Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

H Ουσία της Βασάντα Σάι Γκίτα






Οτιδήποτε κάνετε και οτιδήποτε είστε μετατρέψτε το έργο που έχετε αναλάβει σε πράξη λατρείας.

Αν ένα και μόνον άτομο μεταμορφωθεί, τότε και το σπίτι θα μεταμορφωθεί.  Ότι το σπίτι και το Έθνος.  Αν και το Έθνος μεταμορφωθεί, ο κόσμος θα προοδεύσει.  Αν ο κόσμος αλλάξει θα καθαρίσει και η ατμόσφαιρα.  Και όποιος αναπνέει θα έχει καλή υγεία.  Αν σκορπάμε αγάπη, αυτό γίνεται το αντίδοτο για την κακή φύση και όλες τις ατυχίες μας.  Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος.  Αφυπνιστείτε, οδεύσατε προς την Αλήθεια!

Η σκέψη που κυριαρχεί την ώρα του θανάτου, βάζει τα θεμέλια στα οποία κτίζεται η επόμενη γέννηση.

Η χαρά που αποκομίζουμε από τα αντικείμενα των αισθήσεων δεν είναι πραγματική χαρά.  Η ύψιστη ευδαιμονία βρίσκεται μέσα στον δικό μας εαυτό και γι’ αυτό δεν πρέπει να στρεφόμαστε προς τα έξω.  Ψάξτε το μέσα σας και θα το απολαύσετε.

Η ουσία της Πρέμα βρίσκεται πέρα από ανθρώπινη κατανόηση. 
Είναι η Αγνή Συνειδητότητα. Αυτός που την βιώνει γίνεται Θεός.

Αν δεν φτάνουμε στη σοφία, τότε έχουμε έλλειψη πίστης.

Στη σημερινή εποχή οι άνθρωποι έχουν αιχμαλωτιστεί στην τρέλα της απόκτησης θέσης, τίτλων, χρημάτων και αποτυγχάνουν  να εκτελούν τα καθήκοντά τους αποτελεσματικά.  Παγιδευμένοι σε  τούτη  την ψευδαίσθηση χάνουν την ικανότητά τους να σκέφτονται λογικά και ξεχνούν τελείως τον πολιτισμό τους και την εθνική τους κληρονομιά. Μπερδεμένα και τα πέντε στοιχεία από την κατάστασή μας βρίσκονται τελείως σε δυσαρμονία και δεν λειτουργούν όπως θα’ πρεπε.

Τι μπορούμε να καλέσουμε δικό μας;  Τι φέραμε εμείς στον κόσμο;  Τι πρόκειται να πάρουμε μαζί μας;  Γιατί γεννηθήκαμε;  Γεννιόμαστε ξανά και ξανά για να πεθάνουμε;  Γεννιόμαστε για να απελευθερωθούμε και να ζήσουμε σαν ιδανικά παραδείγματα για τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου