Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η δύναμη μιας ανεκπλήρωτης επιθυμίας στον άνθρωπο αποτελεί την αιτία των δεσμών του.


Το σημαντικότερο για τους ανθρώπους του κόσμου είναι η αλήθεια που βασίζεται σε ευγενείς σκέψεις. Οι αληθινές σκέψεις αποτελούν πραγματικό, τον προσήκοντα πλούτο. Η απουσία των καλών σκέψεων εξασθενεί τη δύναμη θελήσεως. Με μία αδύναμη θέληση, δεν μπορεί κάποιος να εκπληρώσει και το πιο απλό πράγμα. Για να πετύχεις κάτι αξιόλογο στη ζωή σου, πρέπει να ενδυναμώσεις τη δύναμη θέλησης. Η καλή ή κακή σου τύχη συσχετίζεται άμεσα με τις σκέψεις σου. Σπέρνοντας τον σπόρο των σκέψεών σου θερίζει τον καρπό που αποκαλείται εφαρμογή (Αμπυάσα). Από την εφαρμογή, ωριμάζει το φρούτο του χαρακτήρα (Σίλα). Από τον Χαρακτήρα δρέπεις τον καρπό της καλής τύχης (Αντρούσταμ).
Έτσι η τύχη βασίζεται στον χαρακτήρα που βασίζεται με τη σειρά του στην καλή εφαρμογή που προκύπτουν από τις καλές πράξεις και οι οποίες βασίζονται στις καλές σκέψεις. Έτσι με την ανάπτυξη των καλών σκέψεων, αναπτύσσεται και η καλοτυχία κάποιου.

-Θεϊκή Ομιλία 25 Δεκεμβρίου 1994

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Στον Υπεραιτιατό Κόσμο ο άνθρωπος ενώνεται με την Αλήθεια, τον Θεό.


Είναι ο Κάνα μέσα μας ή μήπως έξω από μας, στον κόσμο που αντικρίζουμε με τα μάτια μας; Πού βρίσκεται; Βρίσκεται στα μάτια μας; Μήπως στην καρδιά μας; Στα τραγούδια μας; Πού βρίσκεται επιτέλους ο Κάνα; Παντού. Μέσα και έξω. Αυτή η ευδαιμονία υπάρχει έξω ή μέσα στην καρδιά μου; Μήπως στα αισθήματά μου; Ή στην ίδια την αναπνοή που μου δίνει ζωή; Είναι αυτή η ευδαιμονία στις σκέψεις ότι έχω ενωθεί μαζί Του;
Αυτή η ευδαιμονία βρίσκεται και μέσα και έξω. Βρίσκεται και στα αισθήματα και στην αναπνοή μα και στις σκέψεις της ένωσης. Τα πάντα είναι ευδαιμονία.
Η Πρέμα μας βρίσκεται στην καρδιά μας; Ή μήπως σε τούτον τον κόσμο που λιώνει; Η αγάπη δεν βρίσκεται μόνον στην καρδιά, αλλά και στον κόσμο όπου λιώνουμε και ενωνόμαστε. Βρίσκεται στο νου μας και στη γλυκύτητα. Βρίσκεται στον Χρόνο και στο Διάστημα.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Στον αιτιατό κόσμο κάποιος βρίσκεται στα σύνορα της Αλήθειας.



Οι επιθυμίες αποτελούν τη ριζική αιτία όλων των καταγραφών. Το κάθε αίσθημα που εμφανίζεται μέσα στο μυαλό μπορεί είτε να μας ελευθερώσει είτε να μας δεσμεύσει. Αυτή η δέσμευση είναι η προσκόλληση. Μέσα από την προσκόλληση εγείρεται το αίσθημα του «εγώ και δικό μου» σα μια αντίδραση, αντανάκλαση και αντήχηση. Αυτό είναι η εμπειρία. Οι κακές σκέψεις προκαλούν ανησυχία και βάσανα, που γίνονται βαθειές καταγραφές. Οι βαθειές καταγραφές δεν είναι τίποτα άλλο από τον Καρμικό Νόμο. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν παίρνουμε και τη γέννηση. Αν δεν υπήρχαν καταγραφές, δεν θα γεννιόμασταν. Λέγεται ότι ο Τσιτραγκούπτα είναι ο λογιστής του Κυρίου Γιάμα. Οι άνθρωποι λένε: «Οι λογαριασμοί μας πάνε στον Τσιτραγκούπτα, που τους καταγράφει.» Ο Τσιτραγκούπτα είναι οι βαθειές μας καταγραφές. Όλοι έχουν και από έναν Τσιτραγκούπτα μέσα τους. Όσα καταγράφει αυτά αποφασίζουν για τη ζωή και τις εμπειρίες μας.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο αιθερικός κόσμος είναι το ταξίδι προς την αλήθεια.


Ο Σουάμι είπε ότι είμαι η γυναίκα Του και μου ζήτησε να γράφω βιβλία. Όμως, γιατί δεν είπε ευθέως στον κόσμο ποια είμαι; Γιατί ο Θεός έχει αυτόν τον μυστικό γάμο; Δεν μπορούσα να καταλάβω. Ο Ράμα είπε στη Μητέρα Σίτα, « Η ζωή στο δάσος θα είναι πολύ δύσκολη με τα πολλά άγρια ζώα. Εσύ έχεις συνηθίσει να ζεις σε παλάτι μέσα σε μια βασιλική οικογένεια. Η ζωή στο δάσος είναι πολύ δύσκολη». Όμως, γιατί ο Σουάμι με έβαλε να ζω σε αυτό το εγκόσμιο δάσος μαζί με τα άγρια ζώα; Κι εγώ ήμουν στον παράδεισο. Δεν είμαι μια πριγκίπισσα σε παλάτι ούτε η βασίλισσα του παλατιού. Είμαι η Αυτοκράτειρα της Βαϊκούντα. Γιατί λοιπόν Εκείνος με άφησε στο δάσος των αγρίων ζώων του κόσμου; Μόνο Εκείνος είναι ο Αυτοκράτορας! Είναι δικαιοσύνη αυτή; Κλαίω και θρηνώ. Αυτός είναι ο λόγος που ο Σουάμι είπε: «Μιλάς έτσι και κλαις συνεχώς, αλλάζοντας την καρδιά Μου. Κάποτε θα τρέξω σε σένα!» Τότε, όμως, δεν κατάλαβα. Μόνο τώρα καταλαβαίνω. Ο Σουάμι άφησε το Αβαταρικό Του σώμα. Μετά πήγε στον παράδεισο και μετά, ξανά έτρεξε σε μένα. Είναι από τις 7 Φεβρουαρίου, που Εκείνος δεν είναι στο δωμάτιό μου. Ο Σουάμι, αυτός ο υπέρτατος Θεός, κράτησε τώρα την υπόσχεσή Του.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο φυσικός κόσμος είναι ψεύτικος.


Σε ένα κουκλοθέατρο βλέπουμε τους πολλούς χορούς από τις μαριονέτες, όμως ο μαριονοπαίχτης είναι που, κρυμμένος πίσω από την σκηνή, κινεί τα νήματα. Αυτός ο κόσμος είναι ένα κουκλοθέατρο. Η σκηνή είναι η Μάγια. Αν σηκωθεί, θα μπορέσετε να δείτε τον κουκλοπαίχτη και να έχετε το Όραμα της Αλήθειας!

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κάποιος που βρίσκεται στο αιθερικό σώμα μπορεί να κάνει πραγματικότητα με τα αισθήματα και μόνον αυτό που ο άνθρωπος στο φυσικό του σώμα μπορεί μόνον να φανταστεί.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αν ο νους αποσύρεται από τον έξω κόσμο και η συνείδηση εστιάζεται εντός, αυτό είναι Άτμα.


Ποια η χρησιμότητα της Απελευθέρωσης που κατακτιέται μετά θάνατον; Μπορεί κανείς να την βιώσει μετά θάνατον; Ποιος θέλει μια τέτοια Απελευθέρωση; Μπορείτε να βιώσετε το Νέκταρ του Σάι εδώ και τώρα. Αυτό είναι αρκετό. Γιατί θα πρέπει να σκέφτεστε αν θα πάτε στον Παράδεισο μετά τον Θάνατο; Η Ευδαιμονία του Σάι είναι πολύ πιο μεγάλη από οποιαδήποτε παραδεισένια ευδαιμονία.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014


Τα τεύχη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
του ηλεκτρονικού περιοδικού
ΠΡΕΜΑ ΒΑΧΙΝΙ 
από το Mukthi Nilayam
είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη




Όταν ο νους έχει επίγνωση του εξωτερικού κόσμου, είναι αιχμαλωτισμένος στην προσκόλληση.


Όλοι σε τούτο τον κόσμο ταλανιζόμαστε από το ένα πρόβλημα στο άλλο και προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει να τα επιλύσουμε. Αν και προσευχόμαστε στον Θεό και εκπληρώνονται πλείστες όσες επιθυμίες μας, ποτέ δεν εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας με το να προσφέρουμε τις ευχαριστίες μας ή με κάποια καθημερινή προσευχή. Εξαίρεση αποτελεί ο Μέγας Άγιος Περιάσβαρ, που ευλογούσε τον Ευεργέτη Θεό με τους πανέμορφους στίχους:

''Ο Θεός έχει κάνει πολλά για τούτον τον κόσμο. Το μεγαλύτερο, όμως, δώρο Του είναι που μας χάρισε την Γκίτα, για το οποίο και μόνο πρέπει να υμνούμε τη Δόξα Του άπειρες φορές.''

Τρίτη 22 Απριλίου 2014


Τα τεύχη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
του ηλεκτρονικού περιοδικού
ΠΡΕΜΑ ΒΑΧΙΝΙ 
από το Mukthi Nilayam
είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη





Η Νίκη επέρχεται, όταν ο σάντακα κατακτά το σκοτάδι της άγνοιας.



Όποιος λατρεύει τον Ύψιστο με τα λώτινα μάτια Θεό, που είναι ο Κύριος ολόκληρου του Σύμπαντος, Αθάνατος, Φωτοβόλος, Σταθερός ποτέ δεν θα αντιμετωπίσει ήττα.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Τα τεύχη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
του ηλεκτρονικού περιοδικού
ΠΡΕΜΑ ΒΑΧΙΝΙ 
από το Mukthi Nilayam
είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη


Κάνοντας όλο και περισσότερη σάντανα , η Γκνιάνα επεκτείνεται και φθάνει κάποιος στην Απόλυτη Σοφία.


Προσπαθήστε να βρείτε τις απαντήσεις και να τις ξεκαθαρίσετε στο νου σας. Αυτός είναι και ο σκοπός της Γκίτα. Η προσκόλληση μάς φέρνει θλίψη, ταράσσει το νου μας και μπορεί να υπάρξει αιτία να κάνουμε τους άλλους να υποφέρουν. Πρέπει να προσκολληθούμε στο Ντάρμα μας, στα εν δικαίω καθήκοντά μας, ασχέτως των αναρίθμητων εμποδίων που θα συναντήσουμε στο διάβα μας.

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Η αλήθεια καθαρίζει το νου. Το να λένε την αλήθεια αποτελεί εσωτερική αγνότητα. Όλα όσα λέγονται με το στόμα πρέπει να είναι αληθινά.




ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Δε γεννιόμαστε για να γεννηθούμε ξανά και ξανά! 
 Πρέπει να πεθάνουμε έτσι ώστε να μην πεθάνουμε ξανά!

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ο Θεός κατοικεί στο σπήλαιο της καρδιάς σα μια μπλε σπίθα. Όσο η σάντανά μας εντείνεται το φως περιβάλλει ολόκληρη την ύπαρξή μας.

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Όταν η Πρέμα μας για τον Θεό διασχίζει όλα τα όρια, τότε υπερβαίνουμε και τα όρια του σώματός μας.


Επιτρέψτε μου τώρα να σας πω πώς συνέβη και άρχισα να γράφω τούτην την ερμηνεία της Γκίτα. Στις 29 Οκτωβρίου του 2000, στον πρωινό διαλογισμό μου, ο Σουάμι είπε: «Πρόκειται να εξολοθρεύσεις το κακό που υπάρχει στον κόσμο. Θα φέρεις μια πνευματική αναγέννηση που θα συντελεστεί μέσα στον καθένα. Γράψε ένα δοκίμιο πάνω στην Γκίτα ενσωματώνοντας τα 108 ονόματα που σου έχω δώσει. Το βιβλίο πρέπει να περιέχει 18 κεφάλαια και να έχει τίτλο «Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ».

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η επέκταση της αφοσίωσης είναι σοφία.



Τον Ιούλιο του 2001 η χωρίς όρια συμπόνια του Σουάμι με έφερε στην Βασάντα Σάι (που με τρυφερότητα την αποκαλούν Άμμα), την Συμπαντική Μητέρα της Πρέμα, που κατάγεται από ένα μικρό χωρίο το Βαντακαμπάττι, κοντά στο Μαντουράι στο κρατίδιο Ταμίλ Νάντου.

Εκείνη την ημέρα η Άμμα κρατούσε ένα αντίγραφο του βιβλίου της «Σάι Γκίτα Πραβάτσαναμ» στα χέρια της. Μόλις είχε πάρει τις ευλογίες του Σουάμι με το βιμπούτι που υλοποιήθηκε στο εσωτερικό του εξώφυλλου. Καθώς μιλούσε για το βιβλίο, μια ιδέα ήρθε στο νου μου. Τη ρώτησα αν θα μπορούσα να μεταφράσω το βιβλίο στα Αγγλικά. Η Άμμα μπήκε στο δωμάτιο της προσευχής (πούτζα) και αφού προσευχήθηκε μου έδωσε το βιβλίο για μετάφραση.

Από κείνη την ημέρα ταξίδεψα σε μια πραγματεία πάνω στην Γκίτα, που προκάλεσε μια σκέψη. Χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες της ζωής της και τις γεμάτες χρώματα αφηγήσεις της, το κάθε κεφάλαιο της Γκίτα έχει ερμηνευτεί με σαφήνεια. Είναι προσιτό και ευκολονόητο από όλους. Παντού η Άμμα ενθαρρύνει τους αναγνώστες. Τους ζητά να εφαρμόσουν τουλάχιστον ένα σλόκα στην καθημερινή τους ζωή.

Με τις ευλογίες του Σουάμι, τελείωσα τη μετάφρασή μου. Ο Σουάμι είναι ο φάρος που με καθοδήγησε στο κάθε μου βήμα, καθώς εγώ δεν ήμουνα παρά ένα εργαλείο Του

Η Άμμα με την άφθονη Πρέμα της μου χάρισε την ευχαρίστηση να μεταφράσω το βιβλίο. Ο Σρι Σάι Σρινιβάσαν με ενεθάρρυνε πολύ. Είμαι υπόχρεος στον Σρι Τζάγια Πρακάς για την βοήθεια στη μετάφραση. Καταθέτω τούτη τη μετάφραση στα Λώτινα Πόδια του Μπαγκαβάν.


Ν. Ρατζαμάνι

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το μυαλό ακολουθεί όπου πάνε τα μάτια, προκαλώντας την επιθυμία


Ο Σρι Κρίσνα λέει: «Όποιος τελεί λατρεία σε Μένα με οποιονδήποτε τρόπο έχει επιλέξει, τον δέχομαι και τον ευλογώ με τον ίδιο τρόπο.»
Αυτή η δήλωση ταιριάζει εύστοχα με τον Σάι Μπάμπα. Ο καθένας μπορεί να Τον λατρεύει με οποιαδήποτε μορφή και όνομα, είτε με του Κρίσνα, του Ράμα, του Ιησού, του Βούδα ή του Αλλάχ. Τους εμφανίζεται με τη Μορφή που επιθυμούν και τους λούζει με τις ευλογίες Του. Για να αποδείξει τα λόγια που είπε ο Αβατάρ Κρίσνα, ο Μπάμπα παίρνει διάφορες μορφές και μας προστατεύει. Τα λίλας Του έχουν καταγραφεί σε αναρίθμητα βιβλία.

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μέσα μας υπάρχει έμφυτη μια άπειρη δύναμη, με την οποία μπορούμε να φέρουμε κάτω από τον έλεγχό μας και τα πέντε στοιχεία.


Υπάρχει ένα ρητό που λέει: «ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να ζει ευτυχισμένα» Αυτή είναι η κληρονομιά μας, η κουλτούρα μας. Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να είναι ευτυχισμένος. Αυτός είναι ο αληθινός πλούτος που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"Ο Θεός είναι αγάπη" είναι διδασκαλία.
"Η Αγάπη είναι Θεός" είναι εφαρμογή.


Προσπαθήστε να βρείτε τις απαντήσεις και να τις ξεκαθαρίσετε στο νου σας. Αυτός είναι και ο σκοπός της Γκίτα. Η προσκόλληση μάς φέρνει θλίψη, ταράσσει το νου μας και μπορεί να υπάρξει αιτία να κάνουμε τους άλλους να υποφέρουν. Πρέπει να προσκολληθούμε στο Ντάρμα μας, στα εν δικαίω καθήκοντά μας, ασχέτως των αναρίθμητων εμποδίων που θα συναντήσουμε στο διάβα μας.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η θυσία μιας μητέρας είναι τόσο μεγάλη που είναι αρκετό κάποιος να προσκυνήσει αυτήν και μόνον.


Ο Θεός έχει κάνει πολλά για τούτον τον κόσμο. Το μεγαλύτερο, όμως, δώρο Του είναι που μας χάρισε την Γκίτα, για το οποίο και μόνο πρέπει να υμνούμε τη Δόξα Του άπειρες φορές.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Οι στενοχώριες και τα δάκρυά μας δεν μπορούν να αλλάξουν το προκαθορισμένο. Ρίξτε αυτά τα δάκρυα για τον Θεό. Μεταστρέψτε αυτήν την ανησυχία σε παράκληση για το Ντάρσαν Του.


Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μόλις ο Θεός μπει μέσα μας, λίγο - λίγο το παλιό μας κάρμα αρχίζει να σβήνει.


Μέσα από τη λατρεία μιας επιλεγμένης Μορφής, κάποιος τελικά φθάνει σε ένα στάδιο στο οποίο βλέπει την τα πάντα διαπερνούσα Αγαπημένη του Μορφή και έτσι λούζει τα πάντα με την Πρέμα του και αυτό του δίνει μεγαλύτερη ευδαιμονία.
Ο Τζίβαν Μούκτα διατηρεί το όνομα και τη μορφή του και βιώνει το κάθε δευτερόλεπτο τον Κύριό του. Αυτό είναι το Στάδιο της αιώνια απελευθερωμένης ψυχής. Αντί της πλήρους ένωσης στη θάλασσα της Σατσιτάναντα, διατηρεί την ατομικότητά του, κερδίζει εμπειρίες και μοιράζεται την σοφία του με τους άλλους. Επειδή ήθελα να βιώσω ακόμα περισσότερα, μπήκα στα πάντα και βίωσα μέσα από όλες τις τζίβας. Αυτό είναι Βασάνταμάγιαμ, το αίσθημα αυτό είναι η Αρχή της Νέας Δημιουργίας.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μόνο η ταπεινότητα θα σας απελευθερώσει από την επιθυμία.


Οι δοκιμασίες είναι μια γεύση Θεού. Αν δε δοκιμάζεστε, δεν θα δυναμώσει η αποφασιστικότητά σας. Οι σπουδαστές συχνά γράφουν τρία με τέσσερα τεστ το χρόνο. Γιατί; Οι εξετάσεις δεν είναι για να τους δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να εκτιμήσουν και δυναμώσουν την κατανόηση του αντικειμένου. Όταν περνούν με άριστα, τότε ή προάγονται σε μεγαλύτερη τάξη είτε τους δέχονται σε πολύ καλά Πανεπιστήμια. Και ο Θεός κάνει το ίδιο. Γι' αυτό και υποδεχθείτε τα τεστς, όχι σαν τιμωρία, αλλά σα μια προστασία. Όσο σκληρά και να' ναι, πρέπει να το ξεκαθαρίσετε μέσα σας. Και τότε σίγουρα θα φθάσετε σε ένα υψηλότερο στάδιο. Ο Θεός ήδη γνωρίζει το ποιοι είστε. Αλλά μπορεί να σας δοκιμάζει για να θέσει ένα ιδανικό για τους άλλους. Τι βλέπετε εσείς είναι ένα πράγμα και το τι βλέπει ο Θεός είναι άλλο. Ο Θεός σάς δοκιμάζει ώστε όλες σας οι αμαρτίες και οι ατέλειες να ξεπλυθούν. Όπως ακριβώς και ο χρυσός δοκιμάζεται και έτσι πιστοποιείται η γνησιότητά του,το ίδιο και τα τεστς του Θεού είναι πάντα για να δυναμώνουν το κουράγιο σας, την υπομονή, την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή σας.


Θεϊκή Ομιλία "Αγαπημένοι Μου φοιτητές" τόμος 2 κεφ. 4 22 Απριλίου 2000

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγάπη που έχομε για τους άλλους είναι στην πραγματικότητα μόνον αγάπη για τον Κύριο που κατοικεί μέσα τους.



Ποιος μπορεί να γνωρίσει τις άφατες Δόξες ενός τόσο μεγάλου Θεού; Πως μπορώ εγώ να ολοκληρώσω το Έργο που μου ανατέθηκε χωρίς την Χάρη των Θεϊκών Του Ποδιών; Ερμηνεύω την Γκίτα από το ελάχιστο που έχω κατανοήσει. Αν καταβάλετε κι εσείς μια προσπάθεια να γνωρίσετε το Θεϊκό Μεγαλείο και τις Δόξες Του, θα αρχίσετε να Τον βλέπετε παντού. Δεν υπάρχει τέλος σʼ αυτό! Μπορεί να μπορέσετε να μετρήσετε τους κόκκους της άμμου, ποτέ όμως δεν θα μπορέσετε να γνωρίσετε όλες τις Δόξες του Θεού. Μπορεί κάποιος να δει τον Θεό σε κάθε ον και στα πάντα. Νιώθουμε χαρά να βλέπουμε κάτι όμορφο επειδή είναι εύκολο να νιώσουμε την Παρουσία του Θεού σʼ αυτό.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η σάντανα τελειώνει όταν φθάσουμε τη Σάτυα.


Τον ρώτησα: «Σουάμι, γιατί θέλεις να το γράψω αυτό;» Απάντησε: «Πολλοί άνθρωποι έχουν ερμηνεύσει την Γκίτα. Μα όλες αυτές οι ερμηνείες είναι με τη μορφή σχολίων ή ερμηνείας των σλόκας. Εσύ θα χρησιμοποιήσεις τις εμπειρίες που έχεις κερδίσει στη ζωή, για να εξηγήσεις τα μαθήματα που εμπεριέχονται στην Γκίτα. Αυτό θα το κάνει τόσο εύκολο να απορροφήσει και να παρακινήσει τους ανθρώπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και στις δικές τους ζωές.»

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η Πρέμα βλέπει το Ένα στα Πολλά.
Η Γκνιάνα βλέπει τα πολλά στο Ένα.


Ένας Μπάκτα νιώθει ευτυχία όταν βλέπει τον Θεό. Ο Θεός νιώθει ευτυχία βλέποντας τον Μπάκτα.
Το Στάδιο της Ενότητας με τον Θεό είναι το Στάδιο πέρα από τις Γκούνας. Σʼ αυτό δεν υπάρχει σωματική επίγνωση. Κάποιος πρέπει να γίνει ένα τίποτα. Όταν γίνει μια μη-ύπαρξη, ο Θεός τον παίρνει σαν ένα φλάουτο στα χέρια Του.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ευτυχία είναι αυτό που βιώνουμε όταν έχουμε ανακαλύψει το Θεό μέσα μας.


Πάνω από όλα πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό να γίνουμε κατάλληλοι για τις ευλογίες Του και να φθάσουμε την σοφία της ψυχής.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αν ζητάμε κάτι έντονα εστιασμένα, η απάντηση έρχεται από την Κοσμική δύναμη


Πρέπει να κάνουμε σάντανα για να έχουμε το όραμα του Ένοικου. Όταν το εξασφαλίσουμε, θα μπορέσουμε να μιλάμε με τον Θεό, να γελάμε και να παίζουμε μαζί Του. Αυτό είναι Ευδαιμονία. Αυτό είναι Πράγκνια, το Αιτιατό Σώμα. Τα τρία Σώματα του Θεού και τα τρία σώματα του ανθρώπου πρέπει να ενωθούν, και να φθάσουμε στην Ενότητα, στο Ένα.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μπορεί κάποιος να υλοποιήσει αντικείμενα μέσα από τις δυνάμεις σίντι που έχει, αν όμως τις υπερβεί, τότε θα μπορέσει να υλοποιήσει τον Ίδιο τον Θεό.


Στο ονειρικό στάδιο όλα μοιάζουν αληθινά. Όταν ξυπνάμε από κάποιον εφιάλτη, ανακουφιζόμαστε. Το ίδιο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, δηλ., τούτη η ύπαρξη δεν είναι παρά ένα μεγάλης διάρκειας όνειρο. Πρέπει να ξυπνήσουμε και να μάθουμε ότι τα πάντα είναι μια ψευδαίσθηση. Πρέπει να κάνουμε σάντανα συνειδητοποιώντας ότι ο Θεός αποτελεί τη μοναδική Αλήθεια. Δεν θα ξαναγεννηθούμε, αν έχουμε το Όραμα του Κυρίου.