Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Από το βιβλίο ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΣ




ΑΞΙΩΜΑΤΑ


Από το κεφάλαιο 
ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ-Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΙΤΙΑ


*Όταν οι σκέψεις εμφανίζονται έχουμε τη δυνατότητα να καταλάβουμε αν είναι καλές ή κακές, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με τα αισθήματα.  Τα αισθήματα εκρήγνυνται  με δύναμη από μέσα μας, χωρίς να μπορούμε να τα εμποδίσουμε ούτε καν να τα αμβλύνουμε.

* Πρέπει να στρέψεις όλα σου τα αισθήματα  προς τον Θεό.  Αυτά θα σου αποφέρουν καλούς καρπούς.  Τούτα τα αισθήματα και μόνον είναι που θα σε απελευθερώσουν.

*Η πηγή όλων των αισθημάτων είναι η αίσθηση της αφής.  Η βάση της αίσθησης της αφής είναι το σώμα και το σώμα είναι τα αποτελέσματα της γέννησης.

*Καθώς η αφοσίωση αυξάνει, η σωματική συνείδηση μειώνεται και τότε η Πρέμα γίνεται το σώμα μας.

*Όταν φθάσουμε τούτο το σώμα της Πρέμα και αγγίξουμε το Πρέμα-Σώμα του Θεού με σοφία, γεννιέται η Αλήθεια.  Αυτή είναι αιώνια ευδαιμονία, αληθινή ευδαιμονία, η μέγιστη ευδαιμονία!

*Τα αισθήματα της Πρέμα  για τον Θεό καλύπτουν τις πέντε αισθήσεις και τότε συνειδητοποιούμε ότι κάθε άλλο αίσθημα είναι ψευδές-μόνον τα αισθήματα για τον Θεό είναι αληθινά.

*Η Πρέμα δεν γνωρίζει ντροπή.  Δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν και τίποτα.  Δεν εξαρτάται από τίποτα.  Είναι παντοτινά ελεύθερη.

*Πρέπει να ζούμε τη ζωή μας με αγνότητα, θυσιάζοντας τα πάντα.  Πρέπει να προσφέρουμε κάθε μας αίσθηση, το νου, τη διάνοια και το σώμα στον Κύριο, χωρίς να κρατήσουμε τίποτα για μας.  Έτσι είναι που θα μπορέσουμε να αγγίξουμε τον Κύριο.  Αυτό σημαίνει αγγίζω την Αλήθεια.  Για να αγγίξουμε την Αλήθεια, πρέπει να γίνουμε Αλήθεια.
            
                              
                              Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου