Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δεν μπορείτε να βιώσετε ένα πράγμα, χωρίς να θυσιάσετε κάτι άλλο. Αυτός είναι ο νόμος του κόσμου


Πρώτα εμφανίζεται το αίσθημα και που στη συνέχεια γίνεται σκέψη. Τη στιγμή που η σκέψη εμφανίζεται, πρέπει να ερευνήσουμε και να διακρίνουμε αν είναι καλή ή κακιά. Πρέπει να κόψουμε τις κακές σκέψεις πριν αυτές γίνουν πράξη. Αλλιώς γινόμαστε θύματα πολλών δεινών.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Όταν η παρουσία του Θεού γίνεται αισθητή παντού, ο κόσμος και ο Θεός ενώνονται για να γίνουν ένα.


Ποια η χρησιμότητα της Απελευθέρωσης που κατακτιέται μετά θάνατον; Μπορεί κανείς να την βιώσει μετά θάνατον; Ποιος θέλει μια τέτοια Απελευθέρωση; Μπορείτε να βιώσετε το Νέκταρ του Σάι εδώ και τώρα. Αυτό είναι αρκετό. Γιατί θα πρέπει να σκέφτεστε αν θα πάτε στον Παράδεισο μετά τον Θάνατο; Η Ευδαιμονία του Σάι είναι πολύ πιο μεγάλη από οποιαδήποτε παραδεισένια ευδαιμονία.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Όπως το λάδι ρέει σε μια συνεχή ροή, έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε τον Θεό συνεχώς.
 

Τα αισθήματα μόνον είναι η πραγματική μορφή. Εξαιτίας της μορφής μέσα, η Παντογνωσία αναδύεται σα σοφία. Γιατ Μπαβάμ Τατ Μπαβατί… καθώς συνεχώς σκέφτομαι τον Σουάμι η δική Του Παντογνωσία βγαίνει έξω σα σοφία. Η εμπειρία των κοσμικών αισθημάτων γίνεται σοφία

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα ίδια αντικείμενα, που μας δίνουν την ευτυχία στη νιότη μας, γίνονται δηλητήριο κατά το γήρας. Μια ζωή με αισθησιακή ευχαρίστηση, ξεχνώντας τον Θεό, είναι σαν δηλητήριο στο τέλος.


Αυτή η εμπειρία με τον Σουάμι έρχεται σαν την Σάτυα Γιούγκα. Από τα κοσμικά αισθήματα έρχεται η Σοφία και η Γνώση και αναδύεται η πραγκνιάνα του καθενός. Αυτός είναι και ο λόγος του ερχομού της Σάτυα Γιούγκα. Η πνευματική εμπειρία δίνει την Σοφία. Τα αισθήματά μου είναι «Θέλω να βιώσω τον Θεό!». Αυτά τα εστιασμένα αισθήματα και αυτή η δίψα ανοίγει το μπίντου και φέρνει τη Νέα Δημιουργία.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μη ψάχνεις σφάλματα σε άλλους. Βρείτε τα στον εαυτό σας.


Στρέψτε όλα τα αισθήματα και τις σκέψεις σας προς τον Θεό. Αυτό είναι Σάτυα Μπάντα, ο Δεσμός με την Αλήθεια. Είναι ο μοναδικός αιώνιος δεσμός, ο Δεσμός με την Σοφία.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κάθε στιγμή πρέπει να έχουμε επίγνωση της συμπεριφοράς μας. Πρέπει να εξαγνίσουμε τον εαυτό μας.


Πρέπει να εδραιώσουμε το αίσθημα ότι ο μοναδικός μας φίλος είναι ο Θεός. Ο μοναδικός μας συγγενής είναι ο Κύριος. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε μέσα μας αυτό και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα άλλα δεν είναι παρά Μάγια.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η γιόγκα είναι η ένωση με τον Θεό. Είναι η σκέψη του Θεού 24 ώρες την ημέρα.


Μπορούμε να φθάσουμε στην αθανασία, μόνον αν θυσιάσουμε, θυσιάσουμε, θυσιάσουμε. Με την αυτοθυσία και μόνον κατακτιέται η Απελευθέρωση!

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Φθάνοντας τον Θεό είναι ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθούμε από την ασθένεια της γέννησης και του θανάτου.


Οι παρούσες μας ζωές οφείλονται στις καταγραφές που έχουμε συσσωρεύσει στη διάρκεια όλων των προηγούμενων γεννήσεων. Ό,τι κερδίζουμε σε τούτη τη ζωή γίνεται ο σπόρος της επόμενής μας γέννησης. Η προσκόλληση στο σύζυγο, στα παιδιά, στα χρήματα, στη θέση και σε τόσα άλλα, αποτελεί την αιτία της γέννησής μας. Αν οι σύζυγοι έχουν μια πολύ καλή αγαπητική σχέση και επιθυμούν να βρίσκονται μαζί και στην επόμενη γέννησή τους, τότε δεσμεύεται ο ένας με τον άλλον.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ζωή μας είναι ένα όνειρο. Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο, θα συνειδητοποιήσουμε ότι όλα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το Θεατρικό Έργο του Κυρίου.


Πώς πρέπει να ζήσουμε; Είναι στο δικό μας χέρι και όχι στου Θεού! Γεννηθήκαμε σύμφωνα με τις αρετές και τις αμαρτίες μας. Όλες οι σχέσεις μας είναι ψεύτικες, Μάγια. Είναι όλες τους φθαρτές. Αν προσκολληθούμε σε εφήμερες και αλλοιώσιμες σχέσεις, σπρωχνόμαστε στον ωκεανό της εγκοσμιότητας.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014


Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες είναι η αιτία για τη γέννηση μας ξανά και ξανά



Τα αισθήματα είναι που αποτελούν την αιτία των δεσμών μας. Τα αισθήματα είναι η αιτία της γέννησής μας. Οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας, οι φιλοδοξίες και οι προσκολλήσεις συνεχίζονται και στην επόμενη γέννησή μας. Υπάρχει ένα Ταμίλ ρητό που λέει: «Γεννηθήκαμε για να τακτοποιήσουμε ανεξόφλητους λογαριασμούς». Και παίρνοντας τόσες γεννήσεις, τη μία μετά την άλλην, τσαλαβουτούμε στον ωκεανό της εγκόσμιας ζωής. Οι σκέψεις και τα αισθήματά μας γίνονται βαθειές καταγραφές που αποφασίζουν για την επόμενη γέννησή μας.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Φτάσετε την ευδαιμονία πηγαίνοντας με το ρεύμα. Αφήστε τον θεό να καθοδηγήσει τη ζωή σας σύμφωνα με το θέλημα Του




Το ύψιστο Ντάρμα του ανθρώπου είναι να φθάσει τον Θεό. Μόνον οι πράξεις που τελούνται με αυτόν τον στόχο μπορεί να λεχθεί ότι είναι Νταρμικές. Όλες οι άλλες είναι αντάρμα, φαυλότητα.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Όλες οι πράξεις σας, τόσο οι καλές όσο και οι κακές καταγράφονται στα καρμικά αρχεία




Ποιος είναι ο Γιάμα;


…..Αν και αξιώνεις αθανασία για το πνεύμα σου, η αθανασία για τον ατελή άνθρωπο είναι επικίνδυνη.
Εδώ ο Γιάμα διαφωνεί με τη Σάβιτρι και λέει ότι η αθανασία είναι επικίνδυνη για τον ατελή άνθρωπο. Πρόκειται για ένα νόμο που είναι κοινός για όλους πάνω σε τούτη τη Γη. Όλοι αυτό διακηρύσσουν και με αυτόν τον τρόπο μα και αυτό κάνουν, εκπαιδεύοντας έτσι τον άνθρωπο να σκέφτεται το ίδιο στο διάβα όλων των Εποχών. Αυτό είναι ο νόμος για τη Γη. Ο άνθρωπος γεννιέται, μεγαλώνει, παντρεύεται, δημιουργεί μια γενιά και στο τέλος έρχεται αντιμέτωπος με τον θάνατο. Είναι ο Νόμος της ζωής στη Γη. Ο άνθρωπος το αποδέχεται και ποτέ δεν σκέφτεται να προχωρήσει πέρα από αυτό, να τον ξεπεράσει και να φθάσει το Άτμα. Στο πέρασμα των Εποχών γίνεται σκλάβος τούτης της συνήθειάς του. Μέσα από σκέψη ο άνθρωπος της Εποχής του Σιδήρου σιγά – σιγά ανακάλυψε πώς να ζει. Η εγκόσμια ζωή ακολουθεί το ίδιο πρότυπο. Σκέφτηκε, όμως, ποτέ κανείς να το αλλάξει και να προχωρήσει σε έναν καινούργιο τρόπο;
Δεν υπάρχει Γιάμα Λόκα- Τάρταρα. Δεν υπάρχει κανένας κόσμος ξεχωριστός. Ο κάθε άνθρωπος γράφει το δικό του πεπρωμένο. Οι πρόγονοί μας μίλησαν για το Ντέβα Γιάμα – Θεό Θάνατο – και τον βοηθό του, Τσιτραγκούπτα, καθώς κατέγραφαν όλες τις πράξεις μας. Και έτσι εγκαταστάθηκε μέσα στον άνθρωπο ο φόβος της αμαρτίας. Του δίδαξαν: «Αν κάνεις καλό, θα πας στον Παράδεισο, ενώ οι κακές σου πράξεις θα σε οδηγήσουν στην Κόλαση.» Και έτσι αυτά τα λόγια εμποδίζουν και εμπόδιζαν τον άνθρωπο να κάνει κακές πράξεις. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν μιλάτε με άσχημες λέξεις σε κάποιον, αυτές οι λέξεις καταγράφονται, εντυπώνονται μέσα σας, γίνονται βαθειές καταγραφές. Αν ζηλεύετε , η ζήλεια σας καταγράφεται. Αν λογομαχείτε, γίνεται το ίδιο. Και με τούτον τον τρόπο τα πάντα εγγράφονται μέσα μας. Το καλό που κάνουμε και αυτό επίσης καταγράφεται μέσα μας. Τελικά είναι το καλό και το κακό που διαπράξαμε που μας επιστρέφει σαν πεπρωμένο. Είναι αυτό το πεπρωμένο, η μοίρα, το ριζικό που αποφασίζει πού, πότε και πώς θα υπάρξει η επόμενή μας γέννηση. Έτσι είναι οι σκέψεις, οι πράξεις και τα λόγια του καθενός μας που γράφουν το πεπρωμένο. Και ο θάνατος αποφασίζεται με αυτόν τον τρόπο. Το πώς και πότε θα πεθάνουμε - που μπορεί να είναι ένας θάνατος φυσικός αλλά και θάνατος από ατύχημα, αυτοκτονία ακόμα και μια δολοφονία. Ο Παράδεισος και η Κόλαση δεν υπάρχουν μετά θάνατον, και τα δύο εδώ βιώνονται, ενόσω ακόμα βρισκόμαστε εν ζωή.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Οι σκέψεις σας κατά τη στιγμή του θανάτου δημιουργούν τους σπόρους για την επόμενη γέννησή σας.


Οι πρόγονοί μας είπαν ιστορίες για το Γιάμα και τη Γιάμα Λόκα για να καθοδηγήσουν τον κοινό άνθρωπο, ώστε να μπορέσει να απαλλαγεί από τον κόσμο. Μα η αλήθεια δεν είναι έτσι. Ο Γιάμα και η Γιάμα Λόκα βρίσκονται στα χέρια του ανθρώπου και μόνον. Παλιά οι άνθρωποι ζούσαν με τον φόβο της Κόλασης και της αμαρτίας. Τώρα σε τούτην την Εποχή Κάλι, όλοι κατά καιρούς και απρομελέτητα διαπράττουν αμαρτίες. Κανείς πια δεν νιώθει φόβο για την αμαρτία. Ο άνθρωπος πιστεύει ότι τα γηρατειά έχουν «πλάκα» και ότι πρέπει να μάθει να ζει έτσι. Έχει κάνει πολλούς γήινους νόμους, διαχωρίζοντας έτσι τις φυλές, τις χώρες μα και τις κοινωνίες. Μα τώρα έχει επιπλέον σταματήσει να ζει έτσι. Στην Κάλι Γιούγκα έχει παραβιάσει και τους νόμους που ο ίδιος συνέταξε και συμπεριφέρεται με έναν πολύ άσχημο με δαιμονικό τρόπο. Αν κάποιος του μιλήσει για τον πνευματικό δρόμο δεν το αποδέχεται. Και έτσι ο Γιάμαντάρμα προειδοποιεί τη Σάβιτρι:
…Να υπακούς τους γήινους νόμους.
Αν κάποιος αναζητήσει το Άτμα και δεν δεχθεί καμιά ενθάρρυνση, μα αν, αντίθετα, τρομοκρατηθεί, αυτό αποκαλείται Γιάμα – Θάνατος. Η Κατοπανισάδα μιλάει για το Νατσικέτα, που, όπως και η Σάβιτρι, πηγαίνει στη Γιάμα Λόκα, στον Κάτω Κόσμο, και διαφωνεί με τον Γιάμα. Το αγόρι ζητά Άτμα Βίντυα, όμως αντί γι’ αυτό ο Γιάμα του παρουσίασε πολλά άλλα πράγματα. Προσπαθεί να πείσει το αγόρι να ξεχάσει το Άτμα Βίντυα – τη Γνώση του Άτμα – και του υπόσχεται να του δώσει ένα μεγάλο επί Γης Βασίλειο να κυβερνήσει και για υπηρέτες να έχει Απσάρας – Ουράνια Πλάσματα. Ο Γιάμα με αυτά του τα επιχειρήματα προσπαθεί να τον πείσει. Ο Νατσικέτα, παρόλα αυτά, λέει ότι δεν θέλει τίποτα παρά μόνον το Άτμα Βίντυα. Όλα τούτα έχουν τη μορφή ιστορίας - με αυτό τον τρόπο εκείνοι, που ανακάλυψαν τις Αλήθειες, τις κατέγραψαν στις Ουπανισάδες με μορφή ιστοριών.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η αγάπη ενός πιστού, η οποία επικεντρώνεται στον Θεό επεκτείνεται για να γίνει Θεός. Η αγάπη είναι ο Θεός. Ο Θεός είναι αγάπη.


Πέρασέ με από φωτιά
βασάνισέ με στην Κόλαση
ή ακόμα πιο τρομερά τεστς
θα μείνω άκαμπτη, ακλόνητη
από το μονοπάτι μου
του να αποζητώ ελευθερία 
για τους ανθρώπους και τους δαίμονες
μα ακόμη και για ζώα και για όλα τα παράσιτα!

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Όπως το κερί που θυσιάζει τον εαυτό του για να δώσει φως, σκορπίστε την Πρέμα σας σε όλους στον κόσμο.


Το αίσθημα της αφής που παρουσιάζεται την ώρα του θανάτου θα μείνει μαζί μας μέχρι τον θάνατο. Αν, λοιπόν, το κατευθύνετε προς τον Θεό, τότε θα μεταμορφωθεί σε αίσθημα Πρέμας. Όταν αυτά τα αισθήματα της Πρέμα μεταμορφωθούν σε Σοφία και αγγίξουν τον Κύριο, γεννιέται η Αλήθεια. Εγώ εξάγνισα τον εαυτό μου με αδιάκοπη σάντανα. Στο στάδιο της Αγνής Συνειδητότητας ενώθηκα με τον Σουάμι, την Αγνή Συνειδητότητα. Αυτό είναι στ’ αλήθεια το δικό μου αίσθημα αφής, αυτό σημαίνει να αγγίζεις τον Θεό.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η αγάπη για το Θεό είναι η μόνη Πρέμα. Όλα τα άλλα είναι προσκόλληση.


Όταν οι άγιοι και οι σοφοί μάς ευλογήσουν αγγίζοντας τα κεφάλια μας, νιώθουμε απέραντη γαλήνη. Αυτός επίσης είναι ο λόγος που αγγίζουμε τα πόδια μεγάλων ψυχών. Μέσα από τούτο το άγγιγμα μεταφέρεται σε μας σαν ευλογία η δύναμη της δικής τους άσκησης.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αγάπη και ακόμα περισσότερη αγάπη ... δεν βλάπτει τους άλλους


Πρέπει να ζούμε αγνές ζωές θυσιάζοντας τα πάντα. Πρέπει να προσφέρουμε κάθε μας αίσθηση, το νου, τη διάνοια και το σώμα στον Κύριο χωρίς να κρατήσουμε τίποτα για τον εαυτό μας. Έτσι θα μπορέσουμε να αγγίξουμε τον Κύριο. Αυτό σημαίνει το αγγίζω την Αλήθεια. Για να αγγίξουμε την Αλήθεια πρέπει να γίνουμε Αλήθεια.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Όπου κι αν βρίσκεστε και ό, τι κάνετε, μετατρέψτε το έργο που έχετε αναλάβει σε μια πράξη λατρείας.


Σε τούτο το εγκόσμιο δράμα πόσες πολλές γεννήσεις; Πόσες θλίψεις; Πόσος παραπάνω ξεπεσμός; Η ευτυχία και οι θλίψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Σε τούτο το θεατρικό είμαστε σαν ένα ζευγάρι ζάρια που ρίχνονται στην τύχη. Αρκετά! Αρκετά! Για πόσο ακόμα μπορούμε να ζήσουμε έτσι; Πότε θα επιτέλους θα λήξει όλο αυτό; Όλοι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Από τη γέννηση μέχρι τώρα πόσο πολύ έχουμε υποφέρει σε τούτον τον κόσμο! Γιατί ο νους συνεχίζει να περιφέρεται άσκοπα ξανά και ξανά στην εγκόσμια ζωή; Η καμήλα τρώει αγκαθωτούς θάμνους με αποτέλεσμα να αιμορραγεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δική μας ζωή. Αιμορραγούμε τρώγοντας «αγκαθωτούς θάμνους». Αρχίστε, λοιπόν, να συλλογίζεστε πώς μπορείτε να ξεφύγετε από αυτό. Ποιο είναι το καταφύγιό μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγάπη και μόνον υπάρχει παντού. Δεν χρειάζεται να διασχίσουμε τους εφτά λόφους ούτε και τις εφτά θάλασσες για να βρούμε τον Θεό. Ο Θεός είναι εδώ - μπροστά μας, πίσω μας, δίπλα μας, πάνω μας. Είναι παντού με τη μορφή της Αγάπης. Ο Θεός είναι Αγάπη. Επεκτείνεται στον καθένα και στα πάντα σαν αγάπη. Όποιος το συνειδητοποιήσει αυτό θα αποκτήσει επίγνωση και της αλήθειας. Αν Το γνωρίσουμε, τότε γινόμαστε Αυτό και Αυτό γίνεται εμείς. Λιώνουμε από μέσα μας. Πόσο εύκολο το λέει αυτό ο Σουάμι!

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μιλήστε γλυκά... από την καρδιά, όχι από το στόμα.


Πρέπει να ζούμε αγνές ζωές θυσιάζοντας τα πάντα. Πρέπει να προσφέρουμε κάθε μας αίσθηση, το νου, τη διάνοια και το σώμα στον Κύριο χωρίς να κρατήσουμε τίποτα για τον εαυτό μας. Έτσι θα μπορέσουμε να αγγίξουμε τον Κύριο. Αυτό σημαίνει το αγγίζω την Αλήθεια. Για να αγγίξουμε την Αλήθεια πρέπει να γίνουμε Αλήθεια.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Δείξτε την αγάπη σας σε όλους, αλλά μη δείξετε πολύ αγάπη σε ένα πρόσωπο.


Η Πρέμα δεν γνωρίζει ντροπή. Δεν μπορεί τίποτα και κανένας να την ελέγξει. Δεν εξαρτάται από τίποτα. Είναι πάντα ελεύθερη.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η ζωή είναι όπως είναι τα συναισθήματα.


Τα αισθήματα της Πρέμα προς τον Θεό καλύπτουν τις πέντε αισθήσεις και συνειδητοποιούμε ότι όλα τα άλλα αισθήματα είναι ψεύτικα – ότι τα μόνα αληθινά είναι αυτά για τον Θεό.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η αγάπη είναι το μονοπάτι για να φτάσουμε στο Θεό.


Όταν φθάνουμε αυτό το σώμα της Πρέμα και αγγίζουμε το Σώμα Πρέμα του Θεού με Σοφία, γεννιέται η Αλήθεια. Αυτό είναι η αιώνια Ευδαιμονία, η αληθινή Ευδαιμονία, η Μεγάλη Ευδαιμονία!

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πρώτα έρχονται τα αισθήματα και μετά η σκέψη. Εμείς πρέπει να έχουμε διάκριση πριν αναλάβουμε δράση. Σκεφτείτε, είναι καλό; Θα με βοηθήσει να φτάσω στο Θεό;


Η βάση όλων των συναισθημάτων είναι η αίσθηση αφής. Η βάση του αισθήματος αφής είναι το σώμα και το σώμα αποτελεί την αιτία της γέννησης.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Όλα αυτά που σας κρατούν μακριά από το Θεό είναι Μάγια και ψευδαίσθηση.


Πρέπει να στρέφετε όλα σας τα αισθήματα προς τον Θεό! Αυτά θα σας αποδώσουν καλούς καρπούς. Αυτά και μόνον θα σας απελευθερώσουν.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Σε κάθε σκέψη, λέξη και πράξη πρέπει να αντικατοπτρίζεται ο Θεός


Καθώς εμφανίζονται οι σκέψεις, μπορούμε να διακρίνουμε αν είναι καλές ή κακές, αλλά τα αισθήματα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά με τούτον τον τρόπο. Τα αισθήματα εκρήγνυνται με δύναμη και αυθόρμητα από μέσα μας και δεν μπορούμε ούτε να τα εμποδίσουμε ούτε να τα μετριάσουμε.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

το Πρέμα Βαχίνι Δεκεμβρίου 
είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη

Το κάρμα δεν θα επηρεάσει όποιον είναι απαλλαγμένος από την ιδιοτέλεια και την προσδοκία.



Από το βιβλίο Η Αρχή του να γίνεις Θεός
Ένα μωρό δύο μηνών ήδη γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ του αγγίγματος της μητέρας του και κάποιου άλλου. Νιώθει άνετα και προστατευμένο μόνον όταν βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του. Αυτά τα συναισθήματα είναι πολύ λεπτοφυή και αποτελούν τις πρώτες εκδηλώσεις του βρέφους. Ακόμα και νεογέννητο γνωρίζει διαισθητικά πού είναι προστατευμένο.
Τη στιγμή της Δημιουργίας ο Θεός δίνει στην τζίβα αισθήματα. Από τη γέννησή μου μέχρι και τώρα, μόνο άνετα και ασφαλής με τον Σουάμι και μόνον. Τα αισθήματά μου για τον Σουάμι είναι τα ίδια με εκείνα του νεογέννητου. Καθώς νιώθω ότι θα έχω ασφάλεια και άνεση μόνον με Κείνον, η Πρέμα μου εντείνεται. Και πώς γίνεται αυτό; Επειδή έχω συνειδητοποιήσει ότι Εκείνος και μόνον είναι Μόνιμος, Αιώνιος, Εκείνος είναι η Αλήθεια. Ο Σουάμι και μόνον είναι Αληθινός, όλα τα άλλα είναι Μάγια, φθαρτά. Τα πάντα είναι μια ψευδαίσθηση. Δεν υπάρχει ευτυχία, καμιά εξασφάλιση σε τούτον τον προσωρινό κόσμο. έχω συνειδητοποιήσει ότι ο Σουάμι είναι η μοναδική, η Απόλυτη Αλήθεια.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

το Πρέμα Βαχίνι Δεκεμβρίου 
είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη

Το μυαλό σκέφτεται πάντα αρνητικά. Σκεφτείτε θετικά και πείτε ... "Τα αγαπώ όλα."



Από το βιβλίο Η Αρχή του να γίνεις Θεός
«Μην κάνεις τίποτα στα κρυφά!»
Αυτήν τη συμβουλή ακολούθησα σε όλη μου τη ζωή και αυτή δίδαξα και στα παιδιά μου. Καμιά πράξη δεν πρέπει να τελείται στα κρυφά. Δεν θα πρέπει να έχουμε κανένα μυστικό. Πρέπει να έχουμε αγνότητα και στις σκέψεις. Τίποτα δεν θα πρέπει να μένει κρυμμένο στο μυαλό. Και καθώς έχω εφαρμόσει αυτήν την πειθαρχία, έγινε και η ίδια μου η φύση.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

το Πρέμα Βαχίνι Δεκεμβρίου 
είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη

Να ψάλλετε συνεχώς το όνομα του Θεού. Ακόμη και αν γίνεται μηχανικά στην αρχή, τα συναισθήματα θα έρθουν.




Από το βιβλίο Η Αρχή του να γίνεις Θεός
«Η ρίζα όλων των αισθημάτων είναι αίσθηση της αφής. Η βάση της αίσθησης της αφής είναι το σώμα και το σώμα προκύπτει από τη γέννηση…»

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

το Πρέμα Βαχίνι Δεκεμβρίου 
είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη

Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι η γαλήνη που προέρχεται από τα κοσμικά αντικείμενα δεν είναι πραγματική και προσπαθεί να βρει την πηγή της πραγματικής γαλήνης, τότε αρχίζει το πνευματικό του ταξίδι.




Από το βιβλίο Η Αρχή του να γίνεις Θεός

Όπως σκέφτεστε αυτό και γίνεστε. Όταν συνδέουμε τα αισθήματά μας με σχέσεις, πλούτη, δουλειά, θέση, σπίτι και λοιπά, παγιδευόμαστε στον ιστό που εμείς οι ίδιοι υφάναμε. Τα αισθήματά μας και τα συναισθήματα που απευθύνονται στο Θεό μπορούν να εκφραστούν μέσα από τα εννέα μονοπάτια της αφοσίωσης, Μπορεί δε κάποιος να φθάσει στο Ύψιστο Στάδιο μέσα από την αφοσίωση. Και αυτό τον απελευθερώνει από τον κύκλο των γεννήσεων και των θανάτων. Φθάνοντας τον Θεό μέσα από την αφοσίωση το πνευματικό μας ταξίδι φθάνει πια στο τέλος του.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

το Πρέμα Βαχίνι Δεκεμβρίου 
είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη


Θυσιάστε αυτό που νομίζετε ότι είναι το καθήκον σας. Καθήκον σας είναι να φτάσετε στο Θεό





Τα Στάδια της Θειότητας
Οι 12 Βινάγιακας
Δωδέκατος Βινάγιακα
Τούτος ο Γκανέσα βρίσκεται πάνω σε ένα φύλλο. Είναι πολύ μικρός. Πρόκειται για τη Μορφή του Σουάμι στο νοσοκομείο. Είναι ξαπλωμένος για να σταματήσει την Πράλαγια. Τούτος ο Μέγιστος όλων Αβατάρ έχει έρθει μόνο γι’ αυτό! Έχει θυσιάσει τον Ίδιο Του τον Εαυτό! Πόσα έχει κάνει όλα τούτα τα 84 χρόνια. Τελικά όταν ήρθε η Πράλαγια, εξολόθρευσε τον Εαυτό Του για να σώσει τον κόσμο από την Καταστροφή.

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Κάθε δευτερόλεπτο που είμαστε ζωντανοί είναι μια ευκαιρία να είμαστε με το Θεό


Τα Στάδια της Θειότητας
Οι 12 Βινάγιακας
Ενδέκατος Βινάγιακα
Είναι γύρω στα 80 Του χρόνια και φαίνεται πολύ αδυνατισμένος. Κάθεται σε μια καρέκλα. Τα πόδια Του είναι ενωμένα. Δεν υπάρχει πια καμιά κορόνα στο κεφάλι Του, έχει, όμως, αντικατασταθεί με ένα φωτοστέφανο. Τα μάτια Του φαίνονται μισόκλειστα. Ο Σουάμι δείχνει να υποφέρει. Πού πήγε το Μεγαλείο Σου, Σουάμι; Συνήθιζες να τρέχεις! Ποιος έδεσε στην καρέκλα τα Πόδια Σου; Πού είναι η κορόνα και το χαμογελαστό πρόσωπο; Πού πήγε το υγιέστατο Σώμα Σου; (Δεν μπορώ να γράψω –κλαίω μα αναφιλητά). Πού πήγε η φωνή Σου; Εσύ είσαι που με διέταξε να γράψω. Οι σκέψεις που είχα ξεχάσει τώρα έρχονται για μιαν ακόμη φορά στο μυαλό μου.