Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κάποιος που δεν βλάπτει τους άλλους με τις  σκέψεις, τα λόγια ή τις πράξεις είναι ένας αληθινός πνευματικός αναζητητής 



Τη Γη την αποκαλούμε Μπούμι Ντέβι και αποτελεί την Επιτομή της υπομονής. Ο Άγιος Τιρουβαλλάβαρ είπε:
«Όπως ακριβώς η Γη ανέχεται τον άνθρωπο που τη λεηλατεί, είναι καλό και για μας να ανεχόμαστε αυτούς που μας αδικούν.»


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δεν είναι σημαντικό το πώς γεννιόμαστε, αλλά το πώς θα πεθάνουμε.


Η ζωή μας είναι σαν φυλακή. Πρέπει να κάνουμε καλή χρήση του χρόνου που περνάμε σε τούτην την φυλακή κάνοντας σάντανα. Δεν πρέπει να σπαταλάμε τούτη την καταδίκη που μας έχει επιδικαστεί. Πρέπει να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από τούτην την εγκόσμια φυλακή και να στρέψουμε τις ζωές μας στον Θεό και μόνον τότε θα φθάσουμε στην Απελευθέρωση.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ένας πιστός που έχει διαποτιστεί από τον Θεό ξέρει μόνο ένα πράγμα - Θεός, Θεός, Θεός.


Η Αλήθεια είναι Θεός. Μπορούμε να φθάσουμε τον Θεό λέγοντας την Αλήθεια.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Όπως μία ορμητική πλημμύρα, έτσι και η αγάπη για το Θεό πρέπει να ξεχειλίζει από τα βάθη της καρδιάς.



Ο Θεός κυβερνά παντού 
Η Χάρη Του στα πάντα
Η Δόξα Του, οι καταρράκτες
Η Ανατολή, η Συμπόνια Του


Εσύ το μπλε του ουρανού, ω Κάνα!
Η Μορφή Σου Θεϊκή στο χαλάζι και στην καταιγίδα

Η Μορφή Σου Θεϊκή στους ωκεανούς και στα βουνά
Ο δεσμός μας συνεχίζεται μέσα από όλη τη Δημιουργία

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Υπάρχει πάντα σε εξέλιξη μια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Πρέπει να ταρακουνάμε το μυαλό μέσω της αυτο-ανάλυσης



Οι πέντε μου αισθήσεις δεν άγγιξαν ποτέ κανέναν και τίποτα εκτός από τον Θεό. Ο Σουάμι είπε ότι αυτή η εστιασμένη φλόγα αγνότητας μαίνεται στην φωτιά της σοφίας και απομακρύνει τις ακαθαρσίες όλων. Εκείνος με αποκάλεσε «λουλούδι της φωτιάς» και έδωσε ένα κόκκινο γιασεμί σε ένα σπίτι στο Κοϊμπατόρ για να αποδείξει αυτά τα λόγια Του! Ο Σουάμι είπε ότι αυτό το λουλούδι Βασάντα ανθίζει στην φωτιά Σάι.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ξυπνήστε! Προσφέρετε τα αυτιά σας στο θείο κάλεσμα του Κυρίου. Κάντε μια αποφασιστική προσπάθεια εδώ και τώρα για την αναζήτηση της σωτηρίας.


Πρέπει να διώξουμε την άγνοια συνειδητοποιώντας ότι τα πάντα σε τούτον τον κόσμο είναι ψευδαισθήσεις. Και τότε μόνον θα γεννηθεί η σοφία. Αγγίζοντας το Θείο με τη Σοφία, αυτό δίνει ευδαιμονία. Στην Μπαγκαβάτ Γκίτα ο Αρτζούνα λέει στον Κρίσνα ότι είναι ευκολότερο να δαμάσεις τον αέρα από το να ελέγξεις το νου. Αν δέσουμε το νου μας με τον Κύριο, θα έρθει κάτω από τον έλεγχό μας και δεν θα μας αγγίζει πια ο έξω κόσμος. Σαν την αγνή γυναίκα, πρέπει να αισθανόμαστε αιδώ όταν αγγίζουμε άλλα πράγματα. Πρέπει να έχουμε επίγνωση και ευαισθησία στο άγγιγμα του κόσμου.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μόνο με σάντανα, σάντανα και πιο σάντανα, μπορεί να γίνει μια Τζίβα να γίνει Σίβα.


ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΜΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ πράγματα εγκόσμια. Δεν μπορώ να ακούσω από το ένα μου αυτί. Ακούγοντας τους ήχους του εξωτερικού κόσμου και των σχέσεων, έχουν επηρεαστεί. Πώς μπορώ να προσφέρω σε Σένα τούτα τα αυτιά; Πώς μπορώ να το κάνω; Σε παρακαλώ, δείξε μου το Έλεός Σου! Κάνε τα αυτιά μου τέλεια και Απόλυτα!
Μου έδωσες πανέμορφα δόντια. Τι τα έκανα; Τα χρησιμοποίησα για λάθος πράγματα. Πόσα άχρηστα πράγματα μάσησε τούτο το στόμα; Πόσο αυτό το στόμα έχει μιλήσει άσχημα για τους άλλους; Σε πόσους βρήκε λάθη και τα δόντια τους τεμάχισαν ανελέητα; Πώς μπορώ να Σου προσφέρω τούτα τα δόντια; Κάνε τα τέλεια και Απόλυτα!
Πόσο η μύτη μου έχει μυρίσει όλες τις ακαθαρσίες του κόσμου και όχι το δικό Σου υπέροχα ευωδιαστό άρωμα; Έχει μυρίσει τόσες άσχημες μυρωδιές! Και καθώς δεν έχει μυρίσει το άρωμα του Θεού, έχει γίνει ατελές και συνεχώς τρέχει. Πώς μπορώ να Σου προσφέρω τούτη τη μύτη; Πώς μπορώ να προσφέρω μια σπασμένη κανάτα σε Σένα; Εξαιτίας των καταγραφών των τόσων γεννήσεων αυτό το δοχείο, που εμπεριέχει τη Δύναμη ζωής, έχει γίνει ελαττωματικό, σκάρτο.
Αυτό το δέρμα πόσους έχει αγγίξει; Αυτό το άγγιγμα δεν είναι αγνό. Είτε το έκανα με επίγνωση είτε χωρίς, έχω αγγίξει αντικείμενα του κόσμου. Το δέρμα άγγιξε πολλούς συγγενείς που συνδέονταν με το σώμα τούτο.
Σαν το λωτό, που παραμένει ανέγγιχτος από το νερό, αν δεν είχα αγγίξει τίποτα, δεν θα είχα γεννηθεί. Αυτό το σώμα δεν θα έρχονταν στη Γη. Καθώς άγγιξα πολλούς, το δέρμα έχει αλλάξει χρώμα, έγινε σκούρο και άρρωστο. Πώς μπορώ να το προσφέρω σε Σένα; Κάνε το τέλειο και Απόλυτο!
Ήθελα να παραμείνω νέα για πάντα. Πώς έρχονται τα γηρατειά; Πώς μπορώ να προσφέρω τούτο το γηραλέο σώμα σε Σένα; Θέλω να κάνω το κάθε του τμήμα, το κάθε του όργανο, τέλειο και Απόλυτο για να μπορέσω να Σου το προσφέρω. Σε παρακαλώ, ευλόγησέ με, δείξε μου το Έλεός σου!

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014


Αν ο νους απορροφάται από ένα πράγμα, τότε γίνεται αυτό το ίδιο το πράγμα. Το μυαλό που απορροφάται από το Θεό, γίνεται ο Ίδιος ο Θεός.


«Όταν κάνεις σημαντικές ερωτήσεις, θα δεχθείς και τη σωστή απάντηση μόνον αν σκεφτείς ότι εσύ και Εγώ είμαστε Ένα – μόνο τότε θα αποκαλυφθεί πλήρως η Αλήθεια…»

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Όταν η κάθε ενέργεια προσφέρεται στον Θεό, γίνεται γιόγκα.


Τα αισθήματα είναι ζωτικής σημασίας για το ταξίδι μας να φθάσουμε τον Θεό. Είναι τα αισθήματα που είναι σπουδαία για να μιλήσουμε με τον Θεό και να ακούσουμε την φωνή Του. Με αγνά αισθήματα μπορούμε να έχουμε το όραμα της Αλήθειας.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στη Συνειδητοποίηση του Εαυτού.


Γεννηθήκαμε σε τούτον τον κόσμο μόνο για να πάρουμε μαθήματα. Πρέπει να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας και να ζήσουμε σα σε Γκουρούκουλα. Τα πάντα είναι Μάγια, ψευδαίσθηση. Ο Θεός και μόνον είναι Αλήθεια. Γεννηθήκαμε μόνο για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Πρέπει να ελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από τούτην την εγκόσμια φυλακή και να δραπετεύσουμε από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μια καθαρή καρδιά αντανακλά σαν καθαρός καθρέφτης.


Αυτή η εμπειρία με τον Σουάμι έρχεται σαν την Σάτυα Γιούγκα. Από τα κοσμικά αισθήματα έρχεται η Σοφία και η Γνώση και αναδύεται η πραγκνιάνα του καθενός. Αυτός είναι και ο λόγος του ερχομού της Σάτυα Γιούγκα. Η πνευματική εμπειρία δίνει την Σοφία. Τα αισθήματά μου είναι «Θέλω να βιώσω τον Θεό!». Αυτά τα εστιασμένα αισθήματα και αυτή η δίψα ανοίγει το μπίντου και φέρνει τη Νέα Δημιουργία.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η ανθρώπινη γέννηση θα αποδώσει καρπούς μόνο αν αναπτύξει κανείς μια ακόρεστη πνευματική δίψα.



Οι πρόγονοί μας είπαν ιστορίες για το Γιάμα και τη Γιάμα Λόκα για να καθοδηγήσουν τον κοινό άνθρωπο, ώστε να μπορέσει να απαλλαγεί από τον κόσμο. Μα η αλήθεια δεν είναι έτσι. Ο Γιάμα και η Γιάμα Λόκα βρίσκονται στα χέρια του ανθρώπου και μόνον. Παλιά οι άνθρωποι ζούσαν με τον φόβο της Κόλασης και της αμαρτίας. Τώρα σε τούτην την Εποχή Κάλι, όλοι κατά καιρούς και απρομελέτητα διαπράττουν αμαρτίες. Κανείς πια δεν νιώθει φόβο για την αμαρτία. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι τα γηρατειά έχουν «πλάκα» και ότι πρέπει να μάθει να ζει έτσι. Έχει κάνει πολλούς γήινους νόμους, διαχωρίζοντας έτσι τις φυλές, τις χώρες μα και τις κοινωνίες. Μα τώρα έχει επιπλέον σταματήσει να ζει έτσι. Στην Κάλι Γιούγκα έχει παραβιάσει και τους νόμους που ο ίδιος συνέταξε και συμπεριφέρεται με έναν πολύ άσχημο με δαιμονικό τρόπο. Αν κάποιος του μιλήσει για τον πνευματικό δρόμο δεν το αποδέχεται. Και έτσι ο Γιάμαντάρμα προειδοποιεί τη Σάβιτρι:

…Να υπακούς τους γήινους νόμους.

Αν κάποιος αναζητήσει το Άτμα και δεν δεχθεί καμιά ενθάρρυνση, μα αν, αντίθετα, τρομοκρατηθεί, αυτό αποκαλείται Γιάμα – Θάνατος. Η Κατοπανισάδα μιλάει για το Νατσικέτα, που, όπως και η Σάβιτρι, πηγαίνει στη Γιάμα Λόκα, στον Κάτω Κόσμο, και διαφωνεί με τον Γιάμα. Το αγόρι ζητά Άτμα Βίντυα, όμως αντί γι’ αυτό ο Γιάμα του παρουσίασε πολλά άλλα πράγματα. Προσπαθεί να πείσει το αγόρι να ξεχάσει το Άτμα Βίντυα – τη Γνώση του Άτμα – και του υπόσχεται να του δώσει ένα μεγάλο επί Γης Βασίλειο να κυβερνήσει και για υπηρέτες να έχει Απσάρας – Ουράνια Πλάσματα. Ο Γιάμα με αυτά του τα επιχειρήματα προσπαθεί να τον πείσει. Ο Νατσικέτα, παρόλα αυτά, λέει ότι δεν θέλει τίποτα παρά μόνον το Άτμα Βίντυα. Όλα τούτα έχουν τη μορφή ιστορίας - με αυτό τον τρόπο εκείνοι, που ανακάλυψαν τις Αλήθειες, τις κατέγραψαν στις Ουπανισάδες με μορφή ιστοριών.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Μαγεία, θαύματα ή μάντρα δεν μπορούννα μεταφέρουν την Πρέμα από τον έναν στο άλλο.Τα απαιτούμενα προσόντα είναι η απλότητα, η υπακοή και η ταπεινότητα.


Ποιος είναι ο Γιάμα;
…..Αν και αξιώνεις αθανασία για το πνεύμα σου, η αθανασία για τον ατελή άνθρωπο είναι επικίνδυνη.
Εδώ ο Γιάμα διαφωνεί με τη Σάβιτρι και λέει ότι η αθανασία είναι επικίνδυνη για τον ατελή άνθρωπο. Πρόκειται για ένα νόμο που είναι κοινός για όλους πάνω σε τούτη τη Γη. Όλοι αυτό διακηρύσσουν και με αυτόν τον τρόπο μα και αυτό κάνουν, εκπαιδεύοντας έτσι τον άνθρωπο να σκέφτεται το ίδιο στο διάβα όλων των Εποχών. Αυτό είναι ο νόμος για τη Γη. Ο άνθρωπος γεννιέται, μεγαλώνει, παντρεύεται, δημιουργεί μια γενιά και στο τέλος έρχεται αντιμέτωπος με τον θάνατο. Είναι ο Νόμος της ζωής στη Γη. Ο άνθρωπος το αποδέχεται και ποτέ δεν σκέφτεται να προχωρήσει πέρα από αυτό, να τον ξεπεράσει και να φθάσει το Άτμα. Στο πέρασμα των Εποχών γίνεται σκλάβος τούτης της συνήθειάς του. Μέσα από σκέψη ο άνθρωπος της Εποχής του Σιδήρου σιγά – σιγά ανακάλυψε πώς να ζει. Η εγκόσμια ζωή ακολουθεί το ίδιο πρότυπο. Σκέφτηκε, όμως, ποτέ κανείς να το αλλάξει και να προχωρήσει σε έναν καινούργιο τρόπο;
Δεν υπάρχει Γιάμα Λόκα- Τάρταρα. Δεν υπάρχει κανένας κόσμος ξεχωριστός. Ο κάθε άνθρωπος γράφει το δικό του πεπρωμένο. Οι πρόγονοί μας μίλησαν για το Ντέβα Γιάμα – Θεό Θάνατο – και τον βοηθό του, Τσιτραγκούπτα, καθώς κατέγραφαν όλες τις πράξεις μας. Και έτσι εγκαταστάθηκε μέσα στον άνθρωπο ο φόβος της αμαρτίας. Του δίδαξαν: «Αν κάνεις καλό, θα πας στον Παράδεισο, ενώ οι κακές σου πράξεις θα σε οδηγήσουν στην Κόλαση.» Και έτσι αυτά τα λόγια εμποδίζουν και εμπόδιζαν τον άνθρωπο να κάνει κακές πράξεις. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν μιλάτε με άσχημες λέξεις σε κάποιον, αυτές οι λέξεις καταγράφονται, εντυπώνονται μέσα σας, γίνονται βαθειές καταγραφές. Αν ζηλεύετε , η ζήλεια σας καταγράφεται. Αν λογομαχείτε, γίνεται το ίδιο. Και με τούτον τον τρόπο τα πάντα εγγράφονται μέσα μας. Το καλό που κάνουμε και αυτό επίσης καταγράφεται μέσα μας. Τελικά είναι το καλό και το κακό που διαπράξαμε που μας επιστρέφει σαν πεπρωμένο. Είναι αυτό το πεπρωμένο, η μοίρα, το ριζικό που αποφασίζει πού, πότε και πώς θα υπάρξει η επόμενή μας γέννηση. Έτσι είναι οι σκέψεις, οι πράξεις και τα λόγια του καθενός μας που γράφουν το πεπρωμένο. Και ο θάνατος αποφασίζεται με αυτόν τον τρόπο. Το πώς και πότε θα πεθάνουμε - που μπορεί να είναι ένας θάνατος φυσικός αλλά και θάνατος από ατύχημα, αυτοκτονία ακόμα και μια δολοφονία. Ο Παράδεισος και η Κόλαση δεν υπάρχουν μετά θάνατον, και τα δύο εδώ βιώνονται, ενόσω ακόμα βρισκόμαστε εν ζωή.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η θυσία και η συμπόνια είναι τα δύο μάτια της Prema


Απελευθέρωση σημαίνει το να χάσεις την ταυτότητα με το όνομα και τη μορφή έχοντας ενωθεί με το Μπράχμαν. Είναι σαν το ποτάμι που χάνει την ταυτότητά του καθώς ενώνεται με την θάλασσα. Λατρεύοντας τον Θεό με Όνομα και Μορφή και απολαμβάνοντας τη γεύση καλείται Τζίβαν Μούκτι.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Prema είναι αγνή, μακάρια Συνειδητότητα χωρίς σώμα, μυαλό, αισθήσεις, διάνοια και εγώ. Η ουσία της είναι πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση.


Η άσκηση λατρείας του Άμορφου είναι εξαιρετικά δύσκολη. Απαιτείται κάποιος να έχει αγνή, αφυπνισμένη διάνοια και ισχυρή αποφασιστικότητα. Μόνον εκείνοι που δεν έχουν ίχνος σωματικής επίγνωσης μπορούν να ακολουθήσουν τούτο το μονοπάτι. Σαν ανθρώπινα όντα γεννιόμαστε με όνομα και μορφή και έτσι είναι ευκολότερο να απασχολήσουμε το νου στη λατρεία του Θεού με μορφή. Αν κάποιος κάνει τάπας με λατρευτική θέρμη, μπορεί να ενωθεί με το Άμορφο, με την χωρίς ιδιότητες Πρωταρχική Ψυχή.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014





Το βιβλίο 
"ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ" 
είναι διαθέσιμο 
στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη




Η δύναμη της αυστηρής πνευματικής άσκησης και η εστιασμένη Πρέμα προς τον Θεό θα μετακυλήσει το κάρμα του κόσμου και θα οδηγήσει όλους στην απελευθέρωση


ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΠΑΤΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑΝΑ η τζίβα αφυπνίζει τη δύναμη της Κουνταλίνι Σάκτι. Η Κουνταλίνι σηκώνεται και πηγαίνει στο Άγκνι τσάκρα, το τρίτο μάτι και εδώ συναντιούνται τα Ίντα και Πίνγκαλα Νάντις, σα δύο φίδια σε εναγκαλισμό με το πρόσωπο του ενός στραμμένο στο πρόσωπο του άλλου. Πάνω από αυτό το σημείο βρίσκεται η Μπραχμαράντρα. Βρίσκεται μεταξύ του έκτου και εβδόμου τσάκρα της Κουνταλίνι. Εδώ η τζιβάτμα και το Παραμάτμα βιώνουν το ένα τ’ άλλο στο στάδιο της δυαδικότητας, απολαμβάνοντας ευδαιμονία.
Μέσα από το μονοπάτι της έντονης σάντανα πρέπει όλοι να έχουν την φιλοδοξία να φθάσουν στο στάδιο αυτό. Σ’ αυτό η τζίβα απολαμβάνει εμπειρίες γεμάτες ευδαιμονία με τον Κύριο. Η τζίβα έχει φθάσει στο αιτιατό σώμα και βρίσκεται στο Στάδιο Τζίβαν Μούκτι. Απολαμβάνει την ευδαιμονία της Απελευθέρωσης ενόσω βρίσκεται ακόμα στο φυσικό της σώμα. Γιατί πρέπει να περιμένουμε για να απελευθερωθούμε τον θάνατο; Υπάρχει κάποια απόλαυση μετά θάνατο; Μπορούμε να απολαύσουμε το Μούκτι Εδώ και Τώρα. Εγώ έφθασα σε τούτο το Στάδιο και απολαμβάνω μεγάλη ευδαιμονία.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014




Το βιβλίο 
"ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ" 
είναι διαθέσιμο 
στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη






Όταν κάποιος σκέφτεται πάντα τον Κύριο, είναι πάντα μαζί Του.



«Πρέπει να κτίσουμε έναν φράχτη γύρω μας. Σαν τη σταγόνα του νερού που πέφτει από τα φύλλα του λωτού, πρέπει να ζούμε με αποπροσκόλληση μην επιτρέποντας τίποτα να μας αγγίξει…»

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014



Το βιβλίο
"ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ" 
είναι διαθέσιμο 
στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη









Οι προσπάθειές μας για την αναζήτηση της Αλήθειας είναι ασκητισμός. Μέσω αυτού του ασκητισμού αποκτούμε σοφία και μέσω αυτής της σοφίας βιώνουμε την ευδαιμονία.



Το Μπίντου είναι στ’ αλήθεια η Σάκτι, η εξωτερική δύναμη της Δημιουργίας και της εκδήλωσης. Αυτή η όψη της Σάκτι αποκαλείται και Κόκκινο Μπίντου. Το άσπρο Μπίντου δηλώνει τον Σίβα και βρίσκεται στη Μπραχμαράντρα. Το κόκκινο Μπίντου λέγεται ότι είναι η Πράκριτι, το άσπρο ο Πουρούσα. Το κόκκινο Μπίντου βρίσκεται στη Μούλαντάρα, το τσάκρα της βάσης, και πρέπει να ανυψωθεί για να ενωθεί με το Άσπρο Μπίντου. Συναντώνται στο Μπράχμαράντρα και ενώνονται καθ’ ολοκληρίαν στη Σαχασράρα, το έβδομο τσάκρα της Κουνταλίνι. Αυτή είναι η Γιόγκα ή άλλως η Ένωση με τον Θεό.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η πλήρης πίστη στο Θεό είναι μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ό, τι ο ίδιος ο Θεός.


Μπίντου σημαίνει μια σταγόνα και βρίσκεται σαν ένα «νησί στο κέντρο μιας λίμνης» στην κορυφή του κεφαλιού. Τώρα κατανοώ ότι αυτό είναι το Ασημένιο Νησί που ο Σουάμι έχει δείξει στο διαλογισμό. Στο πρώτο μου βιβλίο έγραψα για το Ασημένιο Νησί στο μέσο της θάλασσας από τρυφερό νερό καρύδας. Ο Σουάμι αναφέρεται σ’ αυτό σαν Βαϊκούντα.
Λέγεται ότι ένα άτομο μεταφέρει τις σαμσκάρας, τις καταγραφές των προηγούμενών του γεννήσεων, σε αυτό το σημείο. Η ζωή μου είναι πράγματι αποτέλεσμα των βαθιών καταγραφών της Ράντα. Ο Σουάμι είπε ότι τα τραγούδια και ποιήματα που συνέθεσα οφείλονταν σε τούτες τις βαθειές εντυπώσεις.



Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αφήστε το στόμα σας να λέει μόνο την αλήθεια, τίποτε άλλο.


Το σύμβολο του Μούκτι Νίλαγιαμ είναι μια κανάτα με Νέκταρ και τρεις σταγόνες του Νέκταρ να πέφτουν από αυτήν. Πρόκειται για το Μπίντου Βισάργκα, η πτώση μιας σταγόνας. Ο Σουάμι μάς είπε να την χρησιμοποιήσουμε σαν έμβλημα για τη σημαία του Μούκτι Νίλαγιαμ.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αφήστε τα αυτιά σας να ακούν μόνο το Θεό, τίποτε άλλο.


Τα αισθήματα της Πρέμα για τον Θεό καλύπτουν τις πέντε αισθήσεις και συνειδητοποιούμε ότι όλα τα άλλα αισθήματα είναι ψεύτικα – μόνο τα αισθήματα για τον Θεό είναι αληθινά.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αφήστε τα μάτια σας να βλέπουν μόνο το Θεό, τίποτε άλλο.


Κύριέ μου, αν ήμουν μαζί Σου,
Ακόμα και σαν κόκκος χώμα στο Μπριντάβαν
Θα γεννιόμουνα ξανά;
Δεν υπήρξα ούτε λόφος ούτε καν δέντρο
Ούτε λίμνη ούτε και ψάρι
Ούτε αγελάδα ούτε και μοσχαράκι
Στα Πόδια Σου τίποτα από αυτά
Ω ούτε καν ήμουν το ευτελέστερο όλων
Και έτσι θα ξαναγεννηθώ στερημένη.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Τα αισθήματά σας θα πρέπει να αγγίζουν μόνο το Θεό. Τίποτε άλλο


Η ρίζα όλων των αισθημάτων είναι η αίσθηση της αφής. Η βάση του αισθήματος της αφής είναι το σώμα και το σώμα είναι το αποτέλεσμα της γέννησης.
Καθώς μεγαλώνει η αφοσίωση, απαλείφεται η σωματική συνείδηση και η Πρέμα γίνεται πια το σώμα μας.
Όταν φθάνουμε αυτό το σώμα της Πρέμα και αγγίξουμε το σώμα της Πρέμα του Θεού με σοφία, γεννιέται η Αλήθεια. Αυτή είναι η αιώνια Ευδαιμονία, η αληθινή Ευδαιμονία, η μεγάλη Ευδαιμονία!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το να γνωρίζουμε ότι η ειρήνη βρίσκεται μέσα στον εαυτό μας είναι αληθινή γνώση.


Μόλις εμφανιστούν οι σκέψεις, μπορούμε να διακρίνουμε αν είναι καλές ή κακές. Τα αισθήματα όμως δεν μπορούμε να γίνουν αντιληπτά με αυτόν τον τρόπο. Τα αισθήματα ξεσπούν απότομα από μέσα μας και δεν μπορούν ούτε να εμποδιστούν ούτε να μετριαστούν.
Πρέπει να κατευθύνετε όλα τα αισθήματα προς τον Θεό. Αυτό θα φέρει καλούς καρπούς. Αυτά τα αισθήματα και μόνον είναι που θα σας απελευθερώσουν.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τα ηλεκτρονικά βιβλία 
Όχι Ναβαράτρι! Μοναδικό Ράτρι!
&
Παραματμα Σατσαρίτα 15
είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη









Η αλήθεια λάμπει από μια καθαρή καρδιά.


Αν βρίσκεστε στην κορφή ενός βουνού, χωρίς όμως να έχετε κανέναν απολύτως έλεγχο, τότε τι είστε; Τίποτα. Αν είστε ταπεινοί, στην κορφή των πραγμάτων, τότε τα έχετε αποκτήσει όλα.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τα ηλεκτρονικά βιβλία 

Όχι Ναβαράτρι! Μοναδικό Ράτρι!
&
Παραματμα Σατσαρίτα 15
είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη



Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια, όταν έχουμε διώξουμε τη σκέψη "είμαι το σώμa"




Υπάρχουν τρία είδη Πρέμας – Αγάπης. Το πρώτο είναι η αυταρέσκεια, η αγάπη που εξαρτάται από την δικής σας αυτοϊκανοποίηση. Το δεύτερο είδος είναι όταν προσδοκάτε ανταπόδοση αγάπης. Είναι η πολιτική του δούναι και λαβείν. Το τρίτο είναι η αληθινή Πρέμα, που εξυμνείται σαν Πρέμα και είναι η απόλυτα ανιδιοτελής. Είναι η αγνή αγάπη για τον Θεό. Είναι για τον Θεό και μόνον και δεν περιμένει τίποτα για ανταπόδοση. Δεν υπάρχουν επιθυμίες. Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλετε από τον Θεό. Είναι για τον Θεό, και μόνον για τον Θεό.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η αληθινή μορφή του Θεού είναι η αλήθεια.




Sathyameva Jayathe! Sathya Bhava!
Η Αλήθεια και μόνον θριαμβεύει! Φθάστε την Αλήθεια!

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το ηλεκτρονικό βιβλίο  
ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ μέρος 12 
είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη







Η Μάγια του κόσμου κρύβει την αλήθεια. Θα φανεί η αλήθεια όταν ο Ένας θα φανεί σαν πολλά ...



Η αγάπη εμφανίζεται μόνον από το όνομα, τη μορφή και τη σχέση. Εσύ αποζητάς την Απελευθέρωση για ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μιαν αγάπη χωρίς όνομα, μορφή και σχέση. Αναδύεται από τη συμπόνια και την αγάπη προς όλον τον κόσμο. Αυτό συνεπάγεται και τη Συμπαντική Απελευθέρωση.

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το ηλεκτρονικό βιβλίο  
ΠΑΡΑΜΑΤΜΑ ΣΑΤΣΑΡΙΤΑ μέρος 12 
είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη




Συναισθήματα, σκέψεις και διακρίσεις που επικεντρώνονται σε πνευματικούς στόχους οδηγούν στη σοφία.


Μέχρι να αποκτήσω επίγνωση της σχέσης μου με τον Σουάμι, έκανα πολύ αυστηρό ασκητισμό και ποικίλες πνευματικές ασκήσεις με τη δίψα να Τον φθάσω. Η λαχτάρα, ο πόθος να Τον θέλω δικό μου υπήρξαν η αιτία όλων αυτών των γεμάτο ένταση προσπαθειών. Σήμερα ο Σουάμι λέει: «Είσαι η Σάκτι Μου. Γνωρίζοντάς το έσο εν ειρήνη»

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Το ηλεκτρονικό βιβλίο  ΙΕΡΑ ΝΑΝΤΙ είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη









Η επιτυχία είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί όταν η διαδρομή μας είναι βασισμένη στην ταπεινότητα, χωρίς εγωισμό και διαθέτοντας πλήρη πίστη.


Ο νους επιθυμεί αυτό που πιστεύει ότι δεν κατέχει. Η παρόρμηση να το αποκτήσει εμφανίζεται ταυτόχρονα μα την προσπάθεια να το αποκτήσει. Θα νιώσει πόθο για την απόκτησή του. Όταν, όμως, έχει την επίγνωση ότι αυτό που με τόσο λαχτάρα αποζητά βρίσκεται υπό την κατοχή του, τούτη η βαθειά επιθυμία του σταματάει. Σταματάει η κάθε προσπάθεια, δεν βρίσκεται πια σε ένταση, δεν υπάρχουν εμπειρίες, ούτε και η επιθυμία να το βιώσει. Μόλις το μυαλό εστιαστεί στην σκέψη: «Είναι δικό μου», τότε ακολουθεί και η γαλήνη, η Υπέρτατη Γαλήνη. Η προσπάθεια πρέπει να καταβάλλεται μέχρις εκείνην την στιγμή.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το ηλεκτρονικό βιβλίο 

ΙΕΡΑ ΝΑΝΤΙ 

είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη


Όπως η φλόγα της λάμπας που φυλάσσεται σε έναν απάνεμο μέρος δεν τρεμοπαίζει έτσι και ακτινοβολεί και ο φωτισμένος εαυτός.


Αυτό είναι το Στάδιό μου. Τα αισθήματα της Παγκόσμιας Μητρότητας διογκούνται μέσα μου. Τα δάκρυά μου δεν πρόκειται να σταματήσουν και ο αγώνας μου δεν πρόκειται να πάρει τέλος μέχρι να αποκτήσω για όλους Μούκτι.
Η αγάπη είναι Μία. Η Αγάπη προς τον Θεό είναι Πρέμα. Όταν επεκτείνεται σε όλον τον κόσμο, γίνεται Παγκόσμια Μητρότητα. Βλέποντας τον Θεό και μόνον και λούζοντάς Τον με Αγάπη είναι Πρέμα. Αυτό είναι Ντβαΐτα – Δυισμός. Ο νους που είναι απορροφημένος στον Θεό, αρχίζει να βλέπει παντού τον Θεό. Το να βλέπεις παντού τον Θεό είναι Αντβαΐτα, Μη – Δυισμός. Επειδή ήθελα να παντρευτώ τον Θεό, τώρα βλέπω όλον τον κόσμο σαν παιδιά μου.
Η Πρέμα ωριμάζει μέσα στα μητρικά αισθήματα. Στη αρχή το μυαλό πρέπει να εστιάζεται σε μια μορφή. Αυτό είναι Πρέμα. Έλουσα με την αγάπη μου τον Θεό και μόνον. Όταν η αγάπη μου διευρύνθηκε και αγκάλιασε όλον τον κόσμο, έγινε Συμπαντική Μητρότητα.
Όλοι μας νιώσαμε την αγάπη της μητέρας, τη στοργή της και την αυτοθυσία της. Αν τα αισθήματα μιας μητέρας είναι τόσο έντονα, σκεφτείτε τότε πόση δύναμη έχουν τα αισθήματα μιας μητέρας που θεωρεί ολόκληρο τον κόσμο παιδιά της. Συλλογιστείτε το και θα κατανοήσετε το στάδιό μου.