Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Συνέχεια Αξιωμάτων από το βιβλίο "Η Αρχή-Αξίωμα του να γίνεις Θεός"


ΑΞΙΩΜΑΤΑ

Από το κεφάλαιο ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ – ΔΕΣΜΑ


*Το ύψιστο ντάρμα του ανθρώπου είναι να φτάσει το Θεό. Μόνο οι πράξεις που τελούνται με αυτό το σκοπό, μπορούμε να πούμε ότι είναι νταρμικές. Διαφορετικά είναι αντάρμα, φαυλότητα.

*Είναι τα αισθήματα που συνεχίζονται από εποχή σε εποχή, από γέννηση σε γέννηση.

*Μόνο τα αισθήματα είναι υπεύθυνα για τη σκλαβιά ή την ελευθερία.

*Μπορούμε να φτάσουμε στην αθανασία μόνο εάν θυσιάσουμε, θυσιάσουμε, θυσιάσουμε. Μόνο μέσω της θυσίας μπορεί να πραγματωθεί η απελευθέρωση.

*Πρέπει να ριζώσει βαθειά μέσα μας το αίσθημα ότι ο μόνος μας φίλος είναι ο Θεός, η μόνη μας σχέση είναι ο Κύριος. Αυτό πρέπει ξεκάθαρα να το γνωρίζουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα άλλα είναι Μάγια.

*Στρέψτε όλα τα αισθήματα και τις σκέψεις προς το Θεό. Αυτό είναι Σάτυα Μπάντα, δεσμός με την Αλήθεια. Είναι ο μοναδικός αιώνιος δεσμός, ο δεσμός με τη σοφία.    

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Από το βιβλίο ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΣ




ΑΞΙΩΜΑΤΑ


Από το κεφάλαιο 
ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ-Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΙΤΙΑ


*Όταν οι σκέψεις εμφανίζονται έχουμε τη δυνατότητα να καταλάβουμε αν είναι καλές ή κακές, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με τα αισθήματα.  Τα αισθήματα εκρήγνυνται  με δύναμη από μέσα μας, χωρίς να μπορούμε να τα εμποδίσουμε ούτε καν να τα αμβλύνουμε.

* Πρέπει να στρέψεις όλα σου τα αισθήματα  προς τον Θεό.  Αυτά θα σου αποφέρουν καλούς καρπούς.  Τούτα τα αισθήματα και μόνον είναι που θα σε απελευθερώσουν.

*Η πηγή όλων των αισθημάτων είναι η αίσθηση της αφής.  Η βάση της αίσθησης της αφής είναι το σώμα και το σώμα είναι τα αποτελέσματα της γέννησης.

*Καθώς η αφοσίωση αυξάνει, η σωματική συνείδηση μειώνεται και τότε η Πρέμα γίνεται το σώμα μας.

*Όταν φθάσουμε τούτο το σώμα της Πρέμα και αγγίξουμε το Πρέμα-Σώμα του Θεού με σοφία, γεννιέται η Αλήθεια.  Αυτή είναι αιώνια ευδαιμονία, αληθινή ευδαιμονία, η μέγιστη ευδαιμονία!

*Τα αισθήματα της Πρέμα  για τον Θεό καλύπτουν τις πέντε αισθήσεις και τότε συνειδητοποιούμε ότι κάθε άλλο αίσθημα είναι ψευδές-μόνον τα αισθήματα για τον Θεό είναι αληθινά.

*Η Πρέμα δεν γνωρίζει ντροπή.  Δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν και τίποτα.  Δεν εξαρτάται από τίποτα.  Είναι παντοτινά ελεύθερη.

*Πρέπει να ζούμε τη ζωή μας με αγνότητα, θυσιάζοντας τα πάντα.  Πρέπει να προσφέρουμε κάθε μας αίσθηση, το νου, τη διάνοια και το σώμα στον Κύριο, χωρίς να κρατήσουμε τίποτα για μας.  Έτσι είναι που θα μπορέσουμε να αγγίξουμε τον Κύριο.  Αυτό σημαίνει αγγίζω την Αλήθεια.  Για να αγγίξουμε την Αλήθεια, πρέπει να γίνουμε Αλήθεια.
            
                              
                              Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ






Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013


AΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ : ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Το απόγευμα τηλεφώνησε ο Έντυ και είπε ότι ο Σουάμι πήρε και τα δύο μου γράμματα καθώς και το δικό του.  Στο πρώτο έγραφα:

14 Μαρτίου 2007
Αγαπημένε μου Ράτζα,
Πρόκειται να μου δώσεις το πράσινο σάρι για την επέτειό μας  της 27ης Μαΐου.  Περιμένω να πάρω από τα ίδια Σου τα χέρια το μάνγκαλα σούτρα και τα δακτυλίδια για τα πόδια.  Γι’ αυτό είναι που κάνω μιαν ολόκληρη ζωή αυστηρή άσκηση.  Μου είναι αρκετό μόνο ότι  να το κάνεις αυτό για μένα.  Ζωή μου!  Είναι αρκετό να πεις έστω και σε έναν ότι Σου ανήκω.  Οι Ντέβας γνωρίζουν την αλήθεια.  Τούτος, όμως, ο κόσμος θα το πιστέψει μόνον αν Εσύ ο Ίδιος το δηλώσεις με το ίδιο Σου το στόμα.  Αλλιώς θα με θεωρήσουν κάτι λιγότερο και από την σκόνη!  Εγώ θέλω  Εσένα και μόνον Εσένα.  Όλα Εσύ πρέπει να μου τα δώσεις. Μόνο τότε θα καταφανεί η καθαρότητα της αγνότητάς μου. Σ ‘ αγαπώ!
Πρέπει να έρθω στις 27 Μαΐου σαν η Βασίλισσά Σου.  Σε παρακαλώ δέξου τούτο το γράμμα.

Δική Σου και μόνο δική Σου
Το λουλούδι  της φωτιάς
Βασάντα


ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΑΓΙΑΜ ΑΤΜΑ ΜΠΡΑΧΜΑ


…Ήμουν γεμάτη θλίψη γιατί δεν υπάρχει καμιά δικαιοσύνη ούτε πειθαρχία, ούτε έλεγχος  μα και ούτε δικαιώματα μπροστά στην άμεση Παρουσία του Θεού… εξέφρασα τούτη την αγωνία μου με ένα μου ποίημα που ο Σουάμι το πήρε στο Ντάρσαν.


ΝΤΑΡΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΪΚΑΝΑΛ

Καθόμαστε καταγής
Και οι καυτές ακτίνες του πύρινου ήλιου
Κατακαίνε την επιδερμίδα μας
Όταν μια ξαφνική βροχή
Μας βρέχει ως το κόκκαλο!

Χωρίς σπίτι, χωρίς καν κάπου να μπορούμε να προφυλαχθούμε
Μα και χωρίς τούτο να αποτελεί για μας ζήτημα ζωής!
Ο Θεός περπατάει στη Γη!  Είναι η ίδια μας αναπνοή
Δεν θέλουμε τούτη τη γέννηση μα κι ούτε το θάνατο
Αυτή είναι η μοναδική μας ικεσία
Και οι Σέβα Νταλ μας σπρώχνουν προς τα έξω.
Δεν επιτρέπουν τα αιτήματά μας
Αρνούνται τις διαμαρτυρίες μας

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι επιδεικνύουν τις προσκλήσεις τους
Και οι Σέβα Νταλ τους βάζουν στην πρώτη, στη διακεκριμένη σειρά!
Οι επίσημοι πάντοτε κάθονται κοντά στο κόκκινο χαλί
Εμείς οι ταπεινοί στο χαλί από λάσπη
Οι επίσημοι επιδεικνύουν τα σχέδια των σπιτιών τους
Και αυτό το επιτρέπουν μπροστά στο Θεό!
Τι λυπηρό!
Όταν τους δείχνουμε τα δικά μας σχέδια της Δημιουργίας
Μας λένε τρελούς!

Ο άνθρωπος δείχνει τα σχέδια του σπιτιού του στον Θεό!
«Να η κρεβατοκάμαρά μου,
Να και το σαλόνι μου
Τούτη είναι η κουζίνα μου»
Τι μπελάς για τον Θεό!
Τα δικά μας προσχέδια είναι η Νέα Δημιουργία
Η μετριοπάθεια είναι το μον0πάτι που διασχίζουμε
Και αυτό είναι η παγκόσμια απελευθέρωση!





LETTER’S GARLAN-ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΣΡΙ ΒΑΣΑΝΤΑ ΣΑΪ-ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΙΒΑ-ΣΑΚΤΙ





ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΣΙΒΑ-ΣΑΚΤΙ




Τούτο τo βιβλίο είναι το πορτραίτο της δικής μας Πρέμα
Ποιος μπορεί να είναι ο πρόλογός του;

Αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα αισθήματα του Αβατάρ,
Ο Καμαντέβα-πόθος- εξαφανίστηκε!

Θα καταλάβει η Κάλι;
Κανείς δεν πρέπει να ανακατεύεται στη ζωή του Αβατάρ!












ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑ -από το κεφάλαιο 2

   


«Ο Γιαμούνα ρέει σιωπηλά στη μειλίχια φύση του Μπριντάβαν.  Ο ποταμός δεν είναι θορυβώδης σαν τον Γάγγη.  Ο Γιαμούνα έχει μιαν  απαλή κόκκινη απόχρωση.  Ο Γάγγης είναι άσπρος.  Μα τότε γιατί ο Γιαμούνα είναι κόκκινος…;  Εκεί!  Ποιο είναι εκείνο;»
Μια πανέμορφη μπλε φιγούρα βγαίνει από την σκοτεινή σκιά ενός δέντρου και μπαίνει μέσα στα νερά. 
«Ω, μα τώρα ξέρουμε το γιατί…μιας και κατοικεί κοντά στον Κρίσνα, το κορίτσι Γιαμούνα γίνεται κατακόκκινο! Με το που τα θεϊκά Πόδια του Κυρίου την αγγίζουν, η ήσυχη Γιαμούνα  αναβλύζει με ορμή και πέφτει πάνω Του με μεγάλη ευχαρίστηση»
Ο Κρίσνα σιγά απομακρύνεται και κάθεται στην κοντινή όχθη.  Το φεγγάρι Πουρατάσι Πούρνιμα-Πανσέληνος- φωτίζει όλο το μέρος.  Το Μπριντάβαν κοιμάται σε πλήρη ευδαιμονία κάτω από το δροσερό φεγγαρόφωτο.  Ένα απαλό αεράκι μεταφέρει την ευωδιά των λουλουδιών.  Τα λουλούδια λικνίζονται σε χορό καλωσορίσματος εκφράζοντας έτσι τη χαρά τους για τον ερχομό του Κρίσνα!
Ο Κύριος παίρνει το φλάουτο από το ζωνάρι Του το φέρνει στα χείλη Του κι αρχίζει να παίζει.  Το φλάουτο, που βρισκότανε στη μέση Του, τώρα θρονιάζεται  στα χείλη Του.  Μπορεί κανείς να φανταστεί την απέραντη χαρά του;  Η μουσική είναι υπέροχα μελωδική! Ολόκληρος ο κόσμος βυθίζεται σε τούτη η θεσπέσια μελωδία. Μια γλυκιά ανατριχίλα διαπερνάει όλο το κορμί της Ράντα, καθώς βυθίζεται στους υπέροχους ήχους τούτης της ουράνιας μελωδίας. Τούτη η μελωδία αγγίζει τις χορδές της καρδιάς της και μπαίνει σε κάθε κύτταρο του σώματός της.  Καθώς βαδίζει προς τον ήχο του φλάουτου, η γλυκύτητα κάνει ολόκληρη την ύπαρξή της να ριγεί.  Κάθε της βήμα προσθέτει στον ρυθμό τούτης της ουράνιας μελωδίας.
Τα  μάτια του Κρίσνα αντιλαμβάνονται από μακριά τη μορφή της Ράντα. 
«Τι είναι αυτό;  Ποια είναι αυτή;  Μια θεά ή μήπως κάποια ουράνια Ύπαρξη; Μήπως ο Ντέβα Μπράχμα έδωσε όλη την ομορφιά του κόσμου σε τούτην την ύπαρξη;»
Οι ακτίνες του φεγγαριού και οι σκοτεινές  σκιές  καθώς πέφτουν επάνω της την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.  Εκείνη πλησιάζει.  Τα μάτια του Κρίσνα ξεχνούν ακόμη και να πεταρίσουν.  Το φλάουτο πέφτει από τα χείλη Του. Η Ράντα κάθεται στα Πόδια του Κρίσνα.  Σα να προσφέρεται στα θεϊκά Πόδια ολάκερη η ομορφιά τούτου του κόσμου!  Εκείνη απαλά αγγίζει τα ιερά Πόδια με τα τρυφερά της δάκτυλα. Το άγγιγμα κάνει την καρδιά του Κρίσνα να τρεμοπαίζει και ανάβει μιαν σπίθα.
«Γνωρίζω τούτο το άγγιγμα.  Τούτο το άγγιγμα ανήκει μόνον σε μένα! Ποια είναι; Μα στ’ αλήθεια δεν είναι η Σάκτι της καρδιάς μου;»
Η καρδιά του Κυρίου τρεμοπαίζει από χαρά.  Τα μάτια δείχνουν τούτη τη χαρά που κατακλύζει την καρδιά.
  « Πώς είναι τούτο δυνατό;  Είναι άραγε αληθινό;  Η Σάκτι βγήκε από μέσα Μου και έχει έρθει για χάρη της Αποστολής Μου;  Τούτη η ομορφιά και η σαγηνευτική γοητεία της μ’ αφήνουν άναυδο!  Τι είναι αυτό;  Σε τούτο το πράσινο σάρι μοιάζει με αναρριχώμενο λουλούδι που ήρθε στη ζωή.  Πρόκειται για γυναίκα ή για κήπο με τριαντάφυλλα;  Είναι δική Μου, Μου ανήκει, είναι η Σάκτι Μου!  Έχει χωρίσει από Μένα.  Τώρα αμέσως θα την πάρω μαζί Μου!  Τούτη η ομορφιά ανήκει και μόνον σε Μένα!»
Πλημμυρισμένος από τρυφερά αισθήματα  ο Κρίσνα κεραυνοβόλησε με τρυφεράδα το κεφάλι  της Ράντα .  Το άγγιγμα Τον γεμίζει με έκσταση.  Τη φωνάζει απαλά:
« Ράντα…»
Εκείνη πέφτει στα Πόδια Του.  Την επόμενη στιγμή αφυπνίζεται η Σοφία Του.
« Όχι, αν και ανήκει σε Μένα, πρέπει να περιμένω.  Πρέπει να ολοκληρώσω το Αβαταρικό Έργο! Γι’ αυτό έχουμε έρθει.  Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες τρυφεράδες μέχρις να ολοκληρωθεί αυτό.»
Η καρδιά, όμως, δεν αποδέχθηκε τούτες τις σοφές λέξεις .
Έχει έρθει από Μένα.  Είναι η δύναμή Μου.  Γιατί τούτη η δύναμη έχει πάρει μιαν τέτοια θεσπέσια Μορφή;  Δεν περίμενα ότι η θεϊκή Δύναμη θα έπαιρνε τέτοια γεμάτη σαγήνη Μορφή.   Έπεσε σαν παιδί στα Πόδια Μου με την πρώτη ματιά.  Πώς μπορώ να την απομακρύνω;  Η δική Μου Ράντα!  Πρέπει να περιμένω για δυο ακόμη Εποχές;  Πρέπει παραμείνω σα να μη γνωρίζω τη σα μικρού παιδιού καρδιά σου, σα να μη ξέρω την εμπιστοσύνη και την Πίστη σου σε Μένα;»