Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο μοναδικός δρόμος για να εξασφαλιστεί η πραγματική γαλήνη είναι ο δρόμος της Αυτοθυσίας



Ο καθένας από μας πρέπει να προσπαθήσει και να ωριμάσει πνευματικά. Δέστε την Παντογνωσία του Κυρίου! Έχει αναθέσει στον καθένα μας καθήκοντα ανάλογα με τις ικανότητές του. Δίνει Απελευθέρωση, όταν τα καθήκοντα εκτελούνται σωστά εξασφαλίζοντας έτσι το Στάδιο της Εκπλήρωσης. Γνωρίζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, μας δίνει ανθρώπινη γέννηση ανάλογα με το κάρμα μας και μας βοηθάει να ωριμάσουμε μέσα από αυτές τις γεννήσεις και ζωές. Πώς μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να υμνήσουμε τον Κύριο που γνωρίζει τη ζωή και το ανάστημα όλων αυτών των αναρίθμητων ψυχών; Αυτός ο Κύριος έχει γεννηθεί ανάμεσά μας και μας καθοδηγεί. Είναι δυνατόν να χάσουμε μια τέτοια χρυσή ευκαιρία; Ας Του αφοσιωθούμε, ας παραδοθούμε σε Κείνον, ώστε οι ζωές μας να αποδώσουν καρπούς. Δεν πρέπει να διώξουμε κάθε προσκόλληση, όταν έχουμε την Γκίτα και τον Δάσκαλό Της ανάμεσά μας;

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η αθανασία κερδίζεται μόνο μέσα από την αυτοθυσία. Όταν θυσιάσουμε την εγκόσμια ζωή για τον Θεό, τότε εξαφανίζονται και οι επιδράσεις του κάρμα.


Πρέπει να εκτελούμε την κάθε μας πράξη, που η μοίρα μάς φέρνει μπροστά μας, σαν καθήκον. Αυτή η ψευδαίσθηση μάς εμποδίζει από το να εκτελούμε τα έργα που μας έχουν ανατεθεί και μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να νιώθουμε ότι το Ντάρμα των άλλων είναι ευκολότερο, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το δικό μας Σβαντάρμα είναι και μόνον το καλύτερο για μας. Μπορούμε να μεγαλώσουμε πνευματικά, μόνο εφόσον το εκτελούμε σωστά.
Προχώρησε σε μικρές πράξεις αυτοθυσίας και τότε θα βιώσεις την ευτυχία που σου δίνουν


Προστατεύουμε με τόση φροντίδα τον φυσικό μας πλούτο. Καταθέτουμε τα λεφτά μας στην Τράπεζα και κλειδώνουμε στο χρηματοκιβώτιο όλα τα τιμαλφή μας. Λαμβάνουμε πολλά και δραστικά μέτρα προστασίας τους, παρόλο που γνωρίζουμε το εφήμερο της φύσης τους. Αν φροντίζουμε τόσο πολύ για αυτά τα φθαρτά και εφήμερα πράγματα, πόσο περισσότερο θα πρέπει να φροντίσουμε να προστατέψουμε τον μόνιμο πνευματικό μας πλούτο;

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η Αυτοθυσία ευδοκιμεί μέσα από την Πρέμα και η Πρέμα αυξάνεται μέσα από την αυτοθυσία.


Όποιος λατρεύει τον Ύψιστο με τα λώτινα μάτια Θεό, που είναι ο Κύριος ολόκληρου του Σύμπαντος, Αθάνατος, Φωτοβόλος, Σταθερός ποτέ δεν θα αντιμετωπίσει ήττα.

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η ποιότητα της πίστη μας αποτελεί αντανάκλαση του νοητικού μας σταδίου.


Θεωρώ την Μπαγκαβάτ Γκίτα και το βιβλίο του Μαχάτμα Γκάντι «Τα Πειράματά μου με την Αλήθεια» σαν τα δυο μου μάτια. Τα διαβάζω με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και θέτω σε εφαρμογή αυτό που έχω μάθει. Μπορώ να πω ότι μέχρι κάποιου βαθμού έχω πετύχει το καθήκον μου. Όμως θα εκτελώ τις πνευματικές μου ασκήσεις μέχρι και την τελευταία μου αναπνοή. Ας κριθεί η επιτυχία μου από τους άλλους. Η Σάντανά μας δεν πρέπει να σταματάει. Ανά πάσα στιγμή ενδέχεται η ψευδαίσθηση να μας καταβροχθίσει. Και πέραν τούτου, αν σταματήσω να κάνω Σάντανα με την σκέψη ότι έχω πετύχει, αυτό και μόνον θα αποτελεί ένδειξη εγωισμού και όχι παράδοσης. Ποιοι είμαστε εμείς για να μπορούμε να αποφασίζουμε αν έχουμε ή όχι κερδίσει; Ποιοι είμαστε εμείς ώστε να είμαστε σε θέση να κρίνουμε την επιδεξιότητά μας; Ο Θεός και μόνον είναι Εκείνος που μπορεί να αποφασίσει. Όταν καταθέσουμε τα πάντα στον Θεό, αυτό θα οδηγήσει στην πλήρη παράδοση. Πρέπει να ζούμε με ένα συστηματικό τρόπο, και να στρεφόμαστε σιγά προς Εκείνον, ώστε τελικά να βάλουμε τον εαυτό μας στα Λώτινά Του Πόδια.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Η εσωτερική άσκηση λατρείας είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τις πομπώδης θρησκευτικές τελετές.


Σάρβα Μπούτα Χίτα Πριγιαγέι -Εκείνη που θέλει την Αθανασία για όλα τα πλάσματα. Ποια είναι η έμφυτη επιθυμία όλων των πλασμάτων; Είναι η πρόοδος στο δρόμο της πνευματικότητας και τελικά να φθάσουν στην Αθανασία. Η ευημερία μας βρίσκεται στο να μάθουμε την αποπροσκόλληση από το ίδιο μας το σώμα. Ο Σουάμι μού είπε: «Είσαι εκείνη που ταΐζει αυτές τις σκέψεις σε όλα τα όντα. Είσαι εκείνη που καθοδηγεί την ανθρωπότητα στο μονοπάτι της πνευματικότητας για να βιώσει την εγγύτητα με τον Θεό. Δέχεσαι την Χάρη του Θεού και την δίνεις για το καλό της ανθρωπότητας.»

Η άγνοια είναι η βασική αιτία όλων των προβλημάτων μας. Για να βρούμε τη γαλήνη του νου και να ζήσουμε μιαν άνετη ζωή, πρέπει να διώξουμε την άγνοια αυτή. Η πρώτη εντολή είναι να έχουμε ακλόνητη πίστη στον Θεό. Πρέπει να αγωνιζόμαστε να φθάσουμε τον Θεό, που είναι η Υπέρτατη Πραγματικότητα, ο Ένας που υπάρχει για την ευημερία όλων.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Εάν κάθε λεπτό αφιερώνουμε τα αισθήματα μας στον Θεό, τότε θα κάνουμε πούτζα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.


Πρέπει να λειτουργούμε με το αίσθημα της Παρουσίας του Θεού στην κάθε ύπαρξη. «Mamaivamso Jeevaloke Jeevabootha Sanathanaha». Μια σπίθα του Θεού παρευρίσκεται όχι μόνον σε όλους τους ανθρώπους μα και σε ολόκληρη τη Δημιουργία. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε το καλό σε όλους πάντοτε.»

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ποιος είναι σε θέση να περιορίσει το άπειρο διάστημα; Ποιος μπορεί να θέσει όρους στον χωρίς όρια ωκεανό; Με τον ίδιο τρόπο η τα πάντα διαπερνούσα Πρέμα δεν έχει ούτε κανόνες ούτε κανονισμούς.


Ο φυσικός πλούτος είναι εφήμερος, ο πνευματικός όμως είναι μόνιμος. Δεν θα πρέπει να είμαστε ιδιοτελείς και εγωιστές. Θα πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να εργαστούμε για το κοινό καλό. Και τότε ο Θεός είναι ευχαριστημένος και μας βοηθάει. Αυτό είναι το μοναδικό μάθημα που μας πέρασε από τους Αβατάρς μας, τους σοφούς, αγίους και μοναχούς μας. Επειδή ο Άμορφος Θεός είναι Παρών σε καθένα από μας, πρέπει να μάθουμε να Τον βλέπουμε σε όλους. Ο Θεός είναι «Σάρβα Μπούτα Ανταράτμα», ο Ένοικος όλων των πλασμάτων. Η Γκίτα μάς διδάσκει τούτην την Ύψιστη Αλήθεια. Ω! Όσο περισσότερο σκέφτομαι την Γκίτα τόσο τα μάτια μου γεμίζουν με δάκρυα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αρτζούνα που υπήρξε όργανο που έφερε αυτό το απαράμιλλο βιβλίο. Και εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων σε κείνον και τον ευχαριστώ εκ μέρους όλου του κόσμου. Όπως και ο Μπαγκιράτα, που έφερε τον Ουράνιο Γάγγη κάτω στη Γη, ο Αρτζούνα έφερε τούτην την Ιερή Γκίτα. Αξίζουν να λατρεύονται. Πρέπει όλοι μας να είμαστε ευγνώμονες και στους δύο τους.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πρέπει να αναπτύξουμε έτσι το νου μας, ώστε να μην μπορέσει κανείς και τίποτα να τον αγγίξουν.


Λόκα Κσέμα Σαμρακσακαγέι σημαίνει εκείνη που προστατεύει την ευημερία του κόσμου. Τι είναι καλό για τον κόσμο; Όλοι θα πρέπει να αποκτήσουν πνευματική αφύπνιση! Γιατί να ζούμε τούτη τη ζωή; Γιατί γεννηθήκαμε; Γεννηθήκαμε για να πεθαίνουμε ξανά και ξανά; Όχι, δεν είναι αυτός ο προορισμός μας. Γεννηθήκαμε για να απελευθερωθούμε από τον αέναο κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Αυτός και μόνον είναι ο λόγος που έχουμε πάρει γέννηση. Πώς είναι δυνατόν να φθάσουμε σε τούτην την Απελευθέρωση; Είναι δυνατόν μέσα από τη συνεχή Σάντανα.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την Αλήθεια, όταν διώξουμε τη σκέψη "εγώ είμαι το σώμα."


Ο Μπαγκαβάν λέει Λόκα Σόκα Νιρμολγιαγέι, που σημαίνει εκείνη που απομακρύνει τις λύπες και την θλίψη. Πρέπει να εξαλείψουμε την δυστυχία μας. Πώς; Με το να διαβάζουμε πνευματικά βιβλία, να σκεφτόμαστε πάνω σ’ αυτά και με το να εφαρμόζουμε οτιδήποτε έχουμε μάθει, η δυστυχία θα φύγει.
Αναμφίβολα μπορούμε να διαβάσουμε, να αποστηθίζουμε ή να απαγγέλουμε κάποια σλόκας από την Γκίτα. Ποια, όμως, η χρησιμότητα αυτής της άρτιας εκμάθησης; Πρέπει να προσπαθήσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή αυτά που έχουμε μάθει. Και αυτό σίγουρα θα μας απελευθερώσει.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

 Η αυτοθυσία είναι το κλειδί της Αλήθειας


Η Γκίτα μάς μιλάει για την εφήμερη φύση του σώματος. Το σώμα μόνον είναι που πεθαίνει, η ψυχή είναι αιώνια. Γιατί πρέπει να ανησυχούμε τόσο πολύ για αυτά τα φθαρτά σώματα; Αν χάσουμε το ένα θα αποκτήσουμε ένα άλλο. Οι σημερινοί μας συγγενείς δεν θα έρθουν μαζί μας μετά τον θάνατό μας. Γιατί θα πρέπει να είμαστε τόσο προσκολλημένοι σ’ αυτούς, που δεν είναι παρά περαστικοί; Τούτη η προσκόλληση αποτελεί την αιτία για Βισάνταμ, τη θλίψη ή τη σύγχυση. Μέσα από την βαθειά αφοσίωση προς τον Θεό, μπορούμε να ξεπεράσουμε τούτη την θλίψη.

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πρέπει να μιλάμε μόνο γι' αυτά που εμείς οι ίδιοι εφαρμόζουμε.


Έχουμε πάρει γέννηση σε τούτο το σώμα εξαιτίας των καλών μα και των κακών μας πράξεων στις περασμένες μας γεννήσεις. Η Γκίτα γεννήθηκε για να δώσει έμφαση στο μονοπάτι του δικαίου, που οδηγεί στην Απελευθέρωση από τις επαναλαμβανόμενες γεννήσεις. Η Γκίτα μάς οδηγεί στο μονοπάτι προς το γλυκύτατο και γεμάτο Ευδαιμονία Νέκταρ, που λέγεται ΘΕΟΣ.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Όταν υπομένουμε τις κακουχίες και εκτελούμε το καθήκον μας με αποφασιστικότητα, τότε όλες μας οι πράξεις γίνονται τάπας (πνευματική άσκηση).


Τα γεμάτα λαχτάρα καλέσματα και οι κραυγές μου
Έχουν φέρει τη γεμάτη ευδαιμονία Μορφή Σου
Ο Πράλαντα δημιούργησε τον Ναραχάρι
Η Πρέμα μου δημιούργησε τον Κύριό μου

Ποιος έδωσε στο Σώμα Σου την ευωδία του τριαντάφυλλου;
Εγώ με το κάλεσμα της ψυχής μου

Ποιος έκανε τα θεϊκά Σου Πόδια;
Εγώ με τις περίλυπες κραυγές μου.

Ποιος ζωγράφισε το γεμάτο γοητεία Πρόσωπό Σου;
Εγώ με τους ποταμούς των δακρύων μου

Ω η ομορφιά του σαγηνευτικού χαμόγελού Σου!
Δεν είναι το χωρίς τέλος βασίλειο της αγάπης μου;

Το κόκκινο των χειλιών Σου
Η ομορφιά της αφοσίωσής μου

Τα παιχνιδιάρικα μάτια Σου
Το Όνομά Σου στο αίμα μου

Τα χρυσά Σου Πόδια που ακούραστα χορεύουν
Η μουσική στην καρδιά μου

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Μόνο μέσα από συνεχή, από αδιάλειπτη προσπάθεια για αλλαγή αποκαλύπτεται η Αλήθεια.


Ποια η χρησιμότητα της Απελευθέρωσης που κατακτιέται μετά θάνατον; Μπορεί κανείς να την βιώσει μετά θάνατον; Ποιος θέλει μια τέτοια Απελευθέρωση; Μπορείτε να βιώσετε το Νέκταρ του Σάι εδώ και τώρα. Αυτό είναι αρκετό. Γιατί θα πρέπει να σκέφτεστε αν θα πάτε στον Παράδεισο μετά τον Θάνατο; Η Ευδαιμονία του Σάι είναι πολύ πιο μεγάλη από οποιαδήποτε παραδεισένια ευδαιμονία.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Θα κατακτήσουμε το Μούκτι μόνον αν θυσιάσουμε τα πάντα.



Προσπάθεια και Ανταπόκριση
Ο Σουάμι υπέδειξε ένα σπουδαίο θέμα από τη σελίδα 68 του βιβλίου «Πρέμα Μπάκτι».
…Για να δείξει στους ανθρώπους τις όψεις της Θειότητας, που μόλις έχουν περιγραφεί, και να φέρουμε τα ανθρώπινα πλάσματα σε συμβολή με τον Θεό, το Δημουργό τους, ο Κρίσνα, που είναι το Ίδιο το Παραμάτμα, ήρθε με ανθρώπινη μορφή. Η Ντάρα, Πράκριτι, πήρε τη μορφή της Ράντα, μια θέση που συμβολίζει τη Δημιουργία. Έτσι πρέπει να θεωρούμε τη Ράντα τον αγγελιοφόρο της Πράκριτι, που συμβολίζει όλα όσα αντιπροσωπεύουν τη Δημιουργία. Μας έδειξε πολλούς τύπους ιδεωδών σαν παραδείγματα για τους ανθρώπους που έχουν στόχο να φθάσουν τον Θεϊκό Κύριο με τη Μορφή του Κρίσνα. Σε όλα αυτά πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια για να αναγνωρίσουμε την στενή συγγένεια που υπάρχει μεταξύ των προσπαθειών της Ράντα και των ανταποκρίσεων του Κρίσνα.
Τα πάντα είναι όψεις του Θεού και έχουν μέσα τους την Θειότητα. Ο Σρι Κρίσνα Παραμάτμα ήρθε εδώ για να το δείξει αυτό και να φέρει τα ανθρώπινα πλάσματα σε συμβολή με τον Θεό. Η Ράντα είναι η Πράκριτι. Ο Σουάμι κατέβηκε για να συνεχίσει αυτό το Έργο. Ο Κρίσνα έδειξε ελάχιστα, ήρθε να εξολοθρεύσει τους κακούς ανθρώπους και να εγκαθιδρύσει το Ντάρμα. Και έκανε και τους ανθρώπους να πάνε με τον Θεό. Ο Κρίσνα το έδειξε στις γκόπις και στους γκόπας στην Γκόκουλαμ. Οι αγράμματοι γκόπας και οι γκόπις έφθασαν στο Στάδιο Μουμούκσου, εκείνου που είναι πάντα απορροφημένος στο Θεϊκό Ιδανικό του. Αυτός κατέκτησαν μέσα από την αγάπη τους για τον Κρίσνα.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η σοφία είναι ατελής εφόσον δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.


Η κάθε δική σας επιθυμία δημιουργεί εσάς. Κάνει την κάθε σας όψη. Είστε σαν το γλύπτη που σμιλεύει το άγαλμα. Η κάθε σας σκέψη αποτελεί ένα σκαρπέλο που σας δίνει το σχήμα και γίνεται η επόμενη γέννησή σας. Εγώ έχω μόνο μία επιθυμία: «Πρέπει να φθάσω τον Σουάμι!» Και έτσι η κάθε μου σκέψη σμιλεύει τη μορφή Του. Τα δάκρυα και οι κραυγές μου σμιλεύουν όλα του τα μέλη. Και έτσι ο Σουάμι έρχεται με τη νέα Του Μορφή. Πρόκειται για ένα αληθινό Ρομάντζο. Ποτέ δεν έχω δει τον Σουάμι από κοντά. Δε μου έχει απευθύνει ούτε μία λέξη. Δεν Τον έχω αγγίξει ποτέ. Και όμως Αυτός και μόνον είναι που μ’ αρέσει. Αυτόν θέλω. Ο Σουάμι και εγώ βλεπόμαστε, μιλάμε και αγγίζει ο ένας τον άλλο στο διαλογισμό, μα αυτό το σώμα δεν είναι το φυσικό Του Σώμα, αλλά το Θεϊκό. Είναι Αγνό, λαμβάνει χώρα στην Αγνή Συνειδητότητα. Δεν πρόκειται για σωματική συνείδηση. Ο Θεός και η Σάκτι Του δεν έχουν καν συνείδηση του σώματος, παρά μόνον Θεϊκή Συνειδητότητα. Ο Σίβα και η Σάκτι είναι τα δύο μισά του Ενός Σώματος. Ο Σίβα και η Σάκτι παρευρίσκονται στο σώμα όλων και λειτουργούν σαν την Κουνταλίνι. Όταν τα δύο ενώνονται, τότε έχουμε το Στάδιο Τζίβαν Μούκτα. Ο Σουάμι ήρθαμε εδώ για να δείξουμε αυτό ακριβώς και γι’ αυτό υποφέρουμε τον χωρισμό. Όμως, εδώ δεν πρόκειται για πόνο χωρισμού δύο ερωτευμένων. Είναι το μαρτύριο της τζίβα που υποφέρει εξαιτίας του χωρισμού της από τον Θεό. Αυτό είναι και το Αβαταρικό Έργο, η κατάδειξή του. Όμως, όταν αυτό γίνεται στην ανθρώπινη ζωή αποκαλείται ρομάντζο. Αυτό βασίζεται στα αισθήματα πόθου και τελείται γάμος. Είναι σα να ζεις τη ζωή σου σε μια εγκόσμια αποστραγγιστική τάφρο.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πρέπει να θυμόμαστε ότι και το καλό που κάνουμε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να έχουμε το όραμα του Κυρίου.


Τα αισθήματα είναι ζωτικής σημασίας για το ταξίδι μας να φθάσουμε τον Θεό. Είναι τα αισθήματα που είναι σπουδαία για να μιλήσουμε με τον Θεό και να ακούσουμε την φωνή Του. Με αγνά αισθήματα μπορούμε να έχουμε το όραμα της Αλήθειας.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Το πού και το πότε θα πεθάνουμε ήδη είναι προαποφασισμένο. Και έτσι ακριβώς θα συμβεί χωρίς να μπορεί κανείς να το αλλάξει.


Τούτος ο κόσμος αποτελεί ένα σπουδαίο κέντρο εκπαίδευσης  για όλους.  Γεννηθήκαμε για να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας μ’ αυτόν τον τρόπο.  Αν πετύχουμε στην εφαρμογή, δεν θα ξαναγεννηθούμε ποτέ ξανά!  Η Μάγια δεν θα μας αγγίξει και τότε όλοι θα γίνουμε Θεός.  Αυτή είναι η Νέα Δημιουργία.  Παντού είναι Σάτυα Μάγιαμ.  Καθώς εγώ βλέπω τα πάντα σα μάγια, Μάγιαβα, ολόκληρη η δημιουργία γίνεται τώρα Μάγιαβα.  Στα Νάντις του Σουάμι και στα δικά μου όλοι αποκαλούν τον Σουάμι Μάγιαβα.  Ο Θεός δημιούργησε μάγια τρικς και κάνει όλους να πέσουν μέσα.  Τώρα, όμως, αρκετά!  Αφυπνιστείτε και βγείτε από τη Μάγια!  Πρέπει να αρπάξουμε σφιχτά τον Θεό, που είναι η πηγή της μάγια και να μη φύγουμε. 

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι σκέψεις και τα αισθήματά μας γίνονται βαθιές καταγραφές και αυτές είναι που παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στην επόμενη γέννησή μας.


Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Οι ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες, επιθυμίες και προσκολλήσεις συνεχίζονται και στην επόμενη γέννησή μας.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Πρέπει να κατευθύνετε όλα τα αισθήματά σας προς τον Θεό. Νιώθετε θυμωμένοι; Κατευθύνετε τον θυμό σας προς τον Θεό και πέστε: "Γιατί δεν έχω το Ντάρσαν Σου;" Μιλήστε Του για τα αισθήματά σας.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Στρέψτε όλα σας τα αισθήματα προς τον Θεό. Θα σας αποδώσουν καλούς καρπούς. Αυτά και μόνον θα σας ελευθερώσουν


Οι δοκιμασίες είναι μια γεύση Θεού. Αν δε δοκιμάζεστε, δεν θα δυναμώσει η αποφασιστικότητά σας. Οι σπουδαστές συχνά γράφουν τρία με τέσσερα τεστ το χρόνο. Γιατί; Οι εξετάσεις δεν είναι για να τους δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να εκτιμήσουν και δυναμώσουν την κατανόηση του αντικειμένου. Όταν περνούν με άριστα, τότε ή προάγονται σε μεγαλύτερη τάξη είτε τους δέχονται σε πολύ καλά Πανεπιστήμια. Και ο Θεός κάνει το ίδιο. Γι' αυτό και υποδεχθείτε τα τεστς, όχι σαν τιμωρία, αλλά σα μια προστασία. Όσο σκληρά και να' ναι, πρέπει να το ξεκαθαρίσετε μέσα σας. Και τότε σίγουρα θα φθάσετε σε ένα υψηλότερο στάδιο. Ο Θεός ήδη γνωρίζει το ποιοι είστε. Αλλά μπορεί να σας δοκιμάζει για να θέσει ένα ιδανικό για τους άλλους. Τι βλέπετε εσείς είναι ένα πράγμα και το τι βλέπει ο Θεός είναι άλλο. Ο Θεός σάς δοκιμάζει ώστε όλες σας οι αμαρτίες και οι ατέλειες να ξεπλυθούν. Όπως ακριβώς και ο χρυσός δοκιμάζεται και έτσι πιστοποιείται η γνησιότητά του,το ίδιο και τα τεστς του Θεού είναι πάντα για να δυναμώνουν το κουράγιο σας, την υπομονή, την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή σας.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Η ρίζα όλων των αισθημάτων είναι η αίσθηση της αφής. Η βάση της αίσθησης αφής είναι το σώμα και το σώμα προκύπτει από τη γέννηση.


Το στόμα μου έχει πει την αλήθεια και μόνον, μόνο το Μεγαλείο και τη Δόξα του Κυρίου και τίποτα άλλο.
Το δέρμα μου δεν έχει αγγίξει τίποτα άλλο από τον Σουάμι. Δέρμα σημαίνει άγγιγμα αφής. Τα αισθήματά μου έχουν αγγίξει τον Θεό και μόνον και τίποτα άλλο.
Η μύτη μου γνωρίζει μόνον το Θεϊκό Άρωμα και τίποτα άλλο.
Τα μάτια μου έχουν δει τον Θεό και μόνον και τίποτα άλλο.
Τα αυτιά μου μόνον τον Θεό έχουν ακούσει και τίποτα άλλο.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εσείς είστε που δημιουργείτε τη ζωή σας ξανά και ξανά. Τα αισθήματά σας είναι που σας κρατάνε στον κύκλο των γεννήσεων.



Είναι η Σάτυα Γιούγκα, η Γιούγκα της Πρέμα. Το όνομα του Κυρίου είναι Πρέμα Σάι. Το όνομα της συζύγου Του Πρέμα. Ο κόσμος Τους θα είναι ένας κόσμος της Πρέμα χωρίς ίχνος μίσους, ζήλειας ή κακίας. Περιμένουμε γι’ αυτό!
Συνήθως η ιστορία του Αβατάρ καταγράφεται μόνον μετά την Κάθοδο. Εγώ γράφω την ιστορία του Πρέμα Σάι και κάθε λεπτομέρεια που να αφορά στην οικογένειά Του πριν Εκείνος να έρθει. Ο Σουάμι είπε: « Λόγω της εξαιρετικής σου αγνότητας είσαι σε θέση να γνωρίζεις όλα αυτά και, αποκαλύπτοντας στον κόσμο την ύψιστη Σοφία, τραβάς την Αλήθεια από την Πηγή για τα μυστικά της Δημιουργίας και την Κάθοδο του Αβατάρ.»
Καθώς σκέφτομαι μόνον τον Θεό, συνδέω το κάθε μου αίσθημα με Εκείνον. Ζω μόνον για Εκείνον με την άσβεστη δίψα να Τον φθάσω. Καθώς ο Θεός έχει έρθει με ανθρώπινη Μορφή, ζω την κάθε στιγμή μόνον για Κείνον. Λαχταρώ και κλαίω για τον Σουάμι. Η Ρούν Μπάντα μου είναι μόνον για Κείνον. Δεσμευμένος από το χρέος Του έρχεται ξανά σαν Αβατάρ για να το ξεπληρώσει. Πρόκειται να βιώσει κάθε αίσθημα που εγώ βίωσα. Η ζωή μου έχει κάνει τον Ίδιο τον Θεό οφειλέτη.

Με αγάπη 
Βασάντα Σάι

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Να επιθυμείτε τον Θεό και μόνον. Γιατί Αυτός και μόνον είναι η Αλήθεια.


«Όπως ακριβώς η Γη ανέχεται τον άνθρωπο που τη λεηλατεί, είναι καλό και για μας να ανεχόμαστε αυτούς που μας αδικούν.» 

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ακολουθώντας πνευματικές διδασκαλίες με τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις, οδηγείστε στη διάκριση και στη σοφία. H  γνώση που παρέχουν τα βιβλία είναι άχρηστη.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Σε ένα ταξίδι μια οικογένεια έχει πολλές βαλίτσες. Όλοι μοιράζονται το φορτίο. Με το κάρμα, όμως, δε γίνεται έτσι. Κανείς δεν μπορεί να μεταφέρει το δικό σου καρμικό φορτίο αντί για σένα.


Εσένα ψάχνω…

Από τότε που γεννήθηκες τα μάτια σου δεν είδαν τίποτα 
Και κανέναν εκτός από Μένα.
Πόση ταραχή Μου φέρνουν τούτα τα μάτια!
Το στόμα σου δε μιλάει για κανέναν άλλον από Μένα.
Πόσο πολύ το στόμα σου Με πειράζει!
Είδα την ομορφιά των χεριών σου σ’ αυτά που γράφεις
Είδα την ομορφιά των ποδιών σου στο περπάτημά σου
Είδα την ομορφιά του σώματός στου στο Σαρίρα Νιβένταν
Είναι εσένα που ψάχνω σε τούτον τον απατηλό κόσμο
-Σουάμι

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η απάθεια για τον κόσμο καταστρέφει κάθε μας επιθυμία και μας αδειάζει.



Η ζωή είναι μία αγορά. Στη ζωή το να δίνεις και να παίρνεις, το να παζαρεύεις και να κερδίζεις αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, τα κέρδη και τις απώλειες, τις χαρές και τις λύπες της, τις υποτιμήσεις και τις ανατιμήσεις της, τους ισολογισμούς της. Αλλά το να δίνεις Αφοσίωση (Μπάκτι) με αντάλλαγμα την Απελευθέρωση (Μούκτι) είναι η πλέον μεγάλη επιχείρηση από όλες.
Η απόδειξη της βροχής είναι η υγρασία που υπάρχει στο έδαφος. Η απόδειξη της αληθινής αφοσίωσης είναι η γαλήνη του νου που ο αναζητητής έχει φθάσει – η γαλήνη που τον προστατεύει κατά των βίαιων επιθέσεων των αποτυχιών, η γαλήνη που δεν την επηρεάζει καμιά απώλεια και ατίμωση, η γαλήνη που δε διαταράσσεται από τον θυμό, το μίσος, τη ζήλεια, την απάτη και τα χαμηλότερα πάθη, η γαλήνη που κάνει κάποιον να νιώθει ήσυχος, χωρίς να τον ενδιαφέρει οτιδήποτε κι αν συμβεί στη ζωή του και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Να γνωρίζετε ότι είστε οι ενσαρκώσεις τούτης της γαλήνης.
Η θρησκεία είναι το αντάμωμα του ατόμου με το Υπέρτατο. Όλοι προέρχονται από τον Θεό, είναι από τον Θεό, είναι ο Ίδιος ο Θεός. Το κάθε άτομο αποτελεί ένα υπέροχο λουλούδι στον κήπο του Αλλάχ. Μόνον σε τούτον τον κόσμο μπορεί να επιτευχθεί η πνευματική πρόοδος.
Η καταστροφή του εγώ και η διάλυση κάθε επιθυμίας μπορεί να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα ειδάλλως το πήγαινε – έλα σε τούτον τον μεταβατικό κόσμο είναι πλέον ή βέβαιον…
Ο Θεός δεν θέλει από σένα μεγάλα έργα επίδειξης. Πρόσφερέ Του τα μικρά δώρα της αγάπης και θα τα δεχθεί σαν την Ιερή Του τροφή.
Ο αληθινός πιστός θα πρέπει να είναι καλός γεωργός. Ο γεωργός ξεριζώνει τους γεμάτο αγκάθια θάμνους και τα ζιζάνια. Ο πιστός απομακρύνει τις άχρηστες και κακές σκέψεις από την καρδιά. Ο γεωργός φυτεύει, οργώνει, ποτίζει, σπέρνει, ρίχνει λίπασμα και στη συνέχεια γεμίζει τις αποθήκες του με πλούσια σοδειά. Ο πιστός οργώνει την καρδιά με καλές πράξεις, την ποτίζει με αγάπη και ρίχνει το λίπασμα της πίστης, φυτεύει τα φιντανάκια της επανάληψης του Ονόματος του Κυρίου (Ναμασμάραναμ), βάζει τους φράκτες του Εαυτού του με πειθαρχία και καλή συντροφία (σάτσαγκ) και στη συνέχεια θερίζει τη σοδειά της σοφίας (γκνιάνα).

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η Μάγια του κόσμου κρύβει την αλήθεια. Συνειδητοποιήστε την αλήθεια ότι το Ένα εμφανίζεται σαν πολλά.



Η μοναδική μέθοδος που μπορείτε να υιοθετήσετε για να ξεφύγετε από τις ταραχές του νου είναι η καλλιέργεια της αγνής εξυπνάδας. Αυτό είναι το άθροισμα και η ουσία όλων των πνευματικών πειθαρχιών. Η ευφυΐα καθαρίζεται από κάθε ιδιοτέλεια και προκατάληψη, από μίσος και απληστία μόνον με τη λατρεία του Θεού μέσα από Αγάπη με την οποία θα πλημμυρίσουμε όλα τα πλάσματα που ο Θεός δημιούργησε και με το να είμαστε μάρτυρες του Μεγαλείου και της Ομορφιάς Του. Μοιραστείτε την αγάπη με όλους. Κερδίστε τον θησαυρό της αγάπης, αποθηκεύστε τον στην καρδιά σας και προσκαλέστε τους πάντες να τον μοιραστούν μαζί σας.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μόλις οι πύλες της σοφίας ανοίγουν η μία μετά την άλλη, τότε αρχίζουμε να βλέπουμε το χρυσό φως της Αλήθειας.

Πάρτε ένα μάθημα από το δέντρο. Όταν είναι βαρυφορτωμένο με φρούτα, δεν σηκώνει το κεφάλι του ψηλά γεμάτο κομπασμό. Αντίθετα λυγίζει προς τα κάτω, σκύβει, σα να μην παίρνει κανενός είδους έπαινο για το έργο του και βοηθώντας στη συλλογή των φρούτων. Πάρετε μάθημα από τα πουλιά. Ταΐζουν εκείνα που δεν μπορούν να πετάξουν μακριά. Το πουλί ανακουφίζει την φαγούρα του βουβαλιού με το να το ξύνει με το ράμφος του. Βοηθάν και παρέχουν τροφή το ένα στο άλλο χωρίς καν σκέψη ανταμοιβής. Τότε πόσο περισσότερο πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση ο άνθρωπος με τις υπέρτερες επιδεξιότητές του και δυνατότητες; Η υπηρεσία είναι η καλύτερη θεραπεία για τον εγωισμό. Έτσι εμπλακείτε σε υπηρεσία για να ανακουφίσετε τον πόνο και την θλίψη στο μέγεθος που μπορείτε - Σουάμι

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δεν θα μπορέσουμε να ενωθούμε με τον Ωκεανό του Μπράχμαν παρά μόνον όταν αφήσουμε πίσω μας την άγνοια και τις επιθυμίες μας.