προσοχή σας  στην εσωτερική ομορφιά.
Από όλα  τα Πλάσματα του Ουρανού η εξωτερική ομορφιά είναι κατάλληλη μόνον για τις Απσάρας, καθώς είναι εσαεί νέες. Η ομορφιά για τα ανθρώπινα πλάσματα είναι σαν την αστραπή, που εξαφανίζεται σε κλάσμα του δευτερολέπτου.
#4  Τα Νιάτα
Και τα νιάτα, επίσης, είναι σαν την αστραπή, εξαφανίζονται αυτοστιγμεί. Για την υπερηφάνεια της νεότητας  ο Σουάμι συχνά λέει: «Να σέβεστε τους μεγαλύτερούς σας.»  Σήμερα είστε νέοι, αύριο ηλικιωμένοι. Ο χρόνος πάντα αλλάζει. Το παιδί γεννιέται, γίνεται νέος, φθάνει στα γηρατειά και στο τέλος πεθαίνει. Γι’ αυτό κανείς δεν πρέπει να περηφανεύεται για τα νιάτα του. Ο μοναδικός στόχος του ανθρώπου είναι να φθάσει τον Θεό. Και όμως, αν έχουμε τη Χάρη του Θεού, μπορεί να παραμείνουμε για πάντα νέοι. Παράδειγμα ο Μαρκεντέγια. Του είπαν ότι θα πεθάνει στη 16 του χρόνια. Από κείνην την ημέρα έκανε έντονή σάντανα εντείνοντας την αφοσίωσή του και ο Θεός τού χάρισε  το δώρο να είναι πάντα δέκα έξι χρονών, ένας Τσιραντζίβι. Τώρα τη μια γιούγκα μετά την άλλη, παραμένει νέος, πάντα στα 16. Και ο Άντι Σάνκαρα επίσης, προειδοποιώντας, ότι δεν θα πρέπει να υπερηφανευόμαστε  για τη νεαρή μας ηλικία. Και ο Σουάμι λέει το ίδιο.
Ας δούμε ένα παράδειγμα. Κάποτε υπήρχε ένας βασιλιάς ο Μπούρου. Παρόλο που είχε γεράσει, είχε άκρατη την επιθυμία να απολαύσει τα νιάτα. Ζήτησε από τους γιους του να ανταλλάξουν την ηλικία τους με τα δικά του γηρατειά. Από τους τέσσερις οι τρεις αρνήθηκαν.  Ο μικρότερος συμφώνησε και πήρε την ηλικία του πατέρα του. Και τότε ο πατέρας του καταράστηκε τα τρία του παιδιά να γίνουν κυνηγοί. Ο μικρότερος γιος υπέφερε πολύ από τα γηρατειά, ενώ ο πατέρας του απολάμβανε τη ζωή σα νέος. Μετά από πολύ καιρό πήρε πίσω τα γηρατειά του και έστεψε βασιλιά το γιο του.
Αυτή η ιστορία δείχνει την προσκόλληση στα νιάτα. Μέσα από την επιθυμία του βασιλιά να απολαύσει τη ζωή σα νέος, έκανε τους τρεις του γιους κυνηγούς και το μικρότερο τον έκανε γέρο. Είχε τέτοια δύναμη που μπόρεσε να καταραστεί τα παιδιά του και να μεταμορφώσει τον άλλο του γιο. Και όμως σπατάλησε όλες αυτές τις δυνάμεις για να ευχαριστηθεί τις χαρές που δίνουν τα νιάτα. Αν είχε όλη τούτη τη δύναμη στρέψει προς τον Θεό, θα είχε κερδίσει την αθανασία. Τα νιάτα παραμένουν για ελάχιστα χρόνια, πριν έρθουν τα γηρατειά. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά.
#Πνευματική Κατάρτιση
Αυτό εδώ αφορά στο να έχεις κατάρτιση πάνω στις Βέδες και στα Ιερά Κείμενα. Όμως ο κομπασμό του να πιστεύεις ότι είσαι βαθύς γνώστης των Γραφών είναι πολύ κακό. Κάποτε πολλοί μελετητές των Γραφών συμμετείχαν σε ένα συνέδριο που είχε  οργανώσει ο Βασιλιάς Τζάνακα,  κατά το οποίο θα γινόταν δημόσια αντιπαράθεση. Υπήρχε ο κανόνας που έλεγε ότι όποιος ηττάτο στην αντιπαράθεση των απόψεών του θα υφίστατο ποινή.  Και τότε εισήλθε στην αίθουσα ο Ashthavakra. Το σώμα του είχε 8 καμπούρες. Όταν τον είδαν οι πάντιτς, άρχισαν να γελάνε λέγοντας: «Τι δουλειά έχει αυτό το αγόρι σε τούτο το συνέδριο;» Ο Ashthavakra απάντησε: «Έχω έρθει για να συμμετάσχω στο debate. Μη με κρίνετε από την εξωτερική μου εμφάνιση.» Όποια ερώτηση κι αν του υποβαλλόταν την απαντούσε σωστά. Τσάκισε την αλαζονεία  των ειδημόνων. Γι’ αυτό πρέπει να διώξετε όλη την υπερηφάνεια σας για το ότι είστε ειδήμονες.
Η Θειότητα ενυπάρχει στα πάντα. Δεν μπορούμε να πούμε πώς και μέσα από ποιον αυτή  η Θειότητα αποκαλύπτεται. Ο Σουάμι κάποτε διηγήθηκε την ιστορία ενός αγοριού, του Μανσούρ. Ο Μανσούρ ήταν μικρό αγόρι. Είχε συνειδητοποιήσει την αληθινή του φύση. Άφησε το σπίτι του και συνεχώς επαναλάμβανε: «Είμαι Θεός! Είμαι Θεός!» Καθώς περπατούσε στους δρόμους διακήρυττε: «Είμαι Θεός! Είμαι Θεός!» Πολλοί πάντιτ τον άκουσαν και τον μάλωσαν να μη μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Του είπαν: «Μην το λες αυτό. Πώς μπορείς να γίνεις Θεός;» Εκείνος, όμως, το επαναλάμβανε συνεχώς. Τελικά τον πήγαν στο βασιλιά. Ο βασιλιάς  είπε: «Παιδί μου, είσαι πολύ μικρός και δεν πρέπει να μιλάς έτσι!» Εκείνος απάντησε: «Είμαι Θεός!» Ο βασιλιάς θύμωσε και διέταξε να του βγάλουνε τα μάτια. Και έτσι τυφλώθηκε. Παρ’ όλα αυτά εκείνος συνέχισε να λέει: «Είμαι Θεός! Είμαι Θεός!» Και τότε του κόψανε τα χέρια και τα πόδια. Το αίμα έρεε από το σώμα του και εκείνος έλεγε: «Είμαι Θεός! Είμαι Θεός!» Πέθανε. Κάψανε το σώμα του και από τις στάχτες ακουγότανε: «Είμαι Θεός! Είμαι Θεός!» Αυτό δείχνει ότι είχε  πραγματώσει τον Θεό. Το κάθε άτομα στο σώμα του αντηχούσε με το «Είμαι Θεός!» Ποια, λοιπόν, η χρησιμότητα των πτυχίων; Εξαιτίας του κομπασμού τους για την εμβρίθειά τους σκότωσαν έναν αυθεντικό άγιο. Ω Σουάμι, πόσες συμβουλές και οδηγίες μας έδωσες! Πόσα παραδείγματα έχεις εξιστορήσει! Θα μπορέσει άραγε να αφυπνιστεί ποτέ το ανθρώπινο μυαλό; Λόγω της υπερηφάνειας τους πρέπει να σηκώσουν το βάρος της αμαρτίας της δολοφονίας ενός μεγάλου αγίου. Δεν θα πρέπει, ως εκ τούτου, να κρίνουμε την αλήθεια με την ανθρώπινη διάνοιά μας.
# Η Ιδιαίτερη Πατρίδα μας
Κάποιοι είναι περήφανοι για το μέρος  που γεννήθηκαν και για τη γενιά τους. Μα και αυτό ελλοχεύει κινδύνους. Να ένα παράδειγμα. Οι Γιάνταβας ήταν πολύ περήφανοι για το ότι ο Κρίσνα γεννήθηκε από τη γενιά τους. Κάποτε έμειναν κοντά τους κάποιοι ρίσις. Μερικοί νέοι αποφάσισαν να τους δοκιμάσουν. Ένας από αυτούς, ο Sambhan,είχε γεννηθεί από τον Κρίσνα και τη    Jambhavati. Τα  άλλα παιδιά τον έντυσαν έγκυο γυναίκα και τον έφεραν μπροστά στους ρίσις. Τους ρώτησαν: «Ω σοφοί ρίσις, σαν παρακαλούμε, πέστε μας τι παιδί θα γεννήσει αυτό το κορίτσι!» Οι ρίσι είπαν: «Θα γεννηθεί ένα σιδερένιο γουδοχέρι που θα καταστρέψει ολόκληρη τη φυλή σας!» Αμέσως γεννήθηκε ένα σιδερένιο γουδοχέρι. Τότε τα αγόρια το θρυμμάτισαν και το πέταξαν στην θάλασσα. Έμεινε ένα μικρό κομμάτι, το οποίο δεν μπόρεσαν να το κάνουν σκόνη και έτσι το πέταξαν και αυτό στη θάλασσα. Η σκόνη διαλύθηκε στο νερό. Μέσα από το νερό, φύτρωσε στην ακτή χορτάρι.
Μια μέρα σε μια γιορτή που έγινε στην ακτή, όλοι έπιναν αλκοόλ, τραγουδούσαν και χόρευαν. Ξέχασαν ποιοι ήταν και άρχισαν να καυγαδίζουν μεταξύ τους. Ξερίζωναν το χορτάρι από το έδαφος  και το έριχναν ο ένας στον άλλο. Το σα σίδερο χορτάρι είχε σαν αποτέλεσμα να τους σκοτώσει όλους. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μέσα από κατάρα των ρίσι, εξολοθρεύτηκε όλη η γενιά των Γιάνταβας. Αυτό είναι ο κομπασμός της φυλής. Εξαιτίας της αλαζονείας τους προσέβαλαν τους  ρίσις, πράγμα που οδήγησε στον ολοσχερή αφανισμό της γενιάς τους. Οι ρίσις είχαν επίγνωση του παρελθόντος, μέλλοντος και παρόντος. Τα αγόρια δεν το γνώριζαν αυτό; Γιατί τότε έντυσαν το Sambhan, το γιο του Κρίσνα, γυναίκα υποβάλλοντας τούτη την ερώτηση στους ρίσις; Επειδή είχαν κομπασμό που γεννήθηκαν από τη γενιά του Κρίσνα. Αυτό ήταν που τους έκανε να μιλάνε έτσι. Στο τέλος ολόκληρη η γενιά τους καταστράφηκε. Και η Ντβάρκα βυθίστηκε στον ωκεανό.
#8 Τα Επιτεύγματα της αυστηρής άσκησης κατά το διάβα στο πνευματικό μονοπάτι.
Η σάντανα που κάνουμε καθώς  διαβαίνουμε το πνευματικό μονοπάτι μπορεί να μας κάνει να υπερήφανους. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Νιώθουμε: «Ω, κάνουμε σπουδαίες πνευματικές ασκήσεις και είμαστε στον πνευματικό δρόμο.» Πολλοί σκέφτονται έτσι και τότε δημιουργούν άσραμς και γίνονται ταγοί. Αυτή, όμως, η υπερηφάνεια της πνευματικής αρτιότητας  πρέπει να απομακρυνθεί.  Ας δούμε ένα παράδειγμα.
Κάποτε ο Βασιλιάς Αμπαρίσα παρακολουθούσε τη γιορτή Εκαντάσι. Οι πάντιτς του είπαν ότι έφθασε η στιγμή να σπάσει τη νηστεία και ότι θα έπρεπε να φάει. Πριν ακριβώς από αυτό ήρθε ο Σοφός Ντουρβάσα για να δει τον βασιλιά και του είπε ότι θα γυρνούσε μόλις θα έπαιρνε το μπάνιο του. Οι πάντιτς ζήτησαν  ξανά από το βασιλιά να σπάσει τη νηστεία του καθώς ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Και τότε εκείνος ήπιε λίγο νερό. Όταν το άκουσε αυτό ο Ντουρβάσα θύμωσε πολύ και τον καταράστηκε. Αμέσως το τσάκρα του Βίσνου εμφανίστηκε και άρχισε να κυνηγάει τον Σοφό Ντουρβάσα. Έτρεχε χωρίς να σταματήσει. Πήγε στους Ντέβας, στον Μπράχμα και στον Σίβα. Εντούτοις, κανένας δεν μπορούσε να σταματήσει το τσάκρα. Τότε, ο Βίσνου είπε στον Ντουρβάσα να πάει στον Αμπαρίσα και να ζητήσει την βοήθειά του. Αυτό και έκανε. Τότε ο Αμπαρίσα προσευχήθηκε στο τσάκρα και εκείνο σταμάτησε.
Η ιστορία δείχνει τον πνευματικό εγωισμό του Ντουρβάσα. Πρέπει να κάνουμε σάντανα μέχρι το τέλος της ζωής μας. Αυτό είναι η πραγματική  άσκηση. Κάποτε είπε ο Γκάντι: «Μην με αποκαλείτε Μαχάτμα (Μεγάλη Ψυχή) ακόμα. Εάν κάποιος έρθει και με πυροβολήσει κι εγώ δεν θυμώσω και ψάλλω το όνομα του Ράμα, τότε να με αποκαλέσετε Μαχάτμα». Η ταπεινότητα και η απλότητα είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για την πνευματική άσκηση. Ο εγωισμός καταστρέφει τον άνθρωπο.
Ο εγωισμός είναι το πέπλο που κρύβει τον άνθρωπο από τον πραγματικό του εαυτό. Ο Θεός και το Άτμα είναι το ίδιο. Γι΄αυτό έγραψε ο Σουάμι για τα 8 είδη εγωισμού.
Τζέι Σάι Ραμ
VS  






Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κεφάλαιο #43
Όχι Αγνά Λουλούδια!

Ό,τι και να γράψω, δεν μπορώ να βρω γαλήνη. Συνεχώς κλαίω και το σώμα μου προσβάλλεται ακόμα πιο πολύ. Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να δω τον Σουάμι.
3 Ιουνίου 2013     Απογευματινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι! Σουάμι! Θέλω να κάνω Αμπισέκαμ στα Πόδια  Σου! Τι να κάνω; Τα νερά του Γάγγη δεν είναι πια καθαρά. Όχι, όχι! Δεν θα κάνω αμπισέκαμ. Να κάνω άρτσανα;
Σουάμι:     Ναι, κάνε.
Βασάντα:  Τι λουλούδια να πάρω για την προσφορά; Δεν υπάρχουν πια κατάλληλα λουλούδια για να αγγίξουν τα Πόδια Σου. Όλα περιέχουν το σάλιο της μέλισσας και άλλων εντόμων. Όλα είναι γεμάτα μυρμήγκια! Όχι, όχι! Τίποτα δεν είναι πια καθαρό. Τι να κάνω;
Σουάμι:     Επειδή το Σώμα Μου δεν ήταν καθαρό, Το άφησα και θα ξανάρθω με ένα νέο Σώμα. Αυτό το Σώμα δεν θα Το έχει αγγίξει κανείς.
Βασάντα:  Σουάμι, με τις  λέξεις που θέλω να Σε υμνήσω, τις ίδιες χρησιμοποιώ και στα ποιήματα για τους άλλους. Γιατί;
Σουάμι:     Αυτές δείχνουν τα αισθήματά σου της ευγνωμοσύνης. Κανείς σε τούτον τον κόσμο δε εκδηλώνει την ευγνωμοσύνη του με τον τρόπο που εσύ τ0 κάνεις! Έτσι ζήτησες Παγκόσμια Απελευθέρωση. Και ο Θεός ακόμα δε δείχνει ευγνωμοσύνη. Εσύ είσαι Θεός, αλλά μα παραταύτα εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου.
Τέλος του Διαλογισμού
Και τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Θέλω να κάνω αμπισέκαμ στα Πόδια του Σουάμι. όμως το νερό από τον Γάγγη δεν είναι καθαρό. Μόνο με τα δάκρυά μου μπορώ να κάνω αμπισέκαμ. Αν θελήσω να κάνω άρτσανα, δεν υπάρχουν πια λουλούδια καθαρά, αμόλυντα για προσφορά. Και καθώς τα Πόδια του Σουάμι είναι τόσο καθαρά, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ούτε αυτά για την άρτσανα. Όλα είναι μολυσμένα  από τη βρωμιά της Γης. Και έτσι καθαρίζω τον εαυτό μου για να Του τον προσφέρω. Καθώς, επίσης και το  κάθε μέρος του σώματός μου είναι γεμάτο με ρύπους, το καθαρίζω για να το κάνω φως. Και τότε θα τελέσω άρτσανα και θα Του το προσφέρω. Ο Θεός είναι αμόλυντος. Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι αρκετά καθαρό για να το προσφέρω είτε να το χρησιμοποιήσω για άρτσανα στα Πόδια Του. Οι σκέψεις που έκανα από μικρό παιδί, οι ίδιες είναι που και τώρα κάνω.
Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα άρθρο για τη Σάμπαρι:
Θα σκορπίσω στο μονοπάτι λωτούς
Μα δεν είναι βαρείς οι λωτοί;
Μήπως ένα μονοπάτι με ρόδα;
Ω μα τα αγκάθια…
Γιασεμί για χαλί
Μα τα μπουμπούκια του σκληρά
Τσαμπάκα πορτοκαλί για την πορτοκαλί ρόμπα Του;
Μα μήπως τα πολλά πέταλα δημιουργήσουν μώλωπες στα Πόδια Του;
Ένα πολύχρωμο χαλί με χρυσάνθεμα
Όχι όχι οι στήμονες θα Τον πληγώσουν
Μια σειρά από λουλούδια Μανοραντζίτα;
Όμορφα μα όχι και τα καλύτερα για τον Αγαπημένο μου Κύριο!
Ω Τα αγαπημένα Πόδια Του δεν μπορούν να συναντήσουν κανένα λουλούδι;
Ο άριστος Φόρος Τιμής είναι ένα μονοπάτι από Μάντρας των Βεδών

Εδώ λέω πώς θα κάνω ένα μονοπάτια με λουλούδια για τον Θεό για να περπατήσει πάνω τους. Μα θρηνώ καθώς δεν είναι αρκετά καλά τα λουλούδια για να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι πάνω στο οποίο θα περπατήσει ο Θεός. Εγώ ποτέ δε χαριτώθηκα με το Σπάρσαν, Ντάρσαν η Σαμπάσαν του Σουάμι. Ποτέ δεν βρέθηκα κοντά Του. Ποτέ δε μου επέτρεψε να Τον αγγίξω και Του μιλήσω με τη φυσική μορφή. Και εξαιτίας αυτού κλαίω  και θρηνώ και λαχταρώ. Για να κάνω τον εαυτό μου κατάλληλο κάνω ταπυάς με πλήρη επίγνωση και τον αλλάζω.
Ο Σουάμι έφυγε χωρίς να μου δώσει Σπάρσαν, Ντάρσαν ούτε και Σαμπάσαν. Όλοι έχουν αγγίξει αυτό το Σώμα. Τώρα ο Σουάμι έρχεται ξανά. Και με το νέο Του Σώμα θα με δει και θα μου μιλήσει. Εγώ εξαγνίζω τον εαυτό μου για να Του μιλήσω. Εκείνος έρχεται με ένα νέο Σώμα για να μου μιλήσει. Έτσι τούτες οι δύο αγνότητες θα ειδωθούν, θα μιλήσουν και θα αγγίξει η μία την άλλη. Και τότε μόνον θα γεννηθεί η Σάτυα Γιούγκα. Πρόκειται για μια Νέα και Παρθένα Δημιουργία, που κανένας δεν θα έχει αγγίξει.
5 Ιουνίου 2013   Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, Πραμπού μου, έλα! Εσένα και μόνον θέλω!
Σουάμι:     Θα έρθω! Και Εγώ επιζητώ την εγγύτητά σου. Όλοι όσοι που βρίσκονται στην εγκόσμια ζωή κάνουν σάντανα και φθάνουν τον Θεό. Εμείς ερχόμαστε από τους Ουρανούς. Το ότι αρέσει στον Θεό η εγκόσμια ζωή το κάνει για να αλλάξει τον κόσμο. Αυτός που βυθίζεται στον ωκεανό μπορεί να σωθεί μόνον από εκείνον που βουτάει μέσα στον ωκεανό για να τον σώσει.
Βασάντα:  Τώρα καταλαβαίνω. Σουάμι, λαχταρώ για το Ντάρσαν, Σπάρσαν και Σαμπάσαν Σου!
Τέλος του Διαλογισμού
Σήμερα ο Σουάμι έδωσε μια φωτογραφία Του που είναι σε μια τζούλα με ένα λουλούδι δίπλα Του. Σε προηγούμενο κεφάλαιο έγραψα ότι είπε ότι είναι ένα ουράνιο λουλούδι. Αυτό που ο Σουάμι έχει πει δεν έχει ποτέ ξανά αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια καινούργια αντίληψη. Εκείνος που είναι βυθισμένος στον ωκεανό δεν μπορεί να σωθεί από κάποιον που κάθεται στην ακτή. Πρέπει και ο άλλος να βουτήξει και να κολυμπήσει στο νερό, αν θέλει να τον σώσει. Ο άνθρωπος, λοιπόν, έχει βυθιστεί στον ωκεανό Σαμσάρα Σάγκαρα, στην εγκόσμια ζωή. Για να τον προστατέψει ο Θεός, πρέπει να πηδήσει στον ίδιο ωκεανό της εγκοσμιότητας. Όλοι όσοι κάνουν σάντανα αφήνουν τη Γη και φθάνουν τον Θεό, που βρίσκεται στους Ουρανούς. Όμως, ο Σουάμι και εγώ ήρθαμε από τους Ουρανούς στη Γη.
 Ο Θεός θέλει την εγκόσμια ζωή, σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος: οικογένεια, σύζυγο και παιδί. Γιατί; Γιατί ο Σουάμι λέει ότι μόνον αν το  κάνει αυτό θα μπορέσει να τους σώσει  όλους; Ο Σουάμι κατέβηκε σαν Αβατάρ στη Γη. Δεν μπορούσα να κατανοήσω το γιατί το είπε ο Σουάμι αυτό.
6 Ιουνίου 2013     Πρωινός Διαλογισμός
Βασάντα:  Και Εσύ πηδάς σε τούτον τον ωκεανό. Σε παρακαλώ, εξήγησέ το καλύτερα, Σουάμι! Θέλω να γράψω.
Σουάμι:     Γράψε ότι εκείνοι που είναι βυθισμένοι στον ωκεανό, μόνον από εκείνον που πηδά στα ίδια νερά θα μπορέσουν να σωθούν. Εμείς κάναμε αυτό για κείνους που είναι ήδη βυθισμένοι στον ωκεανό της εγκόσμιας ζωής. Παντρευτήκαμε. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, χωρίστηκα από σένα. Έκλαψες και θρήνησες. Μετά άρχισα να μιλάω μαζί σου στο διαλογισμό και σου τα είπα όλα. Όμως ποτέ δεν αποκάλυψα προς τα έξω κανένα από αυτά. Και καθώς δεν μπορούσες να Με φθάσεις πήρες έναν όρκο να κάνεις τους πάντες Σάτυα Σάι και Βασάντα. Αυτό συνέβη και θα συμβεί. Στο μέλλον θα παντρευτούμε και θα ζήσουμε ευτυχισμένα.
Βασάντα:  Καταλαβαίνω, Σουάμι, και θα γράψω.
Τέλος του Διαλογισμού
Ο Σουάμι με παντρεύτηκε με μιαν άλλη μορφή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά, χωρίστηκε από μένα. Μετά από αυτό, έκλαιγα και θρηνούσα επί σαράντα χρόνια. Και τότε μου έδειξε ότι ήταν Εκείνος που με είχε παντρευτεί. Μου έδωσε το Μανγκάλυα και μου ζήτησε να το φορέσω. Όλα τα Νάντις δηλώνουν ότι εγώ είμαι η Σάκτι του Σουάμι. Όμως οι άνθρωποι της Διοίκησης του Σουάμι δε μου επέτρεψαν να Τον βλέπω. Ο Σουάμι από το 1996 μου μιλάει στο διαλογισμό και μόνον, χωρίς να φανερώσει προς τα έξω το ποια είμαι. Έτσι ορκίστηκα ότι, αφού δεν μπορώ να φθάσω τη Μία Μορφή του Σάτυα Σάι, θα κάνω όλους τους άντρες Σάτυα Σάι και όλες τις γυναίκες Βασάντα και μετά θα απολαύσω.
Η Πρέμα μου για τον Σουάμι είναι που τα κάνει όλα. Ο Σουάμι και εγώ παντρευτήκαμε σαν ένα συνηθισμένο ζευγάρι, ζήσαμε μια συνηθισμένη οικογενειακή ζωή και αποκτήσαμε και παιδιά. Στη συνέχεια χωριστήκαμε. Είναι ο πόνος του χωρισμού και μόνον που καταστρέφει το κάρμα του κόσμου. Εξαιτίας τούτων των 72 χρόνων αδιάλειπτων δακρύων και της εστιασμένης μου λαχτάρας είναι  που το τροχιακό σύστημα του κόσμου αλλάζει. Ο Σουάμι και εγώ πήραμε τις αμαρτίες του κόσμου για να απελευθερώσουμε το ανθρώπινο είδος από τον Σαμσάρα Σάγκαρα, τον ωκεανό της εγκοσμιότητας. Όλοι θα αλλάξουν με το που θα έρθει ο Σουάμι. Και όταν ο Σουάμι με καλέσει και ανταμώσουμε, μιλήσουμε και αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, θα αρχίσουν να λειτουργούν η Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ και το Μούκτι Στούπι. Θα αφήσουμε  τον κόσμο και στη συνέχεια θα ξανακατεβούμε στην Εποχή του Αβατάρ Πρέμα Σάι. Τότε ο κόσμος θα αλλάξει τελείως σα Σάτυα Γιούγκα και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι σ’ αυτόν.
Ο Σουάμι έδωσε ένα μήνυμα στις 4 Ιουνίου του 2013 που συνδέεται με τούτο το θέμα. Σ’ αυτό υπάρχει μια κίτρινη μορφή ενός άντρα με τις λέξεις «Ψήγματα Σοφίας» Και στη συνέχεια στα Σανσκριτικά και στα Αγγλικά ήταν γραμμένα τα εξής:

Η μορφή αποτελεί το στολίδι για τον άνθρωπο. Οι Αξίες αποτελούν τα στολίδια της μορφής. Η Γνώση αποτελεί το στολίδι των Αξιών. Η Υπομονή αποτελεί το στολίδι της Γνώσης.
Η μορφή είναι το στολίδι για τον άνθρωπο. Από τα 8,5 εκατομμύρια όλων των πλασμάτων, μόνον η μορφή του ανθρώπου αποτελεί το στολίδι του. Η ανθρώπινη γέννηση είναι εξαιρετικά σπάνια. Μόνο μέσα από την ανθρώπινη μορφή μπορεί κάποιος να φθάσει τον Θεό. Και οι Ντέβας ακόμα δεν μπορούν να Τον φθάσου. Έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τούτην τη μορφή για να φθάσουμε τον Θεό. Στολίδια τούτης  την μορφής αποτελούν οι αρετές, οι καλές ιδιότητες. Αν ο άνθρωπος στερείται αρετών, τότε εξομοιώνεται με το ζώο. Αυτό είναι που ο Σουάμι κήρυξε σαν εκπαίδευση στις Ανθρώπινες Αξίες. Αυτό το δίδαξε και στα παιδιά. Ο Σουάμι δίδαξε σε όλους ότι το εντουκάρε (educare)  έχει μεγαλύτερη σημασία  από την εκπαίδευση(education). Η σοφία και μόνον είναι το στολίδι των καλών ιδιοτήτων. Μόνον όταν έρθει η σοφία, ο άνθρωπος κατανοεί την αναγκαιότητα των καλών ιδιοτήτων. Όταν έρθει η σοφία, κατανοεί το γιατί είναι πιο σημαντικός από όλα τα είδη των επί Γης πλασμάτων. Κατανοεί το γιατί του έχει δοθεί τούτη η γέννηση – για να φθάσει και μόνον το χωρίς γέννηση Στάδιο.
Το στολίδι της σοφίας είναι η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα για τα πάντα. Η ζωή μου είναι γεμάτη ανεκτικότητα από τη στιγμή που γεννήθηκα. Ένα κορίτσι γεννήθηκε ξανά χωρίς ποτέ να έχει ξαναγεννηθεί εδώ. Πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Πριν γεννηθώ σε τούτη τη βρώμικη Γη, έμενα με τον Καθαρό Θεό. Τώρα έχω έρθει και γεννιέμαι ξανά σε τούτην τη γεμάτη ρύπους Γη. Ζω σε έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχει αγνότητα. Και αυτό αποτελεί μια μεγάλη σάντανα.
Η καρτερία είναι ο λόγος που μπορώ να τραβήξω σοφία από τον Θεό και να την αποκαλύψω. Η καρτερία είναι ουσιώδης, είναι απολύτως αναγκαία για τη ζωή. Αν υπάρχει καρτερία, τότε μπορούμε να φθάσουμε στο ορυχείο της σοφίας. Γι’ αυτό και έχω γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Ορυχείο Σοφίας». Όλα όσα γράφω αποτελούν σοφία. Τίποτα εκτός από σοφία δεν έρχεται σε μένα. Στις 5 Ιουνίου του 2013 ο Σουάμι τοποθέτησε ένα μικροσκοπικό λουλούδι στην φωτογραφία Του. Ήταν ένα ροζ μπουμπούκι. Όταν ρώτησα  γι’ αυτό τον Σουάμι μού είπε: «Είναι ένα παραδεισένιο λουλούδι, είναι για  σένα και μόνον. Εσύ έχεις μόνο το δικαίωμα να καθίσεις δίπλα μου.»
Είπα πριν ότι προσφέρω τον εαυτό μου σαν ένα καθαρό λουλούδι. Και ο Σουάμι το έδειξε αυτό με τούτο το λουλούδι στην φωτογραφία. Ο Σουάμι έδωσε επίσης και μια φωτογραφία με τις λέξεις ψήγματα σοφίας γραμμένες σ’ αυτήν. Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας φαίνεται η Σαράσβατι να κάθεται σε ένα άσπρο λωτό με τη βίνα Της και έναν κύκνο παραπέρα. Γύρω από τη Σαράσβατι το χρώμα της ένωσης και οι λέξεις «Η Σοφία παρέχει το δικαίωμα». Και από κάτω με μεγάλα γράμματα Ρατζαλάκσμι.
4 Ιουνίου 2013   Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι αυτό που έδωσες σχετικά με τη σοφία;
Σουάμι:     Εσύ γράφεις υπομονετικά σοφία. Πρώτα ήσουν Σαράσβατι. Στη συνέχεια είσαι η Λάκσμι του Ράτζα.
Βασάντα:  Σουάμι, για πόσο ακόμα τούτη η υπομονή;
Σουάμι:     Γράφεις με υπομονή σα Σαράσβατι. Όταν έρθω, θα γίνεις η Λάκσμι του Ράτζα.
Τέλος του Διαλογισμού
Και τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Οτιδήποτε γράφω είναι ύψιστη σοφία. Η βάση του Στούπι είναι ένας κόκκινος λωτός, το Πίταμ της Λάκσμι. Το Στούπι στηρίζεται  στα θεμέλιά Του. Στην κορυφή Του ο χιλιοπέταλος λωτός από τον οποίον αναδύεται όλη η σοφία και αλλάζει τον κόσμο. Τούτο το πίταμ της Γκνιάνα Σαράσβατι είναι το κάθισμά Της. Όταν έρθει ο Σουάμι και με καλέσει, θα γίνω η Λάκσμι του Ράτζα. Ο Σουάμι είναι ο Ράτζα, ο Βασιλιάς των 14 Κόσμων. Όταν ήταν νεαρός, όλοι Τον αποκαλούσαν Ράτζου, Ράτζου! Όταν ήμουνα στο Βαντακαμπάττι, Τον αποκαλούσα «Ράτζα μου!»Γι’ αυτόν το λόγο, όταν έρθει σαν Αβατάρ Πρέμα Σάι, θα είναι ο «Ράνγκα Ράτζα». Σαν την Άνταλ, θέλω να παντρευτώ και να ενωθώ με τον Ρανγκανάτα, που τώρα το όνομά Του είναι Ράνγκαράτζα.

Jai Sai Ram
   VS  


Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Άρθρο για τη Συνειδητoποίηση #41
Το Αγκάθινο Στεφάνι γίνεται Κρεβάτι από Αγκάθια.


Σήμερα ο Σουάμι έδωσε μια φωτογραφία της Παρθένου Μαρίας.














Σ’ αυτήν, η καρδιά φαίνεται κόκκινη. Ένα αγκάθινο στεφάνι την περιβάλλει. Στην κορυφή της καρδιάς διακρίνονται φλόγες. Πάνω από αυτήν φαίνεται να αναδύεται το Στούπι. Φοράει στο λαιμό Της μιαν αλυσίδα με ένα παντατίφ. Γύρω από το κεφάλι Της ένα φωτοστέφανο με δώδεκα οκταπέταλα λουλούδια. Κάτι είναι γραμμένο στα Λατινικά, όπως είπε ο Έντυ.






Sancta Maria, ora pro nobis
Mater divinae gratiae, ora pro nobis
Mater purissima, ora pro nobis
Sancta Maria, ora pro nobis
Mater castissima, ora pro nobis
Mater inviolate, ora pro nobis
Mater intemerata, ora pro nobis
Mater amabilis, ora pro nobis
Mater admirabilis, ora pro nobis
Mater boni consilii, ora pro nobis
Speculum justitiae, ora pro nobis
Sedes sapientiae, ora pro nobis
Causa nostrae laetitiae, ora pro nobis
Vas spirituale, ora pro nobis
Vas honorabile, ora pro nobis
Salus infirmorum, ora pro nobis
Refugium peccatorum, ora pro nobis
Υπεραγία Μητέρα, προσευχήσου για εμάς
Μητέρα της Θεϊκής Χάρης, προσευχήσου για εμάς
Πάναγνη Μητέρα, προσευχήσου για εμάς
Μητέρα Απρόσβλητη, προσευχήσου για εμάς
Μητέρα Παντοδύναμη, προσευχήσου για εμάς
Μητέρα Προσηνή, προσευχήσου για εμάς
Μητέρα Αμόλυντη, προσευχήσου για εμάς
Μητέρα Αξιαγάπητη , προσευχήσου για εμάς
Μητέρα  Θαυμαστή, προσευχήσου για εμάς
Μητέρα  Συμβουλάτορα, προσευχήσου για εμάς
Θρόνε  της Σοφίας, προσευχήσου για εμάς
Αιτία  της Χαράς μας, προσευχήσου για εμάς
Πνευματικό Σκεύος, προσευχήσου για εμάς
Σκεύος τιμής, προσευχήσου για εμάς
Υγεία των ασθενούντων, προσευχήσου για εμάς
Καταφύγιο των αμαρτωλών, προσευχήσου για εμάς


   
Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε την αγγλική μετάφραση. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι σήμαινε αυτό. Ρώτησα τον Σουάμι.
3 Ιουνίου 2013              Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα: Σουάμι, τι σημαίνει το κείμενο που έδωσες για την Παναγία;
Σουάμι:     Εσύ είσαι η Μητέρα. Να συγκρίνεις τον εαυτό σου με την Παναγία και να γράψεις.
Βασάντα:  Τι να γράψω;
Σουάμι:     Παλαιότερα είχες συγκρίνει τον εαυτό σου με την Αγία Αικατερίνη, το ίδιο κάνε και τώρα.
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι αυτά τα 17 ονόματα της Παναγίας; Έδωσες 89 ονόματα για το σώμα μου παλαιότερα;
Σουάμι:     Όταν γράψεις όλα θα ξεκαθαρίσουν.
Βασάντα:  Εντάξει Σουάμι, θα γράψω.
Όταν ο Αμάρ έψαξε στο διαδίκτυο, είδε πως η προσευχή είχε περισσότερους από 600 στίχους. Εδώ δίνουμε τη μετάφραση μόνων αυτών που υπέδειξε ο Σουάμι. Ο Σουάμι επέλεξε από τα 600 αυτά τα Ονόματα και ζήτησε να τα συγκρίνω με μένα. Πριν κάμποσο καιρό ο Σουάμι έδωσε 89 Ονόματα για το σώμα μου. Και τώρα ας δούμε την πρώτη προσευχή.
Παναγία Μητέρα, προσευχήσου για μας!
Η Παρθένος Μαρία είναι Παναγία. Εξαιτίας τούτης της αγιότητας έγινε η Μητέρα του Θεού. Το ίδιο ισχύει και για μένα, αφού εμένα επέλεξε για το Αβαταρικό Του Έργο. Αυτό το Έργο είναι εξαιρετικά μεγάλης σπουδαιότητας. Ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί. Έχω έρθει εδώ σαν το δικό Του όργανο για αυτό το Έργο.  Πριν κάποια χρόνια ο Σουάμι είχε πει ότι το δωμάτιό μου πρέπει να κρατηθεί Ιερό. Ότι κανείς δεν θα έπρεπε να μπει σ’ αυτό. Μόνον τα αισθήματά μου πρέπει να πάνε στο Στούπι. Κανείς δεν θα’ πρεπε να αγγίξει το κρεβάτι μου ούτε και να μπει μέσα. Και σαν επιβεβαίωση αυτού έγραψε τη λέξη Ιερό και στο κρεβάτι και στην πόρτα. Καθώς το σώμα μου είναι Ιερό, και το δωμάτιο και το κρεβάτι, στο οποίο ξαπλώνω,  πρέπει να διατηρηθούν Ιερά και κανείς να μην τα αγγίζει. Αυτό ήταν που είχε τότε πει ο Σουάμι. Και εγώ προσεύχομαι για όλους του κόσμου τούτου. Παλιότερα μου τηλεφωνούσαν χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου ζητώντας να τους λύσω τα προβλήματά και τις αρρώστιες τους. Προσευχόμουνα για όλους. Από τότε που ήρθε το Στούπι, δεν έχω προσευχηθεί για κανέναν. Οι ίδιοι προσεύχονται στο Στούπι και κάνουν Πραντάκσινα.
Μητέρα της Θεϊκής Χάρης, προσευχήσου για μας!
Είναι η Θεϊκή Χάρη του Σουάμι και μόνο που γεννήθηκε με τη μορφή μου. Ο Θεός δεν έχει μορφή. Όταν, όμως, κατεβαίνει σαν Αβατάρ, παίρνει μία μορφή. Ο Σάτυα Σάι κατέβηκε σαν Αβατάρ και έφερε την Χάρη Του εδώ με τη δική μου μορφή. Εξαιτίας τούτης της άπειρης Συμπόνιας Του, όταν βλέπει τους  ανθρώπους να ξεγλιστρούν από το μονοπάτι, τότε κατεβαίνει στη Γη. Ο Σουάμι διαχώρισε από Κείνον την Χάρη Του και Την έφερε εδώ με  τη μορφή μου. Έτσι μέσα από τις προσευχές μου διορθώνει τα πάντα. Προσεύχομαι για όλον τον κόσμο και Του ζητώ να χαρίσει Απελευθέρωση σε όλους. Όταν είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον στην Κάλι Γιούγκα να φθάσει στο Μούκτι, πόσο εφικτό θα’ ναι η Παγκόσμια Απελευθέρωση; Ο Σουάμι ήρθε εδώ για να δώσει την Απελευθέρωση σε όλους. Τα πάντα είναι η Θεία Του Χάρη. Ο Ίδιος χωρίστηκε από την Χάρη Του  και την έκανε να προσεύχεται σε Κείνον για χάρη των ανθρώπων του κόσμου. Ο κόσμος βυθίζεται στο λουτρό της νεκταρένιας Χάρης Του και την απολαμβάνει. Αυτή είναι η Σάτυα Γιούγκα.
Μητέρα Αμόλυντη, προσευχήσου για μας!
Τι σημαίνει το να είναι αμόλυντη  η μητέρα; Όλες της οι σκέψεις να είναι καθαρές, αμόλυντες, αμόλυντες όλες της οι λέξεις. Αμόλυντη και η κάθε της πράξη. Πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο στην ανθρώπινη ζωή; Εγώ δεν έχω καμιάν άλλη σκέψη από αυτήν του Σουάμι. Μιλώ για τον Σουάμι και μόνον. Οτιδήποτε κάνω, το κάνω για Κείνον και μόνον. Είναι εξαιρετικά δύσκολο και να το εξηγήσω και να  κατανοήσετε αυτό μου το στάδιο. Ο νους μου, η διάνοιά μου, οι αισθήσεις, το εγώ και η συνειδητότητα όλα συγχωνεύτηκαν με τον Σουάμι στην Σπηλιά Βασίστα. Για να το αποδείξει αυτό η μισή φωτογραφία του Σουάμι έγινε ροζ και ο Σουάμι είπε: «Αυτό είναι απόδειξη της ένωσής μας.» Τώρα μόνον το φυσικό μου σώμα παραμένει. Θα το κάνω καθαρό και θα μεταμορφωθεί σε φως και θα συγχωνευτεί με το Σώμα του Σουάμι. Αυτό θα αποτελεί απόδειξη της καθαρότητάς μου.
Παναγία Μητέρα, προσευχήσου για μας!
Μέσα από τούτην την αγιότητα μπορώ να μετατρέψω τη Γη σε Βαϊκούντα. Πώς μπορώ να κάνω τη Γη της  Κάλι,  Βαϊκούντα; Κανείς δεν έχει κάνει τον κόσμο Βαϊκούντα ούτε στην Κρίτα Γιούγκα, ούτε στην Τρέτα μα ούτε και στη Ντβάπαρα. Πώς τότε θα το κάνει στην Κάλι; Αυτός  είναι ο μοναδικός λόγος της Έλευσης του Θεού. Γεννήθηκα από τον Σουάμι. Ο Σουάμι και εγώ κάνουμε τη Γη Παράδεισο μέσα από την αγιότητά μας. Η Κάλι Γιούγκα είναι γεμάτη βρωμιά και σκόνη. Η μόλυνση του νου του ανθρώπου μόλυνε και τη Γη. Ο Σουάμι και εγώ εξαγιάζουμε τα πάντα. Αν κάποιος πεθάνει σε ένα σπίτι, έρχονται  ιερείς και το καθαρίζουν  επί δώδεκα μέρες και σύμφωνα με  τις Γραφές. Οι ιερείς ψάλλουν μάντρας και ολοκληρώνουν όλες τις τελετές την δωδέκατη μέρα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δώδεκα ημερών κάνουν ειδικές πούτζες και ραντίζουν όλο το σπίτι με αγιασμό από την Καλάσα. Έτσι και γω ραντίζω με τα δάκρυά μου, καθαρίζοντάς το, αυτό το σπίτι της  Κάλι Γιούγκα. Οι ρύποι των Σαμσκάρας, που έχουν συγκεντρωθεί όλους τους αιώνες, τώρα ξεπλένονται και έτσι καθαρίζονται τα πάντα μέσα από τον ποταμό των δακρύων μου.

Πάναγνη Μητέρα, προσευχήσου για μας!
Είναι η αγνότητά μου και μόνον που αλλάζει την Κάλι Γιούγκα σε Σάτυα Γιούγκα. Αγνότητα δε σημαίνει η σύζυγος να αγαπάει μόνον τον άντρα της. Σε τούτην την χώρα υπήρξαν πολλές Βασίλισσες της Αγνότητας. Η Σάβιτρι λογομάχησε με τον Γιάμα και έφερε πίσω στη ζωή τον πεθαμένο σύζυγό της. Έτσι όλοι την αποκαλούν Βασίλισσα της Αγνότητας. Εγώ φέρνω πίσω τον Αβατάρ που άφησε το Σώμα Του. Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη αγνότητα. Είναι η αγνότητα του να μη λησμονώ στιγμή τον Σουάμι. Ο Μπαγκαβάν Κρίσνα διακηρύττει στην Γκίτα.
Mamavamso Jeevaloka Jeevabhoota Sanathana
Αν και όλοι γεννιούνται από τον Θεό σα  δικές Του όψεις, αυτό το έχουν παντελώς λησμονήσει. Οι άνθρωποι έχουν σκοτώσει μέσα τους την όψη τούτη του Θεού και ζουν σαν τα άγρια θηρία. Εγώ φέρνω πίσω στη ζωή μέσα σ’ όλους την Όψη του Θεού που έχει πεθάνει. Δεν φέρνω πίσω τις όψεις του Σουάμι. Φέρνω πίσω ολόκληρη τη Μορφή του Σάι. Όλοι γίνονται Σάτυα Σάι. Τόση είναι η δύναμη της Αγνότητάς μου. Δεν επιθυμώ να μιλήσω, να δω κανέναν άλλον από τον Σουάμι. Κάνω αυστηρό ασκητισμό ώστε κανείς να μην μπορεί να με δει. Ο καρπός  του θα είναι η Σάτυα Γιούγκα. Μια Γιούγκα στην οποίαν θα ζουν μόνον δύο. Τούτη η αγνότητα δεν μπορεί να εξηγηθεί μέσα σε μισή σελίδα. Αν κάποιος επιθυμεί να την κατανοήσει, θα πρέπει να διαλογιστεί βαθειά και να αναλύσει αυτά που έγραψα σε όλα μου τα βιβλία.  Επειδή ο άντρας της Καννάγκι σκοτώθηκε άδικα, εκείνη κατέκαψε το Μαντουράι. Μέχρι εκεί έφθανε η αγνότητά της. Η δική μου αγνότητα κατακαίει το Κάρμα και τον Κάμα των ανθρώπων όλων. Κατακαίει την Κάλι και φέρνει μια νέα Σάτυα Γιούγκα. Η αγνότητα δεν δείχνεται μόνον με την αγάπη προς τον σύζυγο, αλλά το να μην θέλω τίποτα άλλο από κείνον. Εγώ δεν θέλω τίποτα  άλλο από τον Σουάμι.
Μητέρα απρόσβλητη, προσευχήσου για μας!
Αυτό είναι που λέει ο Σουάμι με το να «Μην βλάπτουμε ποτέ τους άλλους». Ας δούμε πώς αυτό εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται στη δική μου ζωή. Έχω εφαρμόσει ποτέ να μην βλάπτω τους άλλους από την παιδική μου ηλικία. Έπαιρνα μαθήματα από τις καλές τους ιδιότητες  όλων και από το κάθε τι. Έτσι ζήτησα από τον Σουάμι να χαρίσει Απελευθέρωση σε όλους εις ένδειξιν  ευγνωμοσύνης και σαν το δικό μου Γκούρου Ντάξινα. Ποτέ δεν είπα ούτε έκανα κάτι που μπορούσε να βλάψει τους άλλους. Και τούτη η ιδιότητά μου βγαίνει σαν ταπεινότητα έναντι όλων. Πώς έρχεται τούτη η ταπεινότητα; Έρχεται μέσα από το «Εγώ χωρίς εγώ» στάδιο. Μόνον αν κάποιος έχει εγώ, εμφανίζεται ο θυμός προς τους άλλους. Μέσα από τον θυμό έρχεται η θλίψη. Εγώ δεν έχω χρόνο να σκέφτομαι τους άλλους, γι’ αυτό και δεν μπορώ να τους βλάψω. Μόνον ο Σουάμι υπάρχει για μένα επί 24 ώρες το 24ωρο.
Μητέρα  Ακηλίδωτη, προσευχήσου για μας!
Τι είναι η ατέλεια και η βρωμιά; Μήπως σημαίνει την εξωτερική βρωμιά; Αυτή με λίγο σαπούνι και νερό καθαρίζεται. Πρόκειται για το ρύπο  που πρέπει να βγει από τις πέντε αισθήσεις και να τις καθαρίσει. Μην λέτε κακές λέξεις, να βλέπετε μόνον το καλό, να ακούτε μόνον ό,τι είναι καλό. Αυτό είναι που λέει ο Σουάμι «Δες μόνον το καλό, κάνε μόνον το καλό, να είσαι καλός». Ο νους πρέπει πάντα να είναι απαλλαγμένος ρύπων. Δεν θα πρέπει να  αφήνουμε να εισχωρούν σ’ αυτόν λανθασμένες σκέψεις. Πρέπει να εξαγνίζουμε το μυαλό και να το καθαρίζουμε από την βρωμιά που έχει συσσωρευτεί μέσα στις αναρίθμητες γεννήσεις μας. Και εγώ βγάζω την εσωτερική βρωμιά από το σώμα. Είναι ο ιδρώτας, το φλέμα και τα άλλα. Αποβάλλω μέσα από τη σάντανά μου τούτες τις βρωμιές. Το σώμα μου πρέπει να προσφερθεί στον Θεό και αυτός είναι ο Στόχος μου.


Μητέρα αξιαγάπητη, προσευχήσου για μας
Τι είναι η φιλία; Η φιλία είναι η ύψιστη των σχέσεων. Μεταξύ φίλων δεν υπάρχουν μυστικά. Μπορούν να μιλούν μεταξύ τους με ελεύθερες καρδιές. Ένας λέει στον φίλο του πράγματα που δεν μπορεί να πει στη γυναίκα του.
Στη ζωή μου δεν υπάρχει τίποτα κρυφό. Αποτελεί ένα ανοικτό για όλους βιβλίο.  Ποτέ δεν κρύβω τίποτα και από κανέναν. Δεν έχω καμιάν ανάγκη να κρύψω τίποτα. Έχω γράψει περισσότερα από 120  βιβλία για τη ζωή μου. Ο Σουάμι τώρα μου ζητάει να γράψω και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, που τα διαβάζουν σε όλον τον κόσμο. Τα βιβλία ξεχειλίζουν από τα αισθήματά μου που προέρχονται  από τον πόνο της καρδιάς μου. Γράφω με την σκέψη ότι όσοι τα διαβάζουν είναι φίλοι μου. Όλα μου τα αισθήματα τα ρίχνω στον Θεό. Κλαίω, γελώ, θρηνώ και λαχταρώ. Και όλα αυτά τα μεταμορφώνω σε λέξεις που τις δίνω να τις διαβάσουν όλοι. Η φύση μου είναι να μην αποκρύπτω τίποτα.
Μητέρα, η πλέον αξιοθαύμαστη, προσευχήσου για μας!
Η ζωή μου είναι παράξενη. Ο κόσμος δεν έχει γνωρίσει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έχει συμβεί στους προηγούμενους αιώνες – Εποχές. Γεννήθηκα σε τούτην την Εποχή Κάλι και υποφέρω εδώ προσπαθώντας να ζήσω. Υποφέρω, καθώς δεν έχω ξαναγεννηθεί σε τούτη τη Γη. Δεν ξέρω πώς να ζήσω με τα ανθρώπινα πλάσματα. Δεν ξέρω πώς να τους φερθώ. Το μόνο που θέλω είναι τον Θεό.  Κραυγάζω κραυγή δυνατή ότι δεν επιθυμώ τούτον τον κόσμο. Δεν έχω αισθήματα πείνας. Από πολύ μικρή έκλαιγα, όταν πήγαινα στο μπάνιο. Μόνον η  γιαγιά μου με δίδαξε ότι είναι φυσικό να αποβάλλονται τούτα τα άχρηστα κατάλοιπα. Όμως όλοι το παίρνουν αψήφιστα. Βλέποντας αυτό το σώμα, το μισώ. Όταν βλέπουμε τα περιττώματα, γεμίζουμε με αηδία, τα θεωρούμε βρωμερά. Όμως όλα βρίσκονται μέσα στο σώμα μας. Μόνον ένας τρόπος υπάρχει και αυτός είναι να μην τρώμε. Καθώς έτσι σκεφτόμουνα, αποφάσισα να μην τρώω. Σταμάτησα να τρώω για έναν χρόνο. Έπινα μόνον ένα ποτήρι γάλα το πρωί και ένα το απόγευμα. Ήταν η περίοδος που κτίζαμε την Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ. Αν και δεν έτρωγα, συνέχιζα να πηγαίνω στο μπάνιο μια φορά τη βδομάδα! Έκλαιγα καθώς σκεφτόμουνα το πώς ήταν δυνατόν να πηγαίνω χωρίς να τρώω. Όλοι εδώ προσπαθούσαν να με παρηγορήσουν. Μετά τα εγκαίνια της Γκάρμπα Κότταμ ο Σουάμι με έκανε να ξαναρχίσω να τρώω. Στην αρχή μου είπε να τρώω ένα κουτάλι ρυζόγαλο. Στη συνέχεια δύο κουταλιές γιαούρτι με ρύζι. Τώρα δεν μπορώ να φάω περισσότερο από τέσσερα κουταλάκια ρυζόγαλο! Γιατί είμαι διαφορετική από τον άλλον κόσμο; Και καθώς φοβάμαι τον κόσμο, ο Σουάμι μού ζήτησε να μείνω στο Άσραμ. Εδώ δεν έχω κανενός είδους σχέση με τον έξω κόσμο. Και έτσι η ίδια η ζωή μου από μόνη της αποτελεί ένα μεγάλο θαύμα.


Μητέρα με τις Καλές Συμβουλές, προσευχήσου για μας!
Η δουλειά μου είναι να γράφω συμβουλές που δίνει ο Σουάμι για τους άλλους. Από παιδί διάβαζα την Γκίτα και τη Ραμαγιάνα και ζούσα σύμφωνα με τις επιταγές τους. Το «Πειράματα με την Αλήθεια» του Γκάντιτζι και η Μπαγκαβάτ Γκίτα ήταν τα δύο μου μάτια. Μου έδειχναν το μονοπάτι. Και εγώ περπατούσα σ’ αυτό. Κατέδειξα τις 18 Γιόγκας της Γκίτα μέσα από τη ζωή μου. Εφάρμοσα όλες τις συμβουλές και τις οδηγίες  που ο Σουάμι έχει δώσει. Έτσι περπατώ σύμφωνα με τις συμβουλές του Σουάμι. Προσπάθησα να φθάσω την Αλήθεια από την παιδική μου ηλικία. Έφθασα τον Μπαγκαβάν Σάτυα Σάι, που είναι Ενσάρκωση της  Καθολικής Αλήθειας. Τώρα γράφω την Ύψιστη Σοφία που Εκείνος μού αποκαλύπτει. Όμως, παρόλα αυτά, εγώ δεν γνωρίζω τίποτα. Είναι Εκείνος που μου ζητάει να γράψω και έτσι εγώ γράφω. Είναι Εκείνος που γράφει μέσα από μένα. Και αυτό γιατί δεν είμαι παρά ένα άδειο δοχείο. Ένα δοχείο το οποίο ο Θεός γεμίζει με τη Συμπόνια Του.
Καθρέφτη της Δικαιοσύνης, προσευχήσου για μας!
Ναι, είμαι ο καθρέφτης της Δικαιοσύνης. Είμαι ανήμπορη στο να αντέξω την αδικία που γίνεται μπροστά στα μάτια μου. Μικρή ακόμη  ο θείος μου - από τη μεριά του πατέρα μου - και η θεία  μου - από τη μεριά της μητέρας μου - ζούσαν στο σπίτι μας, χωρισμένοι από τις οικογένειές τους. Τα ονόματά τους ήταν Σρινιβάσαν και Τιρουβένγκανταμ. Οι σύζυγοί τους ονομάζονταν Αλαμελαμανγκάι και Σενγκαμάλαμ. Και τα δύο ζευγάρια είχαν πάρει τα ονόματά τους από τον Κύριο του Τιρουπάτι και τη σύζυγό Του. Και εγώ σκεφτόμουνα
…Ο Κύριος του Τιρουπάτι έχει χωρίσει με τη Ντέβι Του και ζει μόνος στην κορυφή των εφτά λόφων. Έτσι και οι δικοί μου συγγενείς έχουν χωρίσει.
Τέτοιες σκέψεις περνούσαν από το νου μου. Υπάρχει κανείς που νε ψάχνει για την αιτία του χωρισμού των συζύγων σε κάποιο σπίτι; Όμως, εγώ το συλλογιζόμουνα και ανακάλυψα την αιτία. Έτσι θύμωσα με τον Κύριο του Τιρουπάτι και με πλημμύρισε μέσα μου μια δυνατή απάθεια.
…θα ενώσω τη Μούλαντάρα Σάκτι που βρίσκεται μέσα σ’ όλους με τον Κύριο που κατοικεί στην κορυφή των εφτά λόφων.
Γι’ αυτό και έκανα ασκητισμό. Και η Κουνταλίνι μου βγήκε προς τα έξω με τη μορφή του Στούπι. Τα αισθήματά μου βγαίνουν έξω μέσα από το Στούπι και ενώνουν τη Μούλαντάρα Σάκτι, που βρίσκεται  μέσα σ’ όλους,  με το Σίβα. Ο Σίβα κάθεται στην κορυφή του έβδομου τσάκρα και είναι χωρισμένος με τη Σάκτι. Έτσι όλοι βυθιζόμαστε στην εγκοσμιότητα και υποφέρουμε. Στη Νέα Δημιουργία ο Σίβα ενώνεται με τη Τζίβα και όλοι ζούνε μέσα σε ευδαιμονία σαν Τζίβαν Μούκτας.
Τώρα οι Αβατάρς.
Γιατί ο Κύριος Ράμα έστειλε την έγκυο Σίτα στο δάσος; Αυτήν την ερώτηση επαναλάμβανα συνεχώς από μικρό παιδί. Αν υπάρχει Ράτζα Νίντι, απονομή Δικαιοσύνης από το Βασιλιά, πώς τότε μπόρεσε ο Κύριος Ράμα να στείλει τη Σίτα στο δάσος; Αυτό αποτελεί ένδειξη Βασιλικής Δικαιοσύνης;
Κάποτε ένας βασιλιάς, ονόματι  Μάνο Νίντι Τσόλα, έβαλε μια καμπάνα μπροστά από το παλάτι του. Αν κάποιος είχε κάποιο παράπονο, έπρεπε να χτυπήσει την καμπάνα. Μια μέρα ήρθε μια αγελάδα και χτύπησε την καμπάνα. Ο υπουργός του βασιλιά την είδε και την ακολούθησε. Είδαν το μοσχαράκι της να κείτεται νεκρό στο δρόμο. Ρώτησαν κάποιον από κει αν ξέρει τι συνέβη και εκείνος είπε ότι ο γιος του βασιλιά περνούσε με την άμαξά του και χτύπησε με δύναμη το μοσχαράκι σκοτώνοντάς το. Ο υπουργός το ανέφερε στο βασιλιά. Ο βασιλιάς διέταξε να οδηγήσει  το γιο του στον τόπο του ατυχήματος και να τον κάνει να ξαπλώσει στο δρόμο και μετά να περάσει από πάνω του την άμαξά του. Ο υπουργός, όμως, αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Ο βασιλιάς είπε τότε ότι θα το έκανε ο ίδιος και έτσι ανάγκασε το αγόρι να πέσει στο έδαφος. Τη στιγμή ακριβώς που ο βασιλιάς ετοιμάζονταν να περάσει πάνω από το σώμα του παιδιού του, ακούστηκε η φωνή του Θεού που εξυμνούσε τον βασιλιά σαν σπουδαίο άνθρωπο με αίσθημα βαθειάς δικαιοσύνης. Ο Θεός έφερε πίσω στη ζωή το μοσχαράκι και έτσι ο αγόρι σηκώθηκε. Εδώ επρόκειτο για το γιο του βασιλιά που διέπραξε ένα λάθος. Όμως η Μητέρα Σίτα δεν έκανε τίποτα λάθος. Ήδη είχε αποδείξει την αγνότητά της με το που μπήκε στη φωτιά στη Λάνκα. Γιατί τότε να τιμωρηθεί; Εξαιτίας του αδαούς ντόμπι.  Αυτό, λοιπόν, αποτελεί Βασιλική Δικαιοσύνη; Γι’ αυτόν τον λόγο κραύγαζα από τη νεαρή μου ηλικία. Και γι’ αυτό λογομάχησα και με τον Σουάμι.
Μετά ο Σουάμι είπε ότι έρχεται σαν Πρέμα Σάι για να με παντρευτεί. Όμως, και επειδή φοβόμουνα, έθεσα κάποιους όρους στον Σουάμι. Είπα ότι δεν θα με χωρίσει στα μισά, όπως η Μητέρα Σίτα χώρισε από τον Ράμα. Ότι πρέπει να με αποδεχθεί. Στη συνέχεια είπα ότι δεν θέλω παιδί. Εκείνος είπε ότι θα γεννηθεί ένα παιδί. Ξανά έθεσα όρο, αν ήταν να γεννηθεί παιδί, Εκείνος θα ήταν κοντά μου καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ότι θα παρευρεθεί στον τοκετό. Έθεσα τούτον τον όρο, καθώς φοβόμουνα ότι και εμένα θα με έστελνε στο δάσος όπως και τη Μητέρα Σίτα. Έτσι ο Σουάμι είπε ότι Εκείνος και μόνον θα παρευρίσκεται στον τοκετό του παιδιού. Έτσι  η αδικία τελειώνει με τον ερχομό του Σουάμι σαν Αβατάρ Πρέμα Σάι. Ο Σουάμι έρχεται σαν Πρέμα Σάι, για να κάνει επανορθώσεις για κάθε αδικία που μου έγινε. Γι’ αυτό έχω γράψει στα βιβλία του Πρέμα Σάι.
Θρόνε της Σοφίας, προσευχήσου για μας!
Η ζωή μου αποτελεί σοφία και μόνον. Η Σοφία είναι ο Θρόνος της Δικαιοσύνης. Η Θεότητα της Δικαιοσύνης πρέπει να κάθεται στον Θρόνο της Σοφίας. Η Σοφία είναι η βάση για να φθάσει κανείς τον Θεό. Καθώς η Κάλι Γιούγκα βρίσκεται σε άγνοια, υπάρχει κατάφορη αδικία, η δικαιοσύνη δεν απονέμεται, ατιμία και αναλήθεια, παντελής έλλειψη σοφίας και ως εκ τούτου βάσανα και ανησυχίες. Ολόκληρη η ζωή δεν είναι παρά ένας συνεχής αγώνας. Δεν υπάρχει ευτυχία. Αιτία της Δικαιοσύνης είναι η Σοφία. Επειδή τούτη η Εποχή Κάλι είναι η χειρότερη όλων των άλλων, ο Σουάμι ήρθε και δίδαξε τη σοφία. Γιατί τούτη η γέννηση; Είναι μόνο και μόνο για να γεννιόμαστε και πεθαίνουμε ξανά και ξανά; Όχι, όχι! Πρέπει να κατανικήσουμε τη γέννηση μέσα από τη Σοφία. Εδώ το Στούπι ήρθε σαν Κουνταλίνι μου. Στην κορυφή του η Σάχασράρα.  Αυτή είναι η φωτιά της Σοφίας, ο Γκνιάνα Άγκνι. Διώχνει τα σκότη της άγνοιας και χορηγεί το φως της Σοφίας σε όλους. Είναι μέσα από τούτη τη Σοφία που αντιδίκησα με τον Σουάμι ισχυριζόμενη ότι οι Αβατάρς έκαναν και αυτοί αδικίες, μην επιδίδοντας δικαιοσύνη και στις οικογένειές Τους. Παλιά ο Σουάμι είχε γράψει ένα ποίημα.
Περιφέρεσαι αδιάκοπα
Ζητώντας δικαιοσύνη από όλους
Στο δικαστήριο τούτου του κόσμου
Κάνεις τον Αβατάρ
Να στέκεται στο εδώλιο του μάρτυρα
Και αντιδικώντας σα δικηγόρος
Αυτό είναι αλήθεια. Γιατί ο Ράμα έστειλε την έγκυο Σίτα στο δάσος; Γιατί δεν είδε τους γιους Του Λάβα και Κούσα; Τα παιδιά επί δώδεκα χρόνια δεν ήξεραν καν ποιος ήταν ο πατέρας τους. Ο Σουάμι επαναλαμβάνει στο ποίημα
Εσύ η ίδια απέδωσες Δικαιοσύνη
Εσύ κάνεις τον Άντι Μούλαμ, την Πρωταρχική Ψυχή, να έρθει σαν Αβατάρ
Ο Άντι Μούλαμ, η Πρωταρχική Ψυχή, τώρα έρχεται εδώ σαν Αβατάρ. Τότε δεν γνώριζα ότι ο Σουάμι θα αφήσει το Σώμα Του. Και όμως ο Θεός το γνώριζε! Τώρα ο Σουάμι έρχεται σαν Πρωταρχική Ψυχή, σε ένα νέο Σώμα. Δεν βρίσκεται στο Στάδιο του Παρατηρητή Θεού, αλλά έρχεται σαν Άντι Μούλαμ. Είναι μέσα από τα δάκρυα και τις σπαραξικάρδιες κραυγές μου που έρχεται τώρα ξανά. Όλα συμβαίνουν μέσα από τη Σοφία. Η Σοφία είναι ο αληθινός Θρόνος της Δικαιοσύνης.
Αιτία της Χαράς μας, προσευχήσου για μας!
Ο Σουάμι αποτελεί αιτία της χαράς του κόσμου. Του ζήτησα να χορηγήσει Παγκόσμια Απελευθέρωση. Εδώ όλοι θα ζουν σαν Τζίβαν Μούκτας. Θα απολαμβάνουν την ευτυχία της Πραγμάτωσης του Θεού. Οι κατέχοντες υψηλά πόστα και οι βασιλιάδες θα είναι σαν τον Βασιλιά Τζάνακα, θα ζουν σαν Ράτζα Γιόγκις. Θα είναι απελεύθεροι από κάθε προσκόλληση. Οι συνηθισμένες οικογένειες θα ζούνε ευτυχισμένα, βυθισμένες στη σκέψη του Θεού, χωρίς προσκολλήσεις, σαν τους πιστούς Μπάκτα Βιτζάγιαμ. Οι σπουδαστές θα μαθητεύουν σαν τα Γκούρου Κούλα των αρχαίων χρόνων. Όλοι οι δάσκαλοι θα είναι σαν τους Γκουρού και θα είναι γεμάτοι ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Έτσι όλοι, σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, θα ζουν ευτυχισμένοι. Και ο λόγος; Η Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ  και το Στούπι. Μέσα από αυτά τα αισθήματα του Σουάμι και τα δικά μου βγαίνουν στον κόσμο  και εισέρχονται σε όλους, μεταμορφώνοντάς   τους. Και όλοι θα ζουν για τον Θεό και μόνον με πλήρη αποπροσκόλληση.
Δοχείο Πνευματικότητας, προσευχήσου για μας!
Έχω τελείως αδειάσει τον εαυτό μου και έτσι το γέμισα με πνευματικότητα. Δεν έχω εγκόσμια ζωή. Από τη γέννησή μου τα πάντα μου είναι ο Θεός και μόνον. Καθώς γεννήθηκα από τον Θεό, η ζωή μου είναι τελείως διαφορετική από τη ζωή των άλλων. Όλοι σας γεννηθήκατε από τον Θεό, αλλά δεν το ξέρετε. Εγώ αυτό ήρθα να δείξω σ’ όλους. Ο Λάβα και ο Κούσα δεν ήξεραν ποιος ήταν ο Πατέρας τους, και έζησαν μακριά Του για οκτώ χρόνια. Όταν ο Ράμα έκανε την Ασβαμέντα Γιάγκνια, τα δύο αγόρια έδεσαν το άλογο και νίκησαν όλους όσους ήρθαν να το ελευθερώσουν. Τελικά ήρθε ο Ράμα και μπήκε στη μάχη και τα δύο άρχισαν να φιλονικούν μαζί Του. Τότε ήρθε η Μητέρα Σίτα και δείχνοντάς τους τον Ράμα είπε: «Αυτός είναι ο Πατέρας σας!» Μέχρι εκείνην την στιγμή δεν ήξεραν το ποιος ο Πατέρας τους ήταν. Το ίδιο συμβαίνει και με σας, δεν ξέρετε ποιος είναι ο Πατέρας σας και βρίσκεστε σε διαμάχη μαζί Του. Εγώ ήρθα εδώ για να δείξω σε όλους ότι ο Πατέρας είναι ο Μπαγκαβάν Σάτυα Σάι. Ο στόχος όλων είναι να Τον φθάσουν. Είναι ο Ανταραγιάμι, ο Ένοικος της καρδιάς σας. Βρίσκεται εκεί στο Στάδιο του Παρατηρητή. Ξυπνήστε από τη Μάγια του κόσμου και στραφείτε προς το πνευματικό μονοπάτι. Εφαρμόστε αυτό που Εκείνος δίδαξε και ξεκινήστε Σάντανα. Κάνετε το καθήκ0ν σας χωρίς ίχνος προσκόλλησης και προσφέρετε τα πάντα στον Θεό. Τώρα έρχεται στο Στάδιο Μπόκτα και θα σας απολαύσει. Αυτός θα είναι ο καρπός Του. Όλες αυτές τις μέρες ούτε μια ματιά δεν Του ρίξατε και Τον κάνατε να πεινάει! Επειδή δεν Τον φροντίσατε, δεν Τον κοιτάξατε, δε νιώθετε ευτυχία. Αυτό είναι πνευματικότητα. Μην εμπλέκεστε σε πράγματα του κόσμου τούτου. Πνευματικότητα δε σημαίνει να απομονωθείτε σε κάποιο δάσος απαρνούμενοι τα πάντα. Είστε σε οικογένεια; Εκτελέστε τα καθήκοντά σας χωρίς καμιά προσκόλληση. Αυτό είναι ευτυχία, αυτό πνευματικότητα.  Αν ζείτε έτσι, τότε ούτε τα βάσανα ούτε και η θλίψη θα σας πλησιάσουν.
Δοχείο Τιμής, προσευχήσου για μας!
Τι είναι τιμή; Είναι  να κατέχουμε κάποια υψηλή θέση; Μήπως να εκτελούμε σπουδαία έργα; Τι είναι αξιότιμος; Το να αποκτήσουμε πλούτη ή μήπως να γίνουμε άνθρωποι με σπουδαία μόρφωση; Όλα τούτα είναι εφήμερα. Δεν θα πάρουμε τίποτα από αυτά μαζί μας, όταν αφήσουμε τον κόσμο τούτον.  Το μόνο πράγμα που θα πάρουμε είναι η Σάτυα και το Ντάρμα. Οι εγκόσμιες τιμές και ο σεβασμός θα εξαφανιστούν μετά από κάποιο διάστημα. Μόνον το όνομα εκείνων που έφθασαν σε ύψη πνευματικά παραμένει στις καρδιές των ανθρώπων. Ό,τι δίδαξαν, οι  φιλοσοφικές  τους θέσεις ποτέ δεν πρόκειται να ξεχαστούν, άσχετα σε ποια χώρα έχουν γεννηθεί. Παραμένουν στο νου των ανθρώπων για μεγάλο διάστημα. Το ίδιο και για όσους συνδέονται με τους Αβατάρς. Παραμένουν στο νου των ανθρώπων για πολύ καιρό.
Η Παρθένος Μαρία γέννησε τον Ιησού. Ακόμα και αν είμαι η Σάκτι του Σουάμι, δεν επιθυμώ κανενός είδους εκδήλωση σεβασμού ή κάποιας τιμής. Το μόνο που επιθυμώ, που θέλω διακαώς είναι να γίνω σκόνη στα Πόδια Του. Μπορεί ο Σουάμι να μου έδωσε πολλά ονόματα, αλλά εγώ είπα ότι δεν τα θέλω. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι σκόνη στα Πόδια Του. Θέλω να κρυφτώ από κάτω Τους. Ο Σουάμι μού έδωσε το τραγούδι του Άρατι και της Τζούλα. Όταν τραγουδάμε το τελευταίο,  τοποθετούμε την φωτογραφία Του στην κούνια. Χθες ο Σουάμι έβαλε ένα μικρό λουλούδι στην φωτογραφία Του και δίπλα Του. Όλοι μας το είδαμε. Το λουλούδι ήταν  μικρό, ροζ και είχε ένα πολύ όμορφο σχήμα. Είχε μια κίτρινη βάση, από την οποία άνθισε ένα κίτρινο λουλούδι. Το λουλούδι ήταν δίπλα στο μηρό του Σουάμι και είχε ένα πολύ ελαφρύ άρωμα. Όταν ρώτησα γι’ αυτό τον Σουάμι Εκείνος είπε
Σουάμι: Πρόκειται για ένα λουλούδι παραδεισένιο, που σου δείχνει ότι εσύ κάθεσαι κοντά Μου. Ότι εσύ και μόνον έχεις το δικαίωμα να κάθεσαι κοντά Μου. Ότι εσύ είσαι το λουλούδι της δύναμης της ζωής μου.
Ακόμη κι αν είχα το δικαίωμα να καθίσω δίπλα Του στην Τζούλα, το μόνο που θα’ θελα είναι να γίνω σκόνη στα Πόδια Του και εκεί να κρυφτώ. Στο τραγούδι της Τζούλα λέει:
Shyama Sanga Dole Maharani Radhika
Sai Sanga Dole Maharani Vasantha
O Κρίσνα κάνει κούνια με τη Μαχαράνι Ράντικα, ο Σάι κάνει κούνια με τη Μαχαράνι Βασάντα.
Όμως εγώ δεν θέλω να καθίσω δίπλα στον Σουάμι σε μια κούνια σα Μαχαράνι. Το μόνο που θέλω είναι να γίνω σκόνη στα Πόδια Του και να μη με βλέπει κανείς.  Έτσι ο Σουάμι κρατάει τούτο το μικρό ροζ λουλούδι δίπλα Του στην κούνια. Το λουλούδι παρέμενε χωρίς να μαραίνεται ούτε καν να χάσει το χρώμα του επί δύο ημέρες. Εγώ δεν αποτελώ δοχείο τιμών. Είμαι μόνον η σκόνη στα Πόδια του Σουάμι. Και θέλω να κρυφτώ στα Πόδια Του, ώστε να μη με δει κανείς. Και γι’ αυτό το λουλούδι ήταν πολύ μικρό και δίπλα στο Πόδι Του.
Υγεία των ασθενούντων, προσευχήσου για μας!
Σε πολλούς έχω δώσει τη Σάκτι Ντανβάντρι και για πολλές ασθένειες. Πολλοί θεραπεύτηκαν μέσα από την Σάκτι αυτή. Οι αρρώστιες, που οι γιατροί αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν, θεραπεύτηκαν. Γι’ αυτό έχω γράψει στο βιβλίο «Πρέμα Νιβάρανα Σάι». Ήταν μέσα από τις προσευχές μου και τη Ντανβάντρι Σάκτι που η σοβαρά κλονισμένη τους υγεία αποκαταστάθηκε πλήρως. Η  μια αρρώστια θεραπεύεται, έρχεται, όμως, μια άλλη. Αυτό δεν αποτελεί μόνιμη λύση. Η μόνη λύση βρίσκεται στο να παύσει να υπάρχει η ασθένεια της γέννησης.  Αν αυτή η αρρώστια θεραπευτεί, τότε ο άνθρωπος ενώνεται με τον Θεό. Με τη γέννηση του ανθρώπου, έρχεται και η αρρώστια.  Έτσι ζήτησα την Παγκόσμια Απελευθέρωση για όλους για την αποθεραπεία της βαριάς ασθένειας της γέννησης. Και αυτή μόνον από τον Θεό μπορεί να χορηγηθεί. Μόνον Εκείνος μπορεί να την παραχωρήσει. Και αυτό μπορεί να συμβεί, αυτό είναι εφικτό μόνον τώρα τούτην την Περίοδο  του Σάι. Μα χωρίς να παύσει το Κάρμα των ανθρώπων η Παγκόσμια Απελευθέρωση δεν είναι δυνατή. Ο Σουάμι και εγώ πήραμε  τις αμαρτίες όλου του κόσμου πάνω μας και υποφέραμε. Και πόσο μεγάλος ο αριθμός και η σπουδαιότητα των αμαρτιών των 5δις 7οο εκ. ανθρώπων! Γι’ αυτό ο Σουάμι και εγώ υποφέρουμε από το 2003. Ο Σουάμι έδειξε την υγεία Του που έφθινε σιγά – σιγά. Αρχικά δυσκολευόταν στο περπάτημα και γι’ αυτό πάντα κοντά Του δύο αγόρια να Τον στηρίζουν και να Τον βοηθούν να περπατάει. Στη συνέχεια ο Σουάμι σταμάτησε να περπατά και έδινε Ντάρσαν σε αναπηρική καρέκλα. Δεν μπορούσε να περπατήσει σωστά. Τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο. Πολλοί γιατροί από όλον τον κόσμο προσπάθησαν να Τον βοηθήσουν και με πολλούς τρόπους, Εκείνος, όμως, άφησε το Σώμα Του. Και τώρα ξαναέρχεται μέσα από τις οιμωγές και τα αστέρευτα δάκρυά μου.
Φοβόμουνα τα γηρατειά, τις αρρώστιες και τον θάνατο από μικρό παιδί. Έκανα αυστηρότατο ασκητισμό, ώστε να μην έρθουν σε μένα. Όμως, είδα μπροστά στα μάτια μου τα γηρατειά, την αρρώστια και τον θάνατο να επισκέπτονται τον Αβατάρ. Θρήνησα και φώναξα φωνή μεγάλη: «Όχι, όχι, δεν το θέλω αυτό!» Μόνον τότε ο Σουάμι μού ζήτησε να δω τα Νάντι. Σ’ αυτά όλοι οι Σίντας και οι Ρίσις δηλώνουν ότι ο Σουάμι θα επιστρέψει. Λίγο ηρέμησα. Όμως μέχρι να έρθει, δεν πρόκειται να σταματήσουν τα δάκρυα και οι θρήνοι. Πρέπει να αποδείξω ότι ο Αβατάρ δεν έχει καμιάν ασθένεια, δεν τον αγγίζουν τα  γηρατειά και ο θάνατος. Και εγώ δεν τα έχω αυτά. Γεννήθηκα σαν φως από τον Σουάμι και το σώμα μου θα ξαναγίνει τζιότι και θα ενωθεί με Κείνον.
Καταφυγή των αμαρτωλών, προσευχήσου για μας!
Ο Σουάμι ήρθε εδώ για να προστατέψει τους αμαρτωλούς. Μετέφερε τις αμαρτίες όλων στο Σώμα Του. Όπως άλλοτε ο Ιησούς, έτσι και τώρα ήρθε να προστατεύσει εκείνους που αμάρτησαν. Τα πήρε όλα πάνω στο Σώμα Του και άφησε τον κόσμο. Ο Σουάμι ήταν Εκείνος που με έφερε στη Γη. Ήρθα στον κόσμο για να απομακρύνω το κάρμα όλων και να χορηγήσω Παγκόσμιο Μούκτι. Όμως, ο Καρμικός Νόμος, που ο Ίδιος έχει θεσπίσει, δεν μπορεί να παραβιαστεί. Ο άνθρωπος πρέπει να βιώσει το Κάρμα που έρχεται από τις προηγούμενές του γεννήσεις. Μόνον τότε θα έρθει και γι’ αυτόν το Μούκτι. Έτσι ο Σουάμι και εγώ πήραμε το Κάρμα των 5δις 700 εκ. ανθρώπων στο σώμα μας και υποφέραμε. Όταν ο Σουάμι έρθει ξανά, όλα θα τελειώσουν και η Νέα Σάτυα Γιούγκα θα γεννηθεί. Όλοι θα αποκτήσουν την Απελευθέρωση. Το φορτίο του Κάρμα θα μετακυλήσει. Αυτή είναι η Νέα Δημιουργία. Το κάρμα και οι αμαρτίες όλων θα τελειώσουν. Ο Σουάμι και εγώ θα εισέλθουμε στα πάντα και στους πάντες και τότε θα γεννηθούν καινούργια ανθρώπινα πλάσματα. Όλα τελειώνουν εδώ με τούτη την προσευχή που έδωσε ο Σουάμι.
Ο Ιησούς φόρεσε ένα αγκάθινο στεφάνι, που φαίνεται στην καρδιά της Παρθένου Μαρίας. Τούτο το στεφάνι το γεμάτο αγκάθια  βρίσκεται μέσα στο Σώμα του Σουάμι και το δικό μου. Και μεις τώρα ξαπλώνουμε σε ένα κρεβάτι όμοιο με το κρεβάτι με τα βέλη, τούτη τη φορά όμως καμωμένο με αγκάθια, τα αγκάθια των αμαρτιών του κόσμου. Η φωτογραφία της Παρθένου δείχνει την καρδιά που αντιπροσωπεύει την Γκάρμπα Κότταμ. Οι φλόγες που αναδύονται από την καρδιά Της, δείχνουν το Στούπι. Είναι μέσα από τα 12 οκταπέταλα λουλούδια, τη Σάχασράρα, που ο Σουάμι και εγώ καίμε το Κάρμα και γεννιέται έτσι η Νέα Εποχή. Είναι οι δονήσεις που αναδύονται από αυτά τα οκταπέταλα λουλούδια που δείχνουν την Κάθοδο της Βαϊκούντα  στη Γη.