Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Τα αισθήματα της αφοσίωσης μιας τζίβας προσφέρονται μέσα από το 101 Νάντις στον Ενοικώντα "Θεό". Σε ανταπόδοση δέχεται τη Γνώση του Εαυτού.

Απελευθέρωση σημαίνει το να χάσεις την ταυτότητα με το όνομα και τη μορφή έχοντας ενωθεί με το Μπράχμαν. Είναι σαν το ποτάμι που χάνει την ταυτότητά του καθώς ενώνεται με την θάλασσα. Λατρεύοντας τον Θεό με Όνομα και Μορφή και απολαμβάνοντας τη γεύση καλείται Τζίβαν Μούκτι.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η αγάπη καθαρίζει τον αέρα και αγιάζει τη γη


Η άσκηση λατρείας του Άμορφου είναι εξαιρετικά δύσκολη. Απαιτείται κάποιος να έχει αγνή, αφυπνισμένη διάνοια και ισχυρή αποφασιστικότητα. Μόνον εκείνοι που δεν έχουν ίχνος σωματικής επίγνωσης μπορούν να ακολουθήσουν τούτο το μονοπάτι. Σαν ανθρώπινα όντα γεννιόμαστε με όνομα και μορφή και έτσι είναι ευκολότερο να απασχολήσουμε το νου στη λατρεία του Θεού με μορφή. Αν κάποιος κάνει τάπας με λατρευτική θέρμη, μπορεί να ενωθεί με το Άμορφο, με την χωρίς ιδιότητες Πρωταρχική Ψυχή.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η Πρέμα δεν γνωρίζει ντροπή. Δεν μπορεί κανένας και τίποτα να την ελέγξει. Δεν εξαρτάται από τίποτα, είναι πάντα ελεύθερη.


Μέσα από το μονοπάτι της έντονης σάντανα πρέπει όλοι να έχουν την φιλοδοξία να φθάσουν στο στάδιο αυτό. Σ’ αυτό η τζίβα απολαμβάνει εμπειρίες γεμάτες ευδαιμονία με τον Κύριο. Η τζίβα έχει φθάσει στο αιτιατό σώμα και βρίσκεται στο Στάδιο Τζίβαν Μούκτι. Απολαμβάνει την ευδαιμονία της Απελευθέρωσης ενόσω βρίσκεται ακόμα στο φυσικό της σώμα. Γιατί πρέπει να περιμένουμε για να απελευθερωθούμε τον θάνατο; Υπάρχει κάποια απόλαυση μετά θάνατο; Μπορούμε να απολαύσουμε το Μούκτι Εδώ και Τώρα. Εγώ έφθασα σε τούτο το Στάδιο και απολαμβάνω μεγάλη ευδαιμονία.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Οι αγνές σκέψεις κάνουν τον άνθρωπο Θεό. Οι μιαρές σκεψεις τον κάνουν ζώο.



ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΠΑΤΙ ΤΗΣ ΣΑΝΤΑΝΑ η τζίβα αφυπνίζει τη δύναμη της Κουνταλίνι Σάκτι. Η Κουνταλίνι σηκώνεται και πηγαίνει στο Άγκνι τσάκρα, το τρίτο μάτι και εδώ συναντιούνται τα Ίντα και Πίνγκαλα Νάντις, σα δύο φίδια σε εναγκαλισμό με το πρόσωπο του ενός στραμμένο στο πρόσωπο του άλλου. Πάνω από αυτό το σημείο βρίσκεται η Μπραχμαράντρα. Βρίσκεται μεταξύ του έκτου και εβδόμου τσάκρα της Κουνταλίνι. Εδώ η τζιβάτμα και το Παραμάτμα βιώνουν το ένα τ’ άλλο στο στάδιο της δυαδικότητας, απολαμβάνοντας ευδαιμονία.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Υπάρχει μία Συμπαντική Συνειδητότητα. Τα αισθήματά μας είναι που μας συνδέουν με αυτήν την Συμπαντική Συνειδητότητα.



Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την Αλήθεια, όταν αποβάλουμε την σκέψη «εγώ είμαι το σώμα». Και τότε το κάθε αίσθημα γίνεται Αλήθεια.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Τα πέντε στοιχεία επηρεάζουν άμεσα τις πέντε αισθήσεις. Αν εμείς δεν είμαστε καθαροί - αγνοί - και τα πέντε στοιχεία θα χάσουν την καθαρότητά τους. Γι' αυτό και ο καθένας από μας είναι υπεύθυνος στο να φέρει την αρμονία στα πέντε στοιχεία.
....Είναι ο νους και οι αισθήσεις που εξουσιάζουν τη δύναμη ζωής. Η λογική κυριαρχεί με τους κανόνες της της συμμετρίας. Η ψυχή ενθρονίζεται σε ένα έδρανο του νόμου. 

Ο Σουάμι το υπογράμμισε αυτό. Εδώ λέει πώς η διάκριση του ανθρώπου περιορίζεται από την ίδια του τη μοίρα, το πεπρωμένο του. Ο νους και οι αισθήσεις εξουσιάζουν το Άτμα. Ο άνθρωπος ζει σύμφωνα με τις επιταγές του νου και των αισθήσεων. Δεν υπάρχει χώρος για το Άτμα. Δε γνωρίζει το Άτμα. Κάνει μόνον ό,τι αρέσει στο νου και στις αισθήσεις. Αυτό και μόνον κάνει. Αυτή η συνήθεια έρχεται σε κάθε του γέννηση. Η διάκρισή του εργάζεται επίσης σύμφωνα με το πεπρωμένο του. Ο ίδιος κάνει ένα νόμο, σʼ αυτόν ενθρονίζει το Άτμα και πράττει ανάλογα με αυτόν.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο Θεός είναι Αγάπη. Η εκδήλωση της Αγάπης είναι το Ντάρμα του ανθρώπου.


…Σε τούτα τα κατώτερα βασίλεια Ζωής αναμειγνύονται κάθε είδους αντιθέσεις. Αλήθεια και ψεύδος, Σοφία και Άγνοια, Θάνατος και Ζωή όλα αναμειγνύονται σε τούτην την κοιλάδα των φευγαλέων αναλαμπών. Οι ψυχές παγιδευμένες σε τούτην την περιοχή γίνονται πράκτορες των επιθυμιών της Ζωής και όχι των Κυρίων τους. Κάποιοι, όμως, διαβαίνουν με μεγάλη προσοχή και φθάνουν σε μιαν υψηλότερη ζωή.

Τι είναι ο κατώτερος λόκα – κόσμος; Υπάρχουν 14 κόσμοι στο σώμα όλων. 7 ανώτεροι πάνω από το στομάχι και 7, που αποκαλούνται κάτω κόσμοι, κάτω από αυτό. Σε πολλά βιβλία έχω γράψει πάνω σ’ αυτό. Όλοι είναι γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις. Για όσους το Άτμα βρίσκεται εδώ, δεν μπορούν να ανέβουν. Αν και οι άνθρωποι ζουν σε ένα ανθρώπινο σώμα, ζούνε σα ζώα. Εδώ οι σάντακας απαιτείται να έχουν μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Πρέπει να αντιστρατευόμαστε με αυτές τις αντιθέσεις και να προχωρούμε πέρα από αυτές. Ακόμα και μεγάλοι ρίσις και σοφοί έχουν εξαπατηθεί εδώ. Για τη Μάγια των Θαυμάτων έχω γράψει δύο βιβλία.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αν τα αισθήματά μας είναι αγνά θα απολαύσουμε σφρίγος και δύναμη.


Ολόκληρη η Δημιουργία, Φύση, ανήκει στον Θεό και μόνον. Ο άνθρωπος όμως, μη συνειδητοποιώντας αυτό, θέλει να κατέχει τα πάντα και διακηρύττει: «Είναι δικό μου!» Γι’ αυτό γεννιέται και πεθαίνει επανειλημμένα. Αν θέλετε να φθάσετε στο χωρίς γέννηση στάδιο, πρέπει να αφήσετε τα πάντα σε τούτον τον κόσμο. Κανείς εδώ δεν ανήκει σε μας. Πριν κάποιο διάστημα έγραψα ένα τραγούδι στο οποίο έλεγα:
Τούτος ο κόσμος είναι το πλέον ευτυχισμένο μέρος
Εδώ κανείς δεν ανήκει σε κανέναν
Δεν υπάρχουν διαφορές ούτε και απάτες
Είναι δικό μας είναι δικό σας!

Πρόκειται για μια στροφή από ένα πολύ παλιό μου ποίημα. Τούτος ο κόσμος είναι το πλέον ευτυχισμένο μέρος, στο οποίο κανείς δεν ανήκει και σε κανέναν. Δεν υπάρχει καμιά από τις διαφορές της «οικογένειάς μου, της οικογένειάς τους». Όχι τεχνάσματα, όχι παζάρια! Εδώ τα πάντα είναι Δημιουργία του Θεού! Είδα τούτον τον ευτυχισμένο κόσμο. Ο Σουάμι είπε ότι έχουμε έρθει εδώ για να δείξουμε τους Πουρούσα Πράκριτι.

Καθώς ο άνθρωπος διασχίζει ένα - ένα τα τσάκρας, βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλές αντιπαραθέσεις που το μυαλό του δημιουργεί. Μόνον αφού τα διασχίσει όλα, φθάνει στον Θεό. Όταν φθάσουμε στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχει πια επιστροφή. Αυτό είναι που γράφει και ο Sri Aurobindo για τη Σάβιτρι που διασχίζει τα τσάκρας.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πιστεύουμε ότι το φαγητό είναι ο λόγος της καλής μας ή όχι υγείας. Στην πραγματικότητα την υγεία μας την επηρεάζουν τα αισθήματά μας. 



Η Σάβιτρι παρατηρεί τη γέννηση της σκέψης. Βλέπει τις δραστηριότητες των διαφόρων δυνάμεων στα λεπτοφυή Κέντρα της Συνειδητότητας – τους διάφορους λωτούς. Αισθάνεται την Ολότητα του Σύμπαντος, την υψηλή συνάντηση του νόμου. Βλέπει την πανίσχυρη Δύναμη της Φύσης και το ρόλο του ατόμου σαν το όργανό της. Ο Θεός και η φύση είναι που τα κάνουν όλα, μόνον η αποδοχή της ψυχής ανήκει στον άνθρωπο.

Καθώς η Σάβιτρι προχωρεί στο ταξίδι της, ακούει μια φωνή, που της λέει ότι, αν θέλει να προστατεύσει αυτό το Σύμπαν:

…πρέπει να αντέξεις όλα του τα μαρτύρια. Αν θέλεις να γνωρίσεις την Αλήθεια του Θεού, διώξε τα πάντα από το νου σου και άδειασε για τον Θεό.

Αυτό συνέβη και στη δική μου ζωή. Ζήτησα από τον Σουάμι να πάρει τα πάντα από μένα, να με αδειάσει τελείως. Έκλαψα και θρήνησα για Κείνον γι’ αυτό ακριβώς: «Άδειασέ με!» Ήταν εκείνη τη μέρα που άδειασα. Όσοι θέλουν να φθάσουν τον Θεό, πρέπει να αδειάσουν τους εαυτούς τους. Μόνον τότε μπορεί να φθάσουν τον Θεό. Δεν θα πρέπει να εμφορούνται με καμιά απολύτως σκέψη ή επιθυμία, τίποτα δεν θα πρέπει να υπάρχει εκεί. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν όσοι βρίσκονται στο δρόμο της σάντανα. Όλες οι σκέψεις και τα αισθήματα εισέρχονται στα τσάκρα

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Τα αισθήματά δημιουργούν τη ζωή μας.


Στη σελίδα 144 του βιβλίου του Sri Aurobindo Σάβιτρι υπάρχει η δήλωση:

…Η Σοφία μειώνεται σε φόρμουλα...
…Η αυτοκρατορία της ζωής ωθείται σε ένα σκηνικό της Λογικής, η πορεία της περιορίζεται σε ένα ασφαλές μονοπάτι. Δεν τολμά πια να μπει σε περιπέτειες, να πετάξει πολύ ψηλά ούτε να παραδώσει τον κόσμο στις φλόγες.

Έτσι οι σκέψεις του ανθρώπου είναι μόνον για τον κόσμο που εκείνος αντιλαμβάνεται, που βλέπει με τα φυσικά του και μόνο μάτια. Δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα από αυτόν. Πέρα από αυτό είναι ένα πνευματικό βασίλειο, το Ατμικό Του Βασίλειο. Εξαιτίας της περιορισμένης γνώσης του ανθρώπου, εκείνος κάνει μια φόρμουλα, δημιουργεί έναν τύπο στον οποίο και ωθεί τούτο το πνευματικό Βασίλειο, και το περιορίζει εκεί. Αυτό που έμαθε τούτος ο άνθρωπος όλους αυτούς τους αιώνες δεν του επιτρέπει να προχωρήσει πέρα από ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Καθώς η μια Εποχή διαδέχεται την άλλη ο άνθρωπος γεννιέται, μεγαλώνει, παντρεύεται και πολλαπλασιάζει τη γενιά του. Αυτή είναι η φόρμουλα της ζωής του. Κάποιοι προχωρούν πέρα από αυτήν. Πηγαίνουν σε Ναούς, κάνουν τζάπα και διαλογισμό, προσφέρουν λατρεία στον Θεό. Όλα τούτα είναι σαν πίκλες για την κυρίως τροφή της ζωής τους. Δεν γνωρίζουν το πώς να προχωρήσουν πέρα από αυτές. Υπάρχουν ελάχιστες, εξαιρετικά σπάνιες ψυχές που θέλουν να προχωρήσουν. Όμως οι οικογένειές τους δεν τους το επιτρέπουν. Θέλουν να τις συμπεριλάβουν στην παλιά παραδοσιακή φόρμουλα ζωής. Έτσι οι σοφοί γεννιούνται σπάνια. Αν τουλάχιστον κάποιος από κάθε οικογένεια προσπαθούσε να ζήσει πνευματική ζωή, ο κόσμος θα προόδευε.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τούτη η ζωή δεν είναι παρά ένα μακρύ όνειρο.


Σταγόνες από Νέκταρ… 

ॐ Το σώμα αποτελεί ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να γνωρίσουμε τον Θεό. Αν το χρησιμοποιούμε αλλιώς, η προσκόλληση θα μας φυλακίσει στην άχαρη εγκόσμια ζωή. 

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η ψυχή που αναχωρεί παίρνει μαζί της το καρμικό φορτίο και έτσι ξαναγεννιέται στη Γη.


Το σώμα είναι ασθένεια, η γέννηση είναι ασθένεια. Το σώμα γεννήθηκε μόνο για θεραπεύσει την ασθένεια της γέννησης. Γι’ αυτό ζητώ απελευθέρωση από τον Ύψιστο Γιατρό-τον Σουάμι. Εκείνος είναι ο μοναδικός Γιατρός που μπορεί να θεραπεύσει την αρρώστια της γέννησης. Αν έχουμε τη Χάρη Του, τότε ματαιώνει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς μας. Γι’ αυτό ξεκίνα από τώρα την προσπάθεια! Εφάρμοσε αυτά που διδάσκει! Δείξε Αγάπη σε ΟΛΟΥΣ!

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Όπως η Γη ανέχεται αυτούς που τη λεηλατούν, έτσι και μεις πρέπει να ανεχόμαστε όσους μας αδικούν.


Η ζωή είναι μία αγορά. Στη ζωή το να δίνεις και να παίρνεις, το να παζαρεύεις και να κερδίζεις αποτελούν μέρος του παιχνιδιού. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, τα κέρδη και τις απώλειες, τις χαρές και τις λύπες της, τις υποτιμήσεις και τις ανατιμήσεις της, τους ισολογισμούς της. Αλλά το να δίνεις Αφοσίωση (Μπάκτι) με αντάλλαγμα την Απελευθέρωση (Μούκτι) είναι η πλέον μεγάλη επιχείρηση από όλες.
Η απόδειξη της βροχής είναι η υγρασία που υπάρχει στο έδαφος. Η απόδειξη της αληθινής αφοσίωσης είναι η γαλήνη του νου που ο αναζητητής έχει φθάσει – η γαλήνη που τον προστατεύει κατά των βίαιων επιθέσεων των αποτυχιών, η γαλήνη που δεν την επηρεάζει καμιά απώλεια και ατίμωση, η γαλήνη που δε διαταράσσεται από τον θυμό, το μίσος, τη ζήλεια, την απάτη και τα χαμηλότερα πάθη, η γαλήνη που κάνει κάποιον να νιώθει ήσυχος, χωρίς να τον ενδιαφέρει οτιδήποτε κι αν συμβεί στη ζωή του και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με όλους τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Να γνωρίζετε ότι είστε οι ενσαρκώσεις τούτης της γαλήνης.
Η θρησκεία είναι το αντάμωμα του ατόμου με το Υπέρτατο. Όλοι προέρχονται από τον Θεό, είναι από τον Θεό, είναι ο Ίδιος ο Θεός. Το κάθε άτομο αποτελεί ένα υπέροχο λουλούδι στον κήπο του Αλλάχ. Μόνον σε τούτον τον κόσμο μπορεί να επιτευχθεί η πνευματική πρόοδος.
Η καταστροφή του εγώ και η διάλυση κάθε επιθυμίας μπορεί να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα ειδάλλως το πήγαινε – έλα σε τούτον τον μεταβατικό κόσμο είναι πλέον ή βέβαιον…
Ο Θεός δεν θέλει από σένα μεγάλα έργα επίδειξης. Πρόσφερέ Του τα μικρά δώρα της αγάπης και θα τα δεχθεί σαν την Ιερή Του τροφή.
Ο αληθινός πιστός θα πρέπει να είναι καλός γεωργός. Ο γεωργός ξεριζώνει τους γεμάτο αγκάθια θάμνους και τα ζιζάνια. Ο πιστός απομακρύνει τις άχρηστες και κακές σκέψεις από την καρδιά. Ο γεωργός φυτεύει, οργώνει, ποτίζει, σπέρνει, ρίχνει λίπασμα και στη συνέχεια γεμίζει τις αποθήκες του με πλούσια σοδειά. Ο πιστός οργώνει την καρδιά με καλές πράξεις, την ποτίζει με αγάπη και ρίχνει το λίπασμα της πίστης, φυτεύει τα φιντανάκια της επανάληψης του Ονόματος του Κυρίου (Ναμασμάραναμ), βάζει τους φράκτες του Εαυτού του με πειθαρχία και καλή συντροφία (σάτσαγκ) και στη συνέχεια θερίζει τη σοδειά της σοφίας (γκνιάνα).

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αν γευτούμε το νέκταρ του Ονόματος του Κυρίου, τότε ο νους μας δεν θα σκέφτεται άλλες γεύσεις.


Η αγάπη μόνον είναι η φύση μου. Βρίσκομαι σε ένα στάδιο στο οποίο η μόνη επίγνωση που έχω είναι της Αγάπης. Γι’ αυτόν το λόγο τα πέταλα στης Σαχασράρα στο Μούκτι Στούπι φαίνονται ανοιχτά. Το αστέρι στην κορυφή του ανιπροσωπεύει το φως του Άτμα. Αυτό το αστέρι αντηχεί με δονήσεις που διαπερνούν ολόκληρο τον κόσμο και μεταμορφώνουν τα πάντα.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η Αλήθεια είναι Θεός. Με το να λέμε την αλήθεια μπορούμε να φθάσουμε τον Θεό.


Από τη στιγμή που γεννήθηκα τα αισθήματά μου έχουν κυκλώσει τον Σουάμι. Κλαίω και θρηνώ για Κείνον και έχω γράψει πολλά τραγούδια, ποιήματα μα και άρθρα. Έχω γράψει παραπάνω από 18000 γράμματα στον Σουάμι. Στο τέλος Εκείνος άρχισε να δείχνει τα αισθήματά Του και μου ζήτησε να γράψω βιβλία. Οποτεδήποτε μιλάμε στο διαλογισμό τα αισθήματά μας ενώνονται και αναδύονται με τη μορφή βιβλίων. Τα 4 τελευταία χρόνια ο Σουάμι γράφει και ζωγραφίζει. Αυτά και οι συζητήσεις μας κατά τη διάρκεια του διαλογισμού παίρνουν τη μορφή των βιβλίων που γράφω. Όλα αυτάείναι αισθήματα τουΣουάμι

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Να εκτελείτε τα καθήκοντά σας με επιδεξιότητα και χωρίς προσκόλληση. Ο νους δεν πρέπει να είναι στραμμένος προς το αποτέλεσμα, αλλά να είναι τελείως απορροφημένος στον Θεό.



Τα αισθήματα είναι ζωτικής σημασίας για το ταξίδι μας να φθάσουμε τον Θεό. Είναι τα αισθήματα που είναι σπουδαία για να μιλήσουμε με τον Θεό και να ακούσουμε την φωνή Του. Με αγνά αισθήματα μπορούμε να έχουμε το όραμα της Αλήθειας.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η Αλήθεια καθαρίζει το μυαλό. Τον να λες την αλήθεια είναι εσωτερική καθαρότητα.
 

Η αγάπη εμφανίζεται μόνον από το όνομα, τη μορφή και τη σχέση. Εσύ αποζητάς την Απελευθέρωση για ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μιαν αγάπη χωρίς όνομα, μορφή και σχέση. Αναδύεται από τη συμπόνια και την αγάπη προς όλον τον κόσμο. Αυτό συνεπάγεται και τη Συμπαντική Απελευθέρωση.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο νους ακολουθεί τα μάτια με αποτέλεσμα τη δημιουργία επιθυμίας.


Όπως σκέφτεστε αυτό και γίνεστε. Όταν συνδέουμε τα αισθήματά μας με σχέσεις, πλούτη, δουλειά, θέση, σπίτι και λοιπά, παγιδευόμαστε στον ιστό που εμείς οι ίδιοι υφάναμε. Τα αισθήματά μας και τα συναισθήματα που απευθύνονται στο Θεό μπορούν να εκφραστούν μέσα από τα εννέα μονοπάτια της αφοσίωσης, Μπορεί δε κάποιος να φθάσει στο Ύψιστο Στάδιο μέσα από την αφοσίωση. Και αυτό τον απελευθερώνει από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Φθάνοντας τον Θεό μέσα από την αφοσίωση το πνευματικό μας ταξίδι φθάνει πια στο τέλος του.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αν δέσουμε το νου μας με τον Κύριο, τότε θα έρθει κάτω από τον Έλεγχό μας και ο κόσμος πια δεν θα μας αγγίζει.



Από το βιβλίο ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΑΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ω Σουάμι, δώσε σε όλους κάποια μέρα μάτια σοφίας όπως του Σαντζιάγια! Όλοι πρέπει να δουν την Κοσμική Σου Μορφή. Θα δουν ποιος είσαι και δεν θα ξανακάνουν λάθη ποτέ πια!

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μόνον αγγίζοντας τον Θεό μπορούμε να αποκτήσουμε μόνιμη γαλήνη.


Πέρασέ με από φωτιά 

Βασάνισέ με στην Κόλαση 

Ή ακόμα πιο τρομερά τεστς 

Θα μείνω άκαμπτη, ακλόνητη 

Από το μονοπάτι μου 

Του να αποζητώ ελευθερία 

Για τους ανθρώπους και τους δαίμονες 

Μα ακόμη και για ζώα και για όλα τα παράσιτα!

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Στο ξεκίνημα η τζίβα βλέπει τον κόσμο σα Μάγια. Αφού στραφεί προς τα μέσα και δει το Όραμα του Θεού μέσα της , τότε θα πρέπει να δει τον Θεό παντού.


Η λαγνεία είναι η πιο μεγάλη αμαρτία λέει ο Σρι Κρίσνα. Αποκρύπτει τη σοφία. Γεννημένη από το πάθος, εισέρχεται στις αισθήσεις, τους δείχνει κάθε είδος επιθυμιών, τυλίγει την αληθινή γνώση σαν την αδηφάγο φωτιά και τελικά οδηγεί στην καταστροφή. Καθώς κάποιος θέλγεται από φθηνές ανέσεις και απολαύσεις, διαφθείρει τις αισθήσεις του και χάνει την ευφυΐα του. Πέφτει στο λάκκο της καταστροφής. Ο Σρι Κρίσνα λέει ότι πρέπει να ελέγχουμε το νου με τη δύναμη της διάνοιας και να καταστρέψουμε τον εχθρό που αποκαλείται πόθος.
Αυτό είναι δυνατό μέσα από την άσκηση της απάθειας. Μέσα από την απάθεια, κατευθύνουμε το νου μας μακριά από τις αισθήσεις μας. Δεν υπάρχει μόνιμο κέρδος από τις εφήμερες αισθησιακές απολαύσεις. Αποτελούν όλες τους εχθρό της αιωνιότητας. Αυτό πρέπει να το φέρνουμε στο νου μας ξανά και ξανά. Η συνεχής άσκηση θα οδηγήσει τις αισθήσεις στο σωστό δρόμο. Μόνο μέσα από την άσκηση μπορούμε να μάθουμε κάτι. Η Θεϊκή Ευδαιμονία είναι αιώνια Ευδαιμονία. Όλα τα άλλα ωχριούν μπροστά στην ασημαντότητα και δεν είναι παρά μικρές απολαύσεις. Δεν θα πρέπει να γίνουμε σκλάβοι σε τούτες τις ευτελείς απολαύσεις. Όταν η αιώνια Ευδαιμονία σας περιμένει, γιατί θα πρέπει να υποφέρετε βυθισμένοι στη θλίψη; Μέσα από τη σοφία και την αποπροσκόλληση μπορεί κάποιος να συνειδητοποιήσει πλήρως το στάδιο της Ενότητας με το Απόλυτο. Αυτό είναι Αντβαΐτα, όπου Εκείνος και εγώ (σόχαμ) είμαστε ΕΝΑ.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Αγάπη χωρίς προσκόλληση είναι Θεϊκή. Αυτό είναι Θεός.


Πρέπει να ζούμε αγνές ζωές θυσιάζοντας τα πάντα. Πρέπει να προσφέρουμε κάθε μας αίσθηση, το νου, τη διάνοια και το σώμα στον Κύριο χωρίς να κρατήσουμε τίποτα για τον εαυτό μας. Έτσι θα μπορέσουμε να αγγίξουμε τον Κύριο. Αυτό σημαίνει το αγγίζω την Αλήθεια. Για να αγγίξουμε την Αλήθεια πρέπει να γίνουμε Αλήθεια.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Με αγνά αισθήματα μπορούμε να έχουμε το όραμα της Αλήθειας.


…Σε τούτα τα κατώτερα βασίλεια Ζωής αναμειγνύονται κάθε είδους αντιθέσεις. Αλήθεια και ψεύδος, Σοφία και Άγνοια, Θάνατος και Ζωή όλα αναμειγνύονται σε τούτην την κοιλάδα των φευγαλέων αναλαμπών. Οι ψυχές παγιδευμένες σε τούτην την περιοχή γίνονται πράκτορες των επιθυμιών της Ζωής και όχι των Κυρίων τους. Κάποιοι, όμως, διαβαίνουν με μεγάλη προσοχή και φθάνουν σε μιαν υψηλότερη ζωή.Τι είναι ο κατώτερος λόκα – κόσμος; Υπάρχουν 14 κόσμοι στο σώμα όλων. 7 ανώτεροι πάνω από το στομάχι και 7, που αποκαλούνται κάτω κόσμοι, κάτω από αυτό. Σε πολλά βιβλία έχω γράψει πάνω σ’ αυτό. Όλοι είναι γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις. Για όσους το Άτμα βρίσκεται εδώ, δεν μπορούν να ανέβουν. Αν και οι άνθρωποι ζουν σε ένα ανθρώπινο σώμα, ζούνε σα ζώα. Εδώ οι σάντακας απαιτείται να έχουν μεγαλύτερη επαγρύπνηση. Πρέπει να αντιστρατευόμαστε με αυτές τις αντιθέσεις και να προχωρούμε πέρα από αυτές. Ακόμα και μεγάλοι ρίσις και σοφοί έχουν εξαπατηθεί εδώ. Για τη Μάγια των Θαυμάτων έχω γράψει δύο βιβλία.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Αν θέλεις να μιλήσεις με τον Θεό και να ακούσεις την φωνή Του, τα αισθήματα και μόνον είναι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο γι' αυτό.


....Είναι ο νους και οι αισθήσεις που εξουσιάζουν τη δύναμη ζωής. Η λογική κυριαρχεί με τους κανόνες της της συμμετρίας. Η ψυχή ενθρονίζεται σε ένα έδρανο του νόμου.

Ο Σουάμι το υπογράμμισε αυτό. Εδώ λέει πώς η διάκριση του ανθρώπου περιορίζεται από την ίδια του τη μοίρα, το πεπρωμένο του. Ο νους και οι αισθήσεις εξουσιάζουν το Άτμα. Ο άνθρωπος ζει σύμφωνα με τις επιταγές του νου και των αισθήσεων. Δεν υπάρχει χώρος για το Άτμα. Δε γνωρίζει το Άτμα. Κάνει μόνον ό,τι αρέσει στο νου και στις αισθήσεις. Αυτό και μόνον κάνει. Αυτή η συνήθεια έρχεται σε κάθε του γέννηση. Η διάκρισή του εργάζεται επίσης σύμφωνα με το πεπρωμένο του. Ο ίδιος κάνει ένα νόμο, σʼ αυτόν ενθρονίζει το Άτμα και πράττει ανάλογα με αυτόν.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

φωτογραφίες από την 

Athi Rudra Maha Yagna 

που πραγματοποιήθηκε 

στο Mukthi Nilayam. 

Ήταν ένα πολύ ισχυρό και αναζωογονητικό γεγονός.