Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Άρθρο για τη Συνειδητοποίηση #44      Copyright © 2013 Sri Vasantha Sai Books & Publications Trust


Ποιος είναι ο Γκουρού;

           Στις 4 Ιουνίου 2013 ο Σουάμι έδωσε ένα άλλο χαρτί στο οποίο υπήρχαν κάτι ζωγραφιές. Στο κέντρο μια λάμπα, με τη φλόγα κόκκινη και γύρω της το φως κίτρινο. Από πάνω της ένα πεντάκτινο αστέρι κίτρινο κι αυτό μέσα σε μια μπάλα κίτρινου φωτός. Ένα Μανγκάλυα Σούτρα διακρίνεται μέσα  και στην κορυφή του αστεριού. Στην κάθε  του πλευρά από δύο μπλε σύννεφα - τέσσερα στο σύνολο - και έγραφε Σάι στη μια πλευρά και Βασάντα στην άλλη. Από κάτω έλεγε:
Ο Γκουρού είναι ο Κύριος των τριών  κόσμων. Είναι ο Μπράχμα, ο Βίσνου και ο Μαχέσβαρα.
Και τώρα ας τα δούμε όλα αυτά. Ο Γκουρού είναι ο Κύριος των τριών κόσμων. Είναι γνωστοί σαν Μπράχμα, Βίσνου και Μαχέσβαρα. Τούτη η Αγία Τριάδα βρίσκεται μέσα στο σώμα του καθενός μας. Πριν έγραψα ένα κεφάλαιο πάνω σ’ αυτό. Ο καθένας μέσα του έχει τον Μπράχμα. Ο άνθρωπος είναι που δημιουργεί τη δική του ζωή σύμφωνα με τα έργα και τις επιθυμίες του. Δημιουργεί την κάθε γέννηση που παίρνει. Οι πράξεις, οι επιθυμίες, η κάθε του σκέψη εντυπώνεται σαν σαμσκάρας – βαθειές καταγραφές – στον εγκέφαλό του. Και αυτό αποτελεί το προσχέδιο της επαναγέννησής του. Όταν πεθαίνει, αυτό αναδύεται σαν τη δική του δημιουργία.
Βίσνου είναι ο Συντηρητής Θεός. Εκείνος, που στρέφει τη ζωή του από τα εγκόσμια στην πνευματικότητα, που ανακαλύπτει την βασική αιτία της γέννησης και των βασάνων και που μεταμορφώνεται, γίνεται Βίσνου. Και τότε ο νους του εμπλέκεται μόνον σε πνευματικά θέματα.
Και επειδή τότε διώχνει όλες του τις κακές ιδιότητες, γίνεται ένας Μαχέσβαρα, ο Θεός της Καταστροφής, ο Κύριος Σίβα. Και έτσι αυτοί οι τρεις Θεοί βρίσκονται μέσα στον καθένα μας. Η Μπράχμα Λόκα, η Καϊλάς και η Βίσνου Λόκα βρίσκονται μέσα στον καθένα από μας. Όταν κάποιος συλλογίζεται τον Θεό και κάνει διαλογισμό, τότε η Γνώση των τριών τούτων κόσμων έρχεται σ’ αυτόν. Ο Ανταργιάμι, ο Ένοικος, που ενοικεί στις καρδιές γίνεται ο Γκουρού και μας καθοδηγεί. Είναι ο Ίστα Ντεβάτα, η προσωπική μας Θεότητα. Μας καθοδηγεί σαν ο Ένοικος. Σε τούτη την Εποχή σπανίζουν οι πραγματικοί γκουρού. Έτσι και μεις θα πρέπει να θεωρήσουμε τον Θεό σαν Γκουρού μας, όπως ακριβώς έκανε ο Εκαλάβυα, έκανε σάντανα και έφθασε τον Θεό. Πρέπει να γίνουμε σαν τον Εκαλάβυα και να κάνουμε σάντανα μόνοι μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου