Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Άρθρο για τη Συνειδητοποίηση #7
Pig or Zip?(Γουρούνι ή Φερμουάρ;)
Σήμερα ο Σουάμι έδωσε ένα κομμάτι με τον θεϊκό Ταχυδρομείο με τα ακόλουθα:
«Μην κοιτάς πίσω και μην ονειρεύεσαι το μέλλον. Ούτε και αυτό  θα μπορέσει να σου φέρει το παρελθόν μα και δεν θα ικανοποιήσει  τα άλλα σου όνειρα της ημέρας. Το καθήκον σου, η επιβράβευσή σου -  η μοίρα σου είναι εδώ και τώρα.»

                     Dag Hammarskjold
                    UN Secretary General
                    1905–1961
24 Απριλίου 2013    Μεσημεριανός Διαλογισμός
Βασάντα:  Σουάμι, τι είναι αυτό που  έχει γράψει τούτος ο άνθρωπος;
Σουάμι:     Εσύ να γράψεις πάνω σ’ αυτό ένα άρθρο για τη Συνειδητοποίηση. Πριν σου είχα δώσει λόγια του Ιησού. Τώρα σου δίνω αυτό.
Βασάντα:  Καταλαβαίνω, Σουάμι, και θα γράψω.
Τέλος του Διαλογισμού
Πρόσφατα ο Σουάμι μού είχε δώσει πολλά αποσπάσματα από την Βίβλο και μου είχε ζητήσει να γράψω πάνω σ’ αυτά. Και εγώ έγραψα. Τώρα με τον ίδιο τρόπο μου το έδωσε κι αυτό. Αυτός ο άνθρωπος έζησε από το 1905 μέχρι το 1961.  Ας το δούμε. Πρώτα λέει ότι δεν θα πρέπει να κοιτάμε πίσω στο παρελθόν. Και όμως ο άνθρωπος πάντα σκέφτεται ό,τι έχει συμβεί  στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει ειδικά στις μεγάλες ηλικίες, όταν δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει. Ο νους τότε στρέφεται στο παρελθόν, σε παλιές σκέψεις. Σκέφτεται τι συνέβη στα νιάτα του και συλλογίζεται πάνω σ’ αυτό. Μα ποια στ’ αλήθεια η χρησιμότητα αυτών του των σκέψεων; Πολύ περισσότερο ευεργετικό για τον ίδιο είναι να σκέφτεται τον Θεό ή να ψάλλει το Όνομά Του. Δεν υπάρχει καμιά χρησιμότητα στο να φέρνουμε στο νου μας  τα περασμένα.
Ο άνθρωπος λέει στη συνέχεια να μην σκεφτόμαστε ούτε το μέλλον. Και όμως, ο άνθρωπος πάντα το κάνει αυτό. Ξοδεύει όλο του τον καιρό βυθισμένος στο να ονειρεύεται το μέλλον. Αυτά τα δύο συνυπάρχουν στη ζωή του. Ποτέ δεν σκέφτεται το παρόν. Ο νους πάντοτε τριγυρνά είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον. Μα και τα δύο δεν είναι καθόλου χρήσιμα. Ποιο είναι το δικό σας καθήκον; Είναι να φθάσετε τον Θεό, και μόνον αυτό. Δεν υπάρχουν άλλα καθήκοντα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος γεννήθηκε μόνον και μόνο να φθάσει τον Θεό. Οι σκέψεις και οι πράξεις μας πρέπει να κατευθύνονται μόνον σε τούτον τον στόχο, στο πώς να φθάσουμε τον Θεό. Αυτό και είναι το καθήκον μας. Αυτό πρέπει να αποτελεί αντικείμενο του διαλογισμού μας και αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πλήρως μέσα μας. Η γέννηση έχει δοθεί στον καθένα από μας για να μην ξαναγεννηθούμε. Αν δεν χρησιμοποιήσετε τη ζωή σας γι’ αυτό, θα ξαναγεννιέστε και θα πεθαίνετε συνεχώς, ξανά και ξανά. Το βραβείο που κερδίζουμε έρχεται σε πλήρη συμφωνία με το καθήκον που τελούμε. Αυτή είναι και η μοίρα μας, το πεπρωμένο μας, που θα το αποκτήσουμε «εδώ και τώρα».

Όμως, μπορούμε να αλλάξουμε τούτο το πεπρωμένο, αν εργαστούμε σκληρά. Ο Μαρκαντέγια θα ζούσε μόνον 16 χρόνια, μέσα, όμως, από σκληρή δουλειά το άλλαξε αυτό. Όλες οι προσπάθειες πρέπει να κατευθύνονται προς τον Θεό, για να Τον φθάσουμε. Αν έτσι πράττουμε και αν κάνουμε αυστηρή σάντανα, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε την «Απελευθέρωση  Εδώ και Τώρα». Μην σκέφτεστε το παρελθόν ούτε το μέλλον. Προσπαθήστε τώρα, τώρα καταβάλλετε κάθε προσπάθεια και με ένταση! Μην χάνετε χρόνο! Ο θάνατος μπορεί να επέλθει από στιγμή σε στιγμή. Έτσι πρέπει να ξοδεύουμε τον χρόνο μας μόνο με το να σκεφτόμαστε τον Θεό. Όλα τα άλλα είναι εφήμερα. Μέσα από τη σάντανά μου απέδειξα ότι μπορεί να κατακτήσουμε εδώ και τώρα το Μούκτι. Αυτό το έχω αποδείξει και έχω εκδώσει πάνω από 100 βιβλία λέγοντας πώς να το πετύχουμε αυτό.  Εγώ δεν έχω χρόνο να σκέφτομαι ούτε το παρελθόν μα ούτε και το μέλλον. Σκέφτομαι αδιάλειπτα τον Σουάμι, χωρίς ούτε λεπτό διαλείμματος. Και εξαιτίας αυτού είμαι σε θέση να γράφω τόση σοφία. Εξαιτίας όλων τούτων των ακατάπαυστων σκέψεών μου, η Κουνταλίνι μου έχει ανέβει και άνοιξε η Σαχασράρα και  ξεχύθηκε προς τα έξω αμρίτα. Αυτό είναι που αλλάζει την Εποχή Κάλι και την μετατρέπει σε Σάτυα Γιούγκα. Τα αισθήματα του Σουάμι και τα δικά μου ενώνονται και βγαίνουν από την Βίσβα Μπράχμα Γκάρμπα Κότταμ και πηγαίνουν στο Στούπι. Από το Στούπι αναδύονται και αλλάζουν τα πάντα σε Σάτυα Γιούγκα. Αυτό δίνει και μια Νέα Δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου